Hello, lover!

eBay-guide: At komme i gang

Nu har I jo hørt mig fable om eBay i umindelige tider, men det er jo sådan en fantastisk sted – så hvorfor skulle jeg ikke det? Der er ikke noget mere fantastisk end at gå på jagt i eBays kæmpeudbud af varer. Og det er virkelig fantastisk at gøre et kup eller at finde den ting, man har ledt efter i så lang tid.

Jeg har ledt mangen en veninde og søster ind i eBay’s fristende univers, så inden jeg går i gang med denne eBay-guide, vil jeg lige advare jer: **eBay er ekstremt vanedannende, når først man er kommet i gang, og det er rigtigt nemt at komme i gang. Ens shoppingvaner vil aldrig blive de samme. Mange nattetimer vil blive tilbragt og mange overspringshandlinger vil blive foretaget på eBay**

Denne guide starter helt fra bunden af, så hvis du er garvet eBay-hunter, så kan du med fordel springe de første par afsnit over. Senere vil jeg dele mine eBay-vaner med jer (for har vi ikke alle vores egne eBay-rutiner?).

For de af jer, der ikke ved, hvad eBay er, vil jeg lige kort introducere det. eBay er et online auktions-site. Både professionelle sælgere og privatpersoner sælger varer på eBay: Alt fra ure, dvd’er, biler, møbler og tøj og sko er til salg. Tingene kan være både nye og brugte. Når en vare er til salg har sælger fastsat en mindstepris og en tidsfrist hvorinden man skal byde på varen. Interesserede købere kan så byde på varen op til sluttidspunktet. Når auktionen er afsluttet, går varen til højestbydende. Forsendelsespris har sælger oplyst fra starten af, eller man kan maile til sælger og spørge om pris. Man kan betale på mange måder, men den måde jeg vil anbefale ALLE at betale på er gennem PayPal. PayPal er en nem og sikker måde at betale på nettet. Man opretter en bruger via sin email og melder sit VISA-kort til kontoen. Så kan man betale med sit VISA-kort gennem PayPal. Det koster ikke noget i gebyrer og er så sikkert som noget kan blive. Fordelen er også, at man kan kræve at få sine penge igen, hvis varen ikke dukker op, og sælger ikke kan bevise, at varen er sendt.

eBay har mange “afdelinger”: En amerikansk, der ender på .com, en fransk, der ender på .fr, en spansk, en svensk, en tysk, en australsk etc. Hvis dine sprogkundskaber er til det, så prøv dér – der er priserne sikkert lavere. Jeg foretrækker ebay.co.uk, den engelske, udvalget er stort, og det ligger inden for EU, så jeg slipper for told og moms. USA’s afdeling er også god – udvalget er større og priserne gode (især med den lave dollarkurs), men vær opmærksom på told (som PostDK fornyligt har fordoblet gebyererne på!) og moms. Uden at være helt sikker, så mener jeg at man maks må købe for cirka 180 kroner, og så skal man betale told og moms, hvis man bliver fanget i tolden.

Nå, før dette indlæg bliver til en roman, må jeg nok hellere komme i gang.

1. Første skridt er at blive medlem af eBay:
Inde på eBay: Tryk på “Sign up”.
På næste skærmbillede skal du trykke på “Register”.
Udfyld formularen med det, der nu skal udfyldes.
Når du har udfyldt formularen og trykker dig videre, skulle der gerne komme et skærmbillede, hvor der står noget med registered succesfully. Scroll længere ned til du ser knappen “Sign up for PayPal”. Du vil nu blive omdirigeret til PayPal’s hjemmeside.
På PayPal’s hjemmeside skal du trykke på “Sign up”.
Vælg “Personal Account”.
Nu skal du tilføje et kreditkort til din PayPal-konto. Indtast de nødvendige informationer i formularen og tryk “Add Card”.

Nu har du tilmeldt dig eBay og Paypal, og du er nu klar til at søge og shoppe!

Du skulle gerne få mails, der bekræfter dine indmeldinger i eBay og Paypal. Jeg har hørt en del om phishing- og spoofmails, men har aldrig modtaget nogle selv. Men brug din sunde fornuft: eBay og PayPal vil ALDRIG bede dig om at udlevere kortnummer og adgangskode. Desuden henvender de sig til dig med dit FULDE NAVN og ikke bare “Dear eBay-member”. Hvis du er i tvivl, så forward mailen til spoof@ebay.co.uk eller spoof@paypal.com, så kan de fortælle dig, om det er en mail fra dem eller ej.

Følg med i næste afsnit. Her vil jeg vise lidt om at søge og kigge på varer og om, hvordan man byder og betaler.

