Dagens outfit: Tør man?

Indisk kylling med spinat (Palak Murgh)

 photo kyllingspinat.jpgJeg stod med en del frisk spinat, der skulle bruges, og derfor besluttede jeg mig for at lave denne ret, som jeg lærte at lave, da jeg var tog et indisk madlavningskursus i vinter. Det er en lækker ret med kylling og spinat, og den er altså virkelig velsmagende og også supernem at tilberede.

Da den ikke skal ligge og marinere, er den lidt nemmere at komme i gang med end fx butter chicken – som du kan finde opskriften på HER. Retten er let krydret, men hvis I vil have lidt mere kick i, så brug mere chili og ingefær 😉 Og igen, så skal du altså ud i noget kylling med skind og ben og holde dig langt fra kyllingebryster, ellers får retten ingen smag, og kødet bliver ret tørt og trist.

Jeg serverede basmatiris til samt papadums og indisk salat – find link til salaten HER.

Kylling med spinat (Palak Murgh)
1 hel kylling på cirka 1300 gram, skåret i ens stykker (alternativt kan du fx bruge et mix af over- og underlår)
750 g. frisk eller frossen hel spinat
2 medium str. løg, finthakket
ca. 3 cm. frisk ingefær, finthakket
4 fed hvidløg, finthakket
1 frisk grøn chili, finthakket – brug den mængde, du ønsker
½ tsk stødt gurkemeje
2 tsk stødt koriander
½ dl koldt vand
Ca. 2 tsk salt
½ ds hakkede tomater
1 dl piskefløde
3 spsk olie

SÅDAN GØR DU:
1. Hvis der bruges frisk spinat, skal den skylles grundigt. Dup den tør, og hak den fint. Frossen spinat tøs op.
2. Varm olien ved middelvarme, tilsæt løg, og steg dem lysebrune. Tilsæt hvidløg, frisk chili og ingefær, og svits det hele i yderligere 2 min., mens du hele tiden rører.
3. Rør de stødte krydderier ud i vand, hæld blandingen i gryden, og svits til vandet fordamper.
4. Kom kødet i sammen med salt, og svits det hele i ca. 3 min. Tilsæt tomater, og svits yderligere i ca. 3-4 min., til det får konsistens som en pasta. Læg låg på, og lad simre i ca. 20 min.
5. Kom spinaten i, og rør, til den falder sammen. Sæt låg på, og lad retten simre yderligere ca. 5 min.
6. Når kødet er mørt, skrues op på høj varme, og fløden tilsættes. Rør rundt, og retten er klar til servering.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Tør man?