Luksus vs. budget: Sæsonens sweatshirt

Torsk med kokosris og spicy gulerodssalat

PhotobucketPhotobucketSå har jeg endnu en lækker asiatisk ret til jer – og den var virkelig et hit, skal jeg hilse og sige 🙂 Alle smagsnuancerne spiller bare med hinanden: Den lette sødme fra kokosrisene er en god kontrast til de salt/syrlige/stærke gulerødder, og begge komplimenterer torskens delikate smag på fornemste vis 🙂 Retten er endda super nem at lave. What’s not to love?! 🙂 Igen, har jeg fundet rettet i Søndagsavisen – det virker bare til, at jeg falder for opskrifter derfra gang på gang for tiden 😉

Torsk med kokosris og spicy gulerodssalat (2 pers. + rester til madpakke)

600 g torskefilet (med skind, hvis du kan få fat i det – det ku’ jeg ikke, så det blev lidt plukfisk-ish ;))
lidt olie til stegning

Kokosris
4 dl jasminris
4 dl vand
4 dl kokosmælk
2 tsk salt
fintrevet skal af 2 limefrugter (brug øko!)

Spicy gulerodssalat
3-4 spsk fiskesauce
4 tsk sukker
6 spsk limesaft
2 tsk fintrevet ingefær
evt. en smule kogende vand
8 gulerødder
2 røde chilier
1 bundt friske koriander
200 g saltede peanuts

Sådan gør du: 
1. Kokosris: Skyl risene. Bring dem i kog med vand, kokosmælk, salt og limeskal, og lad dem simre ved svag varme under låg i 12 min. Sluk blusset, og lad risene trække i 15 minutter.
2. Gulerodssalat: Bland fiskesauce, sukker, limesaft og ingefær, hæld evt. lidt kogende vand ved for at opløse sukkeret og justere smagen. Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler. Skær chilien i tynde skiver (fjern kernerne).
3. Bland gulerødderne med chili og ingefærdressing, og vend plukket koriander og peanuts i salaten lige inden servering.
4. Dup torsken tør, og steg den på skindsiden i lidt olie på en pande. Steg den næsten færdig på skindsiden, tag panden af varmen, og vend fisken. Lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt og peber, og server med kokosris og gulerodssalat.

   

6 kommentarer

  • Louise Jönsson

    Ej, jeg ELSKER dine madindlæg! Jeg elsker selvfølgelig også alle de andre indlæg, du laver! Men dine madindlæg er altså liiige prikken over i’et! Og så bliver jeg helt sulten, selvom jeg ligger med influenza og læser til eksamen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Mange tak – det er jeg glad for at høre 🙂 Og go’ bedring til dig 🙂
      /MAria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm – gulerodssalaten ser virkelig lækker ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Jeg lavede denne i går aftes – mums hvor var det lækkert. Alle tre ting passer suverænt sammen. Skønt med et alternativt til al den fede og dejlige julemad. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Er glad for, det faldt i din smag 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus vs. budget: Sæsonens sweatshirt