33 kommentarer

 • Anonymous

  Hej :)Sikke en fantastisk guide, den vil jeg helt sikkert benytte mig af, når jeg på et eller andet tidspunkt, får taget mig sammen til at komme i gang :PHm men jeg har lige et enkelt spørgsmål; Kan du bruge din adgangskode fra Ebay.co.uk til alle de andre ebay adresser? (: Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej,Det var så lidt 🙂 Men skal endnu engang advare om, at eBay er ganske vanedannendeDu kan bruge dit login på alle eBay-siderne./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Okay det var godt :DJa hehe det kan jeg forstille mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej..Sikke en god blog! Jeg sidder lige og studerer din utrolig gode guide.. Jeg er inde på ebay.co.uk’s hjemmeside, men under “select country” kan man kun vælge engelske, irske eller skotske byer/steder/regioner eller hvad det hedder.Måske kan du fortælle mig hvad jeg har gjort forkert?Kh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej – og tak!Under fanen “Country or Region” skal du vælge den nederste “See all countries…”, så dukker der en liste op, hvor du kan vælge Denmark :)Go’ fornøjelse med eBay :D/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Aha, nu fandt jeg ud af det..!Tusind tak, jeg glæder mig til en ny overspringshandling, der kan overtage facebook:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jeg tror du har HELT ret:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Uuh, hvor jeg håber du kan hjælpe mig!Troede lige jeg var rigtig smart da jeg satte et max. bud på £90 på den her ting, og nu står der så at jeg har budt £36 – så meget forstår jeg. Men når auktionen udløber og der måske har været en der har budt fire pund over de £36, går tingen så til sidst til mig for £90, eller for det bud der sidst har stået offentligt (i dette tilfælde nogen-og-fyrre)?Håber du kan svare, for jeg er ved at blive helt panisk nu!eBay ER virkelig ellers fantastisk, det har du helt ret i 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej Maria.Jeg vil blot informere dig om to ting:1) Jeg er blevet fuldstændig afhængig af Gossip Girl, efter du har blogget om serien, og jeg sidder klinet til mit fjernsyn hver mandag kl 22!2) EBAY! Hvorfor har jeg først kendt til det / lært det efter at have læst din fremragende guide!? Jeg elsker det, det er jordens bedste overspringshandling:) Tak, tak, tak!Og jeg har faktisk et spørgsmål… Hvis man nu byder x pund på en vare, hvor der ikke er opgivet porto, og annoncen fx udløber om få timer, så det ikke er sikkert at sælgeren kan nå at svare. Hvis man så vinder, kan sælger så sætte hvilken porto han/hun har lyst til? Fx 35 pund selvom det er et par stilletter..?Jeg er trofast læser af din blog hver eneste dag:)Vh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Louise,Tak! Omend det både varmer mit hjerte, og samtidig er en smule ildevarslende, at jeg kan udbrede budskabet om så store tidsrøvere som eBay og Gossip Girl ;)Du skal altid sørge for at aftale porto med sælger, FØR du byder på varen. For i princippet kan sælger fastsætte porto, som de ønsker 🙁 Langt de fleste er fair med porto, men det er ikke til at komme udenom, at der et råddent æble ind i mellem…Desværre!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej igen:)Bare rolig, det var udelukkende ment som et kompliment! Hvad skadeligt er der i Gossip girl (andet end det er en tidsrøver) eller ebay (der tømmer ens konto)? ;)Okay, super godt at du lige kunne forsikre mig om det. Jeg kunne ikke rigtig læse det nogen steder, og flere gange har jeg tænkt: “Skal jeg nu tage chancen…”, men det skal man nok lade være med for at være på den sikre side.. Tusind tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej igen:)Bare rolig, det var udelukkende ment som et kompliment! Hvad skadeligt er der i Gossip girl (andet end det er en tidsrøver) eller ebay (der tømmer ens konto)? ;)Okay, super godt at du lige kunne forsikre mig om det. Jeg kunne ikke rigtig læse det nogen steder, og flere gange har jeg tænkt: “Skal jeg nu tage chancen…”, men det skal man nok lade være med for at være på den sikre side.. Tusind tak:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej,Jow jow, det opfattede jeg det nu også som 😉 Men jo, tidsrøvere og kontotømmere er måske ikke det mest konstruktive ;)Held og lykke på eBay – det er virkelig et fantastisk sted!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej..Ja, det ER fantastisk! Jeg har faktisk endnu et spørgsmål, hvis du har tid til at svare. Jeg stiller flere sælgere spørgsmålet om, om de sender til DK. Nu siger min MyEbay at jeg ikke kan spørge flere sælgere, fordi jeg har sendt for mange beskeder (samlet set ca. 20)! Jeg har prøvet at slette de beskeder jeg har modtaget (svarene), men den gider stadig ikke.. Ih! Er det noget du kender til?Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej igen,Selvfølgelig må du spørge :)Det har jeg aldrig oplevet, så det må være noget relativt nyt… Jeg fandt et svar på eBay – læs her. For at højne sikkerheden har eBay indført, at nye brugere med lav feedback kun har et begrænset antal muligheder for at sende beskeder til andre brugere.Så der er ikke andet at gøre end at vente :(/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej, tak:) Nu forstår jeg.. Det var da den dummeste regel nogensinde (tror flere ebay-brugere på linket er enige i den påstand)! Fantastisk at du lige kunne hjælpe, jeg er endnu ikke så god til at finde rundt derinde, fx mht. fora og sådan, så tusind tak:)Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej igen,Ja, jeg synes heller ikke rigtig, at den regel giver mening :SOg ja, det tager lige et stykke tid at finde rundt inde på eBay – jeg tror ikke engang, at jeg kan finde helt ordentligt runde derinde ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej,nej, præcis, den giver ikke rigtig nogen mening. Jeg har nu skrevet en email til ebay support.. Så jeg håber at de kan hjælpe / opklare mysteriet.Hehe, nej, det forstår jeg godt;)Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, du må da lige melde tilbage, hvis du får svar fra eBay :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Nu har jeg fået dette meget venlige (pleasende!) svar;)Hello Louise, Thank you for your email. I’m sorry to hear that you’re facing difficulties when trying to use the eBay email forwarding system. Louise, please accept my sincere and unreserved apology for the inconvenience you’ve faced. Further, I would like to assure that we are always here to help you in the best possible way. We’ve recently made some changes to our email forwarding system to help protect our members from spam and solicitations for off-eBay transactions. When you receive this message while trying to use our email forwarding system, for security reasons, you won’t be able to send your message forat least 24 hours. If you’ve completed a transaction with the member that you were trying to contact, their email address will be in the ‘End of Auction’ emails that you received. If you’ve received a message from a member that you haven’t completed a transaction with you’ll also have received a copy of the message they sent in your email inbox. Please reply directly through your own email programme if the member chose not to hide their email address. Unfortunately, if they did hide their email address, you won’t be able to reply to the email. I understand that this may not be the answer that you’d hoped for, however these changes have been put in place for the benefit and security of all our members. We appreciate your cooperation and understanding. Kind regards, Vincet DonohueeBay Customer Support Tjah… Hvordan forstår du det? Jeg synes, der er lidt meget plidder pladder imellem, men det er da meget sødt:)Man får beskeden med at man ikke kan sende flere beskeder, og så går der 24 timer, før man kan igen?!Jeg ved heller ikke helt hvordan man ser, om sælgers email er skjult eller ej, jeg plejer bare at trykke ude til højre, som du har lært mig, “email seller”..Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Orw, det var da noget af en søforklaring pakket ind i tusind høflige fraser!Ja, sådan som jeg har forstået det, skal du vente 24 timer, før du kan sende flere beskeder. Hvis du før har modtaget en besked fra et eBay-medlem, kan du sende en mail til dem, hvis de har oplyst deres mail i beskeden – man kan nemlig vælge, om ens e-mail skal være synlig eller ej./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Orw, det var da noget af en søforklaring pakket ind i tusind høflige fraser!Ja, sådan som jeg har forstået det, skal du vente 24 timer, før du kan sende flere beskeder. Hvis du før har modtaget en besked fra et eBay-medlem, kan du sende en mail til dem, hvis de har oplyst deres mail i beskeden – man kan nemlig vælge, om ens e-mail skal være synlig eller ej./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ja, præcis! En meget lang mail uden egentligt så meget indhold. Derefter blev jeg sendt til en hjemmesiden, hvor jeg bl.a. skulle bedømme om tonen var venlig;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hehe, sikke en joke ;)Men eBay er nu ret tosset med alle mulige bedømmelsessystemer…men det er jo meget rart, så man ved, hvilke købere, man kan stole på!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Ja, det har du helt ret i:) Jeg vil byde videre, vi “ses” derinde!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej,
  super lækker guide! jeg har forelsket mig fuldstændig i en jakke nemlig denne: http://www.ebay.co.uk/itm/PS98-WOMENS-FAUX-LEATHER-JACKET-convertible-collar-NWT-/260760880349?_trksid=p5197.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D5%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D1015522644798742040
  Men der står at hun er fra hongkong hvilket skræmmer mig lidt ? Skal jeg så betale told, og er det noget man skal holde øje med?
  Mit naive jeg tror jeg bare det er toldfrit, når nu man handler på ebay.uk men det kan jeg næste gætte mig til, at det ikke er.. men så forstår jeg bare ikke helt det smarte ved, at det er en uk hjemmeside?
  HÅBER du vil svare og ser min kommentar, selvom jeg kan se det er et gammelt indlæg det her 🙂
  super fin blog du har forresten.
  Hilsen Mie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hvis varen bliver sendt fra Hong Kong risikerer du told og moms. Selvom det er engelsk eBay, kan varerne blive sendt fra alle mulige lande, så hold øje!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] eBay-guide: At komme i gang | Mode Med Mere del 1 🙂 Ebay-guide: Søg, find, kig, byd og køb | Mode Med Mere del 2 🙂 det er skam ikke […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] knallert på havnen på den front, nå men til oprettelsen på ebay brugte jeg en guide lavet af maria for længe siden. No problems, andet end usikkerheden der kommer snigende når man bevæger sig ud […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for din guides til ebay, det gjorde det en anelse mindre “farligt” at blive oprettet her til aften 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det var så lidt 🙂 Go’ fornøjelse med shoppingen!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hello, lover!