Dagens outfit: Blomsterbesat

Lisu og Hmong hos stories by rikkemai

Da jeg så de fine tørklæder, små frakker, bælter og buksestriber lavet af fint patchwork til Stories by Rikkemai-showet i forbindelse med Guldknap 2008, tænkte jeg først “Give me some of that!” og bagefter “Jeg har da set noget, der ligner…”. De fine patchwork-ting er fra rikkemais kommende forårskollektion, men allerede nu pønser jeg på, hvordan jeg kan få fat i noget lignende.

Det farverige patchwork ligner nemlig noget, som min lillesøster købte under sin rundrejse i Asien. Hun købte en lille pung og et penalhus, som jeg synes var rigtig fine på grund af det detaljerede patchwork, der må være noget af et mas og lave.

Se det fine tørklæde i patchwork
En lille frakke, buksestriber og endnu et tørklæde
Et bælte, som er min favorit af patchwork-tingene, og tørklædet igen, igen
Så jeg måtte jo alliere mig med gode, gamle Google for at få mig nogle svar. Flickr er et rigtigt godt sted at starte, da der er masser af rejsebilleder. Min søgning blev hurtigt indsnævret, og det viser sig, at det fine patchwork oprindeligt er lavet af en etnisk gruppe, der hedder Lisu. De bor i egne af Burma/Myanmar, det sydvestlige kina, Thailand og dele af Indien.
Close-up af det fine patchwork (billederne er fra Mimi K)
En lille pung (billede fra bitsandbobbins)
Det hele bliver lavet i hånden. Kan I se alle taskerne og pungene i kurven? (billede fra wolfies)
Tingene bliver solgt på markeder (billede fra keivi)
Et mindre marked (billede fra wolfies)
Se! Personen her sælger bælter! (billede fra cmspencer74)
Det, rikkemai for tiden er mest kendt for, er de store, farverige etniske unika-tørklæder med kvaster. Har du ikke lige 2349 kroner at smide efter et tørklæde, kan du være lidt krea og købe noget lignende stof på eBay. Kvaster er jo ikke så svære at lave og sy på. Min kollega har nemlig fået et superfint tørklæde på den led…

Køb stof på eBay for godt 90 kroner. Varerne bliver sendt fra Thailand. Se auktionen her.

Det er en anden etnisk gruppe, Hmong, der laver det karakteristiske stof, der ligner rikkemais tørklæder. Hmong-folket hører til i syøstasien: I Vietnam, Thailand, Laos og Burma/Myanmar.

Se min kjole…den ligner et rikkemai tørklæde…(billede fra inprogress301)
Det er også Hmong-folket, der står bag de ternede neontørklæder, som W&W gjorde populære for over et år siden – så moderi
gtig Hmong-folket er! (billede fra thriol)
Hvor vild jeg end er med rikkemais version, så må jeg bare erkende, at jeg ikke får råd til det. Et patchwork-tørklæde kommer nok til at koste en halv rejse til Thailand, så hvorfor ikke tage dertil og købe the real deal? Eller eventuelt finde en online-pusher, der sælger noget lignende til en billigere penge? Jagten fortsætter…


(billeder: scan fra rikkemai-hæftet, der lå i goodie bag’en til Guldknap-showet, flickr og ebay)

   

17 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Blomsterbesat