Dagens outfit: Semi-sheer og striber

Dårlig hårdag-vindere

Indlægget indeholder reklamelinks

Reklamelinks er markeret med *

Vi kender sikkert alle til dårlige hårdage, så det var en fornøjelse at læse alle jeres gode råd til de dage, hvor håret ikke sidder, som det skal og ikke gider, som I gider. Det har været svært at vælge ti vindere, men her er de:

Kia: Hår ala Lykke Li
“Når jeg har en rigtig dårlig hårdag, laver jeg en høj knold ligesom Lykke Li. Det er hot og fashionabelt.”

Kia skal have en hue, fordi det er vigtigt at være både hot OG fashionabel, selvom man har en dårlig hårdag. Og Lykke Li’s knold er for cool!

Anonym: Føntørring gør underværker
“Mit bedste råd tager kun to minutter og gør underværker for mig 🙂 Hvis man står med en høstak, der bare ikke vil, som man vil, skal man vende hovedet ned af, tag hårtøreren og så gennemblæse det tørre går, det giver dejligt volume. Derefter sprayer man med hårlak 20 cm fra hovedet, giv det også en god gang mens håret vender ned af. Derefter tager man lidt shinedrops, shinespray el. lign og giver det nogle pift, og kram så håret godt. Nu har man et medgørligt hår, der er til at arbejde med. Typisk sætter jeg så et fint spænde i, hårbøjle* i eller laver nole få rodede fletninger for at pifte håret op, og så er man klar til at gå dagen i møde med et lækkert filmhår 😉

Hvis man har tid dagen før kan man forebygge ved enten at sove med en fletning (giver flotte krøller) eller sove med en hårkur i, som man så skyller ud om morgenen, derved kan man komme de dårlige hårdage i forkøbet!

NB: Mange tror det ikke kan betale sig at føntørre allerede tørt hår, men det gør altså underværker og påfører håret en volume som produkter ikke kan kreere. Kold luft fungerer fint, så slider man heller ikke så meget på håret!”

Denne besvarelse er en vinder, fordi den minder mig om, at jeg bruger min hårtørrer for sjældent! Så den skal frem igen, for dette trick skal da afprøves!

Chanette: “Dust it” fra Schwarzkopf
“Hvis mit hår hænger og slasker, plejer jeg at bruge “dust it” fra schwarzkopf, for at få fylde og volume i mit hår. Herefter benytter jeg mit glattejern til at lave et blødt fald i mit hår.”

Jeg har set dette produkt i et magasin og på andre blogs, og jeg ved, at min søster meget gerne vil prøve “Dust it”. Så tak til Chanette for det gode tip! Der er en hue på vej til dig.

Sidsel: Flet ala The Hills
“Med inspiration fra pigerne fra The Hills, så laver jeg en fransk fletning i pandehåret (tager ét minut når man kan teknikken) og sætter resten af håret op i en løs knold. Derved bliver den klassiske knold lidt mere avanceret og sød. Dette er frisuren til dag nr. 2, når det er blevet lidt slasket og kedeligt.”

Jeg har aldrig set The Hills eller The City (endnu), men jeg må da snart til det – de piger inpirerer da både hår- og tøjmæssigt!

Monica: Ce-Ce Hair Powder
Vi ved alle sammen, at der findes løsninger for “umuligt hår” som fletninger, saltvandsspray og krøllejern eller den klassiske knold. Men hvad gør man en dag, når man har forsovet sig og har 10 minuter på sig at komme ud af huset?
Svaret heder Ce-Ce hair powder, som er et økologisk produkt og kan fås i 3 forskellige farver,så den passer helt med ens egen hårfarve.
Jeg er nybagt mor og har ikke længre tid at stå foran spejlet om morgen, men siden jeg bruger denne hårpudder, har jeg ALDRIG en bad hairday!2-3 pust i håret, ryst den lidt og you´re good to go!

Selv er jeg trofast fan af Bumble & Bumbles sorte hårpudder, men jeg har faktisk fået Ce-Ce Hair Powder af min øko-bevidste praktikantvejleder – den skal da vist afprøves med det fluks!

Lise: Et fedt outfit til at distrahere fra det grimme hår
“Well, når man som mig er velsignet med en KÆMPEtyk hårpragt, som ikke er glat, men bestemt heller ikke krøllet, og oveni købet er klippet korthåret indenunder i nakken, hvilket gør at pagen sidder fint og glat – når håret er glattet.
Men det gør også, at når man vågnet op med underligt kruset hår, der sidder til alle sider, og man ikke har tid til hårvask, -tørring og -glatning (som samlet naturligvis også tager meget længere tid på grund af tykkelsen) er man endda også forhindret i at sætte håret op i en skødesløs, sexet knold.
En hue er heller ikke en mulighed, når man sidder på kontor i et indeklima, som i forvejen er alt for tørt og ikke mindst varmt.

Altså er der faktisk ikke rigtigt noget at gøre – ved håret.
Derfor er det eneste råd at dresse sig så tilpas meget op i det fedeste outfit og i øvrigt lægge en knaldlækker make-up, at det kiksede hår bare er en bi-ting, fordi folk er så stunned over din fantastiske fremtoning (og medfølgende selvtillid)!

Alternativt kan man også trække i et sæt tøj, som kun hører hjemme til et bad-taste party eller i cirkus, så kan man være rimeligt forvisset om, at der ikke er nogen, der bemærker de hårstrå, der har forvildet sig i den forkerte retning.
Endelig er der også den er dén jeg tyr mest til, hvis jeg skal være ærlig – at tage det mest kedelige og anonyme tøj muligt på (aka jeans og tee), så det hele passer sammen – her ville en lækker hue måske alligevel være på sin plads;-)”

Rigtig god idé at prøve at peppe tøjet op, hvis håret er totalt umuligt! Et råd med humor og brugbarhed – I like…

Nina: Fladjern redder dagen
“Det afhænger selvfølgelig af, hvad for noget hår man har, men for mig har et fladjern TIT reddet dagen. Har man langt pandehår, kan man lave en sideskildning, og sno pandehåret over til den ene side, og sætte det fast med hårnåle. Ellers har jeg ofte taget en hårbøjle på, (gerne en som er lidt ud over det sædvanlige) for at flytte folks (og min egen) opmærksomhed væk fra det umulige hår!”

Jeg tyer også tit til mit fladjern, så det råd kan jeg tilslutte mig 100 procent!

Trine: Statement-øreringe
“Som MangeMor er dårlige hårdage et hverdagsfænomen – der er sjældent tid til at sætte noget som helst når det skal gå stærkt.
Men et par kæmpestore statement-øreringe fjerner TOTALT fokus fra frisuren – jeg lover dig at det virker :-)”

Rigtig godt tip – især fordi statement øreringe er totalt hot for tiden!

Camilla: Gode råd til alle slags hårtyper
“Dårlige hårdage er for mig et yderst velkendt fænomen her om vinteren, hvor kulden samt det skiftende vejr ude og den meget varme atmosfære inde tager alt liv og fugtigthed ud af mit ellers livlige hår.

Hvis man ligesom mig har eksperimenteret med forskellige frisurer, klipninger og hårfarver, er der nogle meget nemme fif man kan gøre brug af når den dårlige hårdag træder ind:

Hvis man har fald / krøller og de ikke sidder som man ønsker, kan man med fordel bruge en volume spray (Her kan jeg varmt anbefale Gunn Britt’s), saltvandsspray eller et an
det vandbaseret stylingprodukt og føntørre håret med hovedet nedad – dette giver flotte og fyldige krøller.
Hvis man ikke har tid til det, kan man nøjes med at sætte hået op i en løs knold og trække entelte totter ud, hvilket giver mulighed for at krøllerne kan få et flot og tilfældigt look.

Har man derimod glat hår som mangler volumen er det en god ide at kamme håret med et vandbaseret stylingprodukt hvorefter hået samles i en knold og føntørres. Når man lader håret falde, får man de smukkeste bølger ala. Hollywood:)

Man kan selvfølgelig også vælge enten bruge et glattejern eller krølle håret, men dette kan ikke anbefales at gøre for tit da det nemt udtørrer håret.

Selv er jeg stor fan af volumespray og enten smukke hår-accessories såsom flotte spænder, hårbånd,eller lignende.
De kan sættes lige hvor man vil og enten fremhæve det bedste ved ens hår eller tage fokus væk fra de dele af ens hår, som signalerer at man har en dårlig hårdag.

Man kan også eksperimentere med at sætte skilningen forskelligt såsom sideskilning, midterskilning eller krydsskilning efter humør.

I stedet for den klassiske knold (som man let bliver forfalden til) er den franske fletning eller en sideflet (fransk fletning i hver side hvorefter de samles i en knold eller en hestehale) en kanon god løsning. Det giver et superflot hår, og ingen vil fatte mistanke om, at man har en dårlig hårdag.

De dårlige hårdage kan forebygges med en god shampoo og balsam som passer til ens hårtype (om vinteren foretrækker jeg en, som giver mit hår meget fugtighed) samt en rigtig god hårkur en gang om ugen (Redkens hårprodukter passer her perfekt til mit hår)

På den måde kan en ellers dårlig hårdag vendes til en super god hårdag.”

Gode råd til alle hårtyper – totalt overskudsagtigt!

Rikke: Sno håret i en “pølse”
“Til dårlige hårdage er mit bedste trick at sno håret og nåle det op, så det sidder i en “pølse” nederst på baghovedet. Start lige bag ørerne, sno håret rundt, mens man tager flere totter ind som man arbejder sig om mod nakken. Godt med hårnåle. Når man er nået om bagerst samles alt hår i en hestehale, som rulles op og sættes fast med hårnåle. Jeg får altid masser af komplimenter, på trods af at mit hår startede ud med at være helt jasket og fedtet. Det er der tilsyneladende ingen, der lægger mærke til 🙂

Andre tips er at tage noget pang i håret – en hårbøjle med en stor blomst / roset / sløjfe på. Spænde med stor sløjfe. En blomst. Hvadsomhelst – det flytter opmærksomheden væk fra håret selv og giver en oplevelse af at frisuren samlet set er spændende.”

At sno håret op i en “pølse” lyder måske ikke så flatterende, men det ser superflot ud!

Jeg har sendt alle vindere en mail – tak til alle der bidrog med gode, nyttige tips, tricks og råd!

8 kommentarer

  • Julie

    Ej hvor lækkert, jeg overvejer da stærkt at printe liste ud og hænge den op ved spejlet! Nu er der ikke længere en god grund til at have grimt hår!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Det er da en supergod idé! Aldrig mere dårlige hårdage!/Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma

    Tillykke til jer alle!Det er nogle supergode tips, nogle af dem skal jeg helt klart prøve! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • princessinferno

    Er der nogen der ved hvor man kan købe Ce Ce hairpowder i København?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    @ Emma: Ja, det er faktisk endt med at blive en nyttig liste af råd mod dårlige hårdage!@princessinferno: Jeg ved desværre ikke, hvor du kan købe CeCe – men du kan kontakte 97 22 33 44 for nærmeste forhandler!/Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • princessinferno

    Tak, det vil jeg gøre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Det var så lidt! Du må melde tilbage med en anmeldelse af produktet, hvis du får fingre i det!Jeg skal også nok droppe et par linjer, når jeg har prøvet CeCe’s hårpudder…/Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heey..
    Hvis i godt kan lide billige hårprodukter, så har jeg flere gange købt gennem http://www.haarprodukter.com. Jeg har sparet op til 60% i forhold til de danske butikker, og der er hurtig levering og super service. De har produkter som Redken, Sebastian, Tigi Bed Head mfl. Synes i skal tage et kig:-)Kan være det kan redde en dårlig hårdag 😉
    Hilsen Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Semi-sheer og striber