Det perfekte match

Er du en trendslave?

14Min ældste lillesøster, som nok er den mest ærlige shoppepartner jeg har, fortæller mig fra tid til anden, at hun synes, jeg følger trends noget hovedløst.

Chanels tofarvede strømpebuker – så skal jeg have nogle lignende. Balmains nittede stiletter – jeg finder ikke hvile, før en vellignende version ligger og glitrer på skohylden.

Til et vist punkt kan jeg godt følge hende, for jeg ville jo ikke købe de ting, hvis jeg ikke var blevet inspireret fra catwalken. Men jeg stræber altid efter at integrere disse trendy items i min personlige stil, så jeg ikke ligner en total copycat.

Men hvad er en trendslave egentlig? Desværre findes der ikke en stor, almægtig modeordbog, hvor man kan slå alle svarene op, men jeg har alligevel gået og spekuleret over, hvad begrebet egentlig dækker over. Jeg er nået frem til følgende:

a) En person, der bærer flere trends på én gang – trend overkill, om man vil. Nu er der jo ikke nogen regel om, at man maks må have 1-2 trends på i ét outfit, men det virker skizofrent, hvis man bærer alle sæsonens musthaves på én gang!

b) En person, der skifter stil fra sæson til sæson. Gennemført futuristisk rock chick til aw08 og blomstret boho til ss09. Handler mode ikke mere om at indarbejde sæsonens tendenser i ens allerede eksisterende garderobe – i stedet for at skifte det hele ud hver sæson?

c) En person, der ifører sig et komplet catwalk-look. Et sørgeligt eksempel på, at penge ikke kan købe god stil. Er det ikke mere magisk at mikse designerkøb, highstreetfund og genbrugskup i et originalt outfit?

Et nært relateret ord er vel “modeslave”, men jeg synes “trendslave” er mere specifikt.

Er du lidt en trendslave? Og hvad er din defintion af begrebet?

(billeder fra the Fashion Spot)

P.S. Det skal lige tilføjes, at jeg ikke har noget mod Mischa Barton og Victoria Beckham som sådan, men min pointe skulle ligesom illustreres på en eller anden måde…

12 kommentarer

  • Super godt indlæg! Har efterhånden fulgt modeblogs et godt stykke tid nu, og det er jo ikke til at overse, hvad der lyn-hurtigt spreder sig som trends, som alle bare MÅ følge lige pludselig. Jeg taler fx om mega store acne-støvler, nitte-sandaler, boyfriend-blazers, H&M’s store sølvhalskæde og hullede strik-bluser. God stil er helt klart, når tøjet repræsenterer personen bag, og ikke bare en, der gerne vil ligne alle andre. Når vi (jeg henviser fx til alle os, der følger eller skriver modeblogs) alligevel bukker under for nogle af de helt store trends, så ser jeg det imidlertid ikke som trendslaveri, men mere som nyhedsinteresserende og kreativitetssøgende. At skulle følge med konstant, se på, hvad der rører sig, vurdere og sortere i æstetiske indtryk dagligt – det er en kæmpe hobby og sjov beskæftigelse for mig, og sikkert også for alle jer andre 🙂 Men enig… som de tre punkter indikerer, kan nogle også blive for ukritiske, og bare iføre sig, hvad moden dikterer.
    God debat, du der har sat igang! For hvad er mode egentlig? Kreativitet eller wanna-be-popular?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super godt indlæg! Jeg er meget delt, når det er noget alle har, vil jeg ikke have det for vil ikke se mit outfit kopieret på hundredevis af andre – samtidigt er der altså nogle ting der er så fine at man må se over med at de er hypet.. det er der jo også en grund til at de er:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • jeg kan godt følge dig langt hen af vejen og er enig med dig. men, hvornår er en trend en trend? for der er jo ‘små’ trends som feks. frynser og nitter. vil det så sige at man er trendslave hvis man har begge dele på på en gang. det vil jeg ikke mene. det handler vel i bund og grund om den hårfine grænse mellem for meget og moderne.

    kærligst karen marie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria.
    Jeg kan sagtens følge dig i, at for mange trends blandet sammen i ét outfit kan se rodet ud og til tider være utroligt meget over the top, men jeg synes også godt man kan gøre det til en hvis grad, uden at det bliver for meget. For eksempel er et af mine egne favoritoutfits lige pt to-farvede strømpebukser a’la Chanel og en oversize denimskjorte med en BF-blazer over + plateausko. Det er lidt meget, ja, men jeg synes ikke, det er FOR meget. Eller også er det bare mig, der er ligeså meget trendslave som Mischa Barton og Posh 😉

    Anne-Sofie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Interessante betragtninger 🙂
    Jeg har tit tænkt det samme.

    For mig er en trendslave nok en, som følger trends uden at overveje om det i virkeligheden falder i deres egen smag, men kun bruger en trend fordi den er moderne. Og det kan blive virkelig kikset, når nogen går for langt med en enkelt trend, eller blander lidt for mange sammen.

    Madonna kan tage en trend, eller rettere skabe en trend – og så køre den max ud. Men alle andre steder end på TV ser det fjollet ud, hvis man prøver at gøre det samme. Man skal tage noget af det, og gøre det til sit eget.
    Ellers ligner man en, der har glemt sig selv – og det er jo federe med en, der viser personlighed i det hele!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emnet er utrolig interessant, men jeg er enig i hvad du siger. Mode handler ikke om at fuldende et catwalk outfit, men at kunne mikse forskellige mærker på kryds og tværs, og stadig få det til at se godt ud. Det ser hvertfald bedst ud, og virker mest kreativt, frem for bare at gå med ét mærke fra top til tå.

    Det er lidt svært ikke at blive inspireret af catwalken, hvis man går op i det, som du siger. Men ellers går jeg i det tøj, jeg synes er flot og tænker ikke over om det nu ligner noget der kunne være set på catwalken i den nuværende sæson.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækkert indlæg, Maria. 🙂

    Eftertænksomt, personligt OG fashionabelt.

    – I’m just here to learn.. 😉

    /Satisfashion

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tankevækkende indlæg 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Guilty as charged, Maria! I hvert fald til en vis grad i a og b (c er vist økonomisk uden for min rækkevidde!)Ok, jeg bruger sjældent alle sæsonens tendenser i et, men jeg bruger gerne mere end en trend ad gangen (idag fx haremsbukser og mint) og min sommergarderobe er generelt mere lys og blomstret, mens vintergarderoben de sidste par år er blevet mørkere og mørkere og mere og mere rå.

    Hvor deprimerende…. jeg er trendslave.

    PS: Er i øvrigt ked af, at jeg missede dig til launchparty igår – jeg fik selvfølgelig først at vide, at der var fest op ad formiddagen igår, og der havde jeg allerede lavet planer med et par veninder (for en gangs skyld). Øv øv!

    Kh
    Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    @ Ditte: Det er et rigtigt godt spørgsmål, det sidste du stiller der! For ja, der er efterhånden mange ting, der er dømt musthaves her i blogosfæren…
    @Signe: Ja, det er svært at modstå hypen, men man vil jo heller ikke ligne en total copycat!
    @karen marie: Ja, det er en hårfin grænse, men jeg synes nu, at nitter og frynser er rigtig cool sammen 🙂
    @FrkBlaBla: Det er spot on! Måske din beskrivelse af en modeslave skulle være punkt d i min lille ordbog 🙂
    @Bine: Ja, det er svært ikke at skæve til catwalken, hvis man interesserer sig for det 🙂 Men jeg tror ikke, at man ubetinget køber et stykke tøj, fordi det er set på catwalken – men det er da helt klart en push-faktor!
    @Satisfashion: Tak! Det er jeg glad for at høre 🙂
    @Tine: Tak. Det er noget, jeg har diskuteret og tænkt meget over, så det er rart at få det skrevet ned…
    @Mette: Ej, jeg tror ikke, at du er en decideret trendslave…Måske en smule – men er vi ikke alle det? Når jeg tænker trendslave – tænker jeg især Rihanna :S
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lilja

    jeg synes ikke selv, jeg er en trendslave, fordi jeg bruger nogle tendenser – jeg elsker bare at følge med i, hvad der sker, og se hvad jeg kan bruge min kreativitet til. jeg vil også sige, jeg bliver mere inspireret, end jeg direkte kopierer.. samtidtig synes jeg også, det er naturligt for mig at være mere mørk og rå i den mørke vinter, mens man om sommeren pynter sig med blomster og lette materialer.
    når det er sagt, er der også en masse trends, jeg aldrig vil komme til at bruge.. f.eks. det efterhånden meget brugte scull-scarf og scull-al-mulig-andet. det er og bliver bare aldrig mig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    Ja, du har helt ret, der er forskel på at kopiere og blive inspireret…Men nogle gange er det bare lidt svært at skelne mellem de to!
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det perfekte match