En virtuel gave

Papirløse magasiner

På studiet har vi i starten af dette semester fået en magasin-opgave, hvor vi skal skrive, producere og redigere et magasin af eget valg. Det bliver en øvelse i at skrive langt (og godt), og desuden skal vi have forståelse for de forskellige magasiners målgruppe og skrivemåde. I den forbindelse skulle der jo laves lidt research (god undskyldning for at købe en masse magasiner for sådan en magasinoholic som mig!), så vi kunne vælge et tilpas journalistisk udfordrende magasin. Under denne research blev jeg introduceret for sitet zinio.com. Hos Zinio kan man downloade en masse magasiner fra nyheds- til modemagasiner som blandt andet US Harper’s Bazaar og US Elle (dog er udvalget af modeblade ikke så stort…), til sin Zionio Reader. Man har så bladet i en elektronisk form, og kan så “bladre” ligesom i et papirblad ved hjælp af sådan en skinne man kan hive i i bunden.

Og det er rigtig billigt at abonnere eller bare købe et enkelt eksemplar via Zinio. Det jo klart: Man sparer nogle omkostninger på papir og porto. Man kan for eksempel få 12 udgaver af US Elle for 61 kroner eller et enkelt nummer for 18 kroner. Det er jo langt billigere end de horrible priser, vi skal give for udenlandske magasiner her i Danmark!
Men selvom det er billigt, så synes jeg altså langtfra, at en elektronisk version af et magasin er det samme som papirformen. Der er altså noget helt specielt ved at sætte sig rigtig til rette med et tæppe og en kop te og så bladre et blad igennem og måske endda ae siderne en smule, når man ser noget, man godt kan li’ (eller er det bare mig, der er mærkelig?). Hvad tænker I: Vil I spare lidt penge og sidde ved skærmen, eller vil I også ae sider?

(screencaps fra zionio.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En virtuel gave