Lilla og mintgrøn

Hjemmelavede nuggets a la McD – bare bedre :)


“Mmm, jeg har lyst til nuggets,” sagde hr. kæreste her i weekenden – og så begyndte jeg jo også at crave sprødstegte kyllingestykker!

Og da jeg tilfældigvis ligger inde med en killer opskrift på kyllingenuggets, så er der jo ingen grund til at tage på McD, når man kan lave dem selv 😉 Så i går stod jeg for en gangs skyld i køkkenet og lavede mad (det plejer mestendels at være hr. kæreste, der gør det nemlig…)

Jeg har opskriften her fra, men skriver opskriften med mine mindre modificeringer:

Kyllingenuggets a la McD (2 pers., men vi kunne snildt have spist mere, så vær ikke bange for at gange op!)
2 kyllingebryster
1 tsk salt
½ tsk tørret persille (fås bl.a. fra Santa Maria)
½ tsk tørret oregano
1/4 tsk løgpulver (fås også i Santa Marias sortiment)
1/4 tsk peber
2 æg
2,5 dl hvedemel
2-3 dl olie til stegning (fx solsikkeolie)

Sådan gør du:
1. Skær kyllingebrysterne i tern og hak dem i en foodprocessor eller minihakker.
2. Kom alle krydderierne i en morter og stød dem til fint pulver (dette punkt kan evt. springes over, men jeg synes, at persilleflagerne var ret store, så jeg valgte at knuse dem).
3. Bland krydderierne grundigt i kyllingefarsen.
4. Rul farsen til kugler, der i størrelsen har samme diameter som en 5-krone. Stil dem klar på en tallerken eller et skærebræt.
5. Varm olien op i en stor, tykbundet pande. Olien skal være godt 1-1,5 cm dybt i panden.
6. Mens olien varmer op, pisker du æggene sammen og hælder melet på en tallerken. Tilsæt et drys salt til både æg og mel.
7. Tag en kyllingekugle, rul den først i melet, derefter i æggemassen og derefter i melet igen. Tryk den panerede kugle flad, så den får en nuggetform.
8. Drys noget mel i olien, hvis det bruser med det samme, er olien klar til stegning.
9. Steg dine nuggets i olien til de er gyldne ved middelhøj varme. De skal have ca. 4 minutter på hver side.
10. Når de er færdigstegte, lægges de på køkkenrulle til afdrypning.
11. Server med det, du synes passer til. Denne omgang valgte jeg at servere nuggets med ovnstegte pomfritter og vandmelonsalat (ternet vandmelon, feta, sorte oliven og forårsløg i en skønsom blanding).

Og så er din favoritdip selvfølgelig uundværlig! Jeg valgte ketchup, sød chilisauce og barbecuesauce. Uhm, det smagte godt – så det vil jeg helt sikkert anbefale jer at prøve 😀

12 kommentarer

  • Super opskrift. Den må jeg prøve 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nice! Skal prøves! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, hvor lœkkert, det skal helt sikkert prøves :p

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mmm det lyder nice!! skal helt sikkert prøve det, også med vandmelonsalat 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm, elsker hjemmelavde nuggets. Jeg plejer at panere dem i cornflakes. Lyder corny (høh høh..) men det smager totalt godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Hvor fedt at så mange af jer vil prøve opskriften!
    @Charlotte: Jeg har før prøvet med cornflakes, men det blev lidt for sprødt efter min smag…Jeg kan meget bedre lide dem her 😉
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria 🙂
    De ser lækre ud – og dine macarons ligesådan!
    Hvor lang tid tager de her nuggets ca. at lave?
    – Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Hej Tina,
    Hvis det er første gang – og du er alene om maden – så tager de nok max en halv time. Men når du er blevet mere rutineret, kan du lave farsen og panere dem, mens olien varmer op – og så tager det ikke mere end et kvarter 😉
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt nok, så er det bare med at komme i gang 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Jeps, no excuses 😉
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria! De der nuggets er simpethend så gode, men de var et helvede at lave! Jeg har kun en blender, og den kunne bestemt ikke li at have råt kylling i sig. Derfor, ved du om man kan bruge hakket kyllingekød i stedet, for det kan man bare blande sammen i en håndmixer?
    Keep up the good work 😉
    xx Julie
    photofashionista.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Hej Julie,
      Er glad for, at du kunne bruge opskriften 🙂 Jeg tror desværre ikke, du får samme tekstur, hvis du bruger hakket kylllingekød… Har du ikke en minimixer, du kan bruge? Ellers kan du hakke det i hånden med en kniv, selvom det tager et stykke tid 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lilla og mintgrøn