Pailletter på din popo

Når fornuften tager over

Jeg har en vane – jeg vil hverken kalde den god eller dårlig. Hver dag, når jeg cykler hjem fra uni, kommer jeg forbi Rosengårdscentret. Når tiden er til det, og humøret måske lidt nede, så tager jeg lige en runde derinde. Jeg tænker ikke: Nu SKAL jeg købe noget, for så bliver jeg gladere. Det er mere noget i retning af: Nu vi jeg se på pæne ting, drømme og fantasere lidt – og så er verdenen måske ikke så slem, som den var før. En gratis lille glæde om man vil, selvom jeg da til tider også køber noget, det vil jeg da ikke benægte (og så bliver det i længden en dyr vane!). Ruten ender altid i Gul Gade’s H&M, hvor jeg slæber en masse tøj ind i prøverummet lige før lukketid – til stor irritation for de kære medarbejdere. Det er især kjoler jeg prøver, hvilket faktisk ikke giver meget mening, da jeg alt for sjældent går i kjole. Men der er altid så mange pæne, og de er nemme at prøve. Således prøvede jeg her for nylig en cool, sort kjole. Den øverste del var i et skinnende materiale og bunden var det der normale, lidt tarvelige, H&M-stof noget. Den sad rigtig godt og havde en sexy cleavage – partydress for sure.

Men så er det jeg tænker: Hvor mange H&M-kjoler har du lige hængende derhjemme? Og hvor ofte går du lige med dem? Vil du virkelig give 249 kr. for en kjole, som du højst sandsynligt vil gå med én gang? Og ja, så tager fornuften over, og tilbage på bøjlen ryger den. Men nu gælder det jo som nævnt ikke om at shoppe amok på den opmuntrende Rosengård-rute, det gælder om at drømme om ting, jeg ikke har brug for og finde inspiration til det jeg allerede har. Er jeg mærkelig indrettet, at jeg ligefrem bliver glad over at fornuften tager over? Jeg forlod i hvert fald det lokale shoppingmekka med et betydeligt bedre humør, end da jeg entrerede det.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pailletter på din popo