The Louboutin manicure

En bloggers hemmelige liv

Lige siden Flying Saucer behandlede emnet, har jeg tænkt meget over problemstillingen, hvis man da kan kalde det et problem.

Jeg ved ikke, hvor mange af jer læsere, der også blogger, men holder I jeres blog hemmelig? Ikke på den måde at I tænker: “Uha, nej! For alt i verden må ingen i min omgangskreds læse min blog. Jeg dør, hvis nogen jeg kender, finder frem til min blog!”
Jeg tænker mere på, at når man præsenterer sig som blogger, så lyder det på en måde lidt selvcentreret og narcissistisk: “Jeg skriver om mig, mig, mig! Se mig!”. Jeg præsenterer heller ikke mig selv som: “Hej, jeg hedder Maria, jeg er mode-blogger.”
Det er ikke fordi, jeg er flov over min blog – tværtimod er jeg ret stolt af Mode Med Mere. Jeg elsker at skrive, og jeg brænder virkelig for mode – og kan jeg dele min lidenskab med så mange som muligt, så de kan få så meget glæde af det, som jeg får – så er blogging den perfekte løsning for mig. Men jeg foretrækker