M.U.S.T.H.A.V.E

Sprøde og luftige vafler


Igår, søndag, lavede jer vafler til min og hr. kærestes morgenmad. Men da vi skulle til sen frokost hos hans forældre spiste vi os ikke propmætte. Derfor kom den resterende dej i køleskabet – og så var der vafler til mig en mandag morgen 😀

Jeg kan klart anbefale at prøve denne opskrift, hvis man er til supersprøde og luftige vafler. Dejen kan godt tåle at stå i køleskab natten over, men noget af luften fiser ud, så de er knap så luftige – men stadig sprøde!

Photobucket
Opskriften har jeg fra “Poltikens Store Kogebog”, der er fyldt til randen med både basic-opskrifter, men også mere avancerede retter.


Vi skriver egne justeringer, erfaringer og forslag ind i bogen – meningen er så, at den skal blive godt slidt og fyldt med håndskrevne noter. Guld værd til kommende generationer, ik’?

Anyways, her kommer opskriften:

Ingredienser:
10-12 “runde” vafler
3 tore æg
1 nip salt
1 spsk sukker
4½ dl mælk
225 g mel
1 tsk vanillesukker
150 g blødt smør (mindre, fx 100 gr, kan også gøre det, hvis man ikke er til rigeligt smør ;))

Sådan gør du:
1. Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne halvstive med salt. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
2. Lun mælken så den bliver håndvarm (fx i mikroovn). Pisk melet og vanillesukkeret i mælken.
3. Rør æggeblommerne i meljævningen.
4. Hav blødt smør parat (enten ved stuetemperatur eller varm let i mikroovn – tildækket). Rør smørret i dejen og rør dejen glat, så der ikke er klumper i.
5. Fold til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
6. Varm et vaffeljern op og smør det første gang.
7. Læg 3-4 spsk dej på jernet og bag vaflerne lysebrune, ca. 3 min.
8. Serveres med sukker og syltetøj, is eller flødeskum.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

M.U.S.T.H.A.V.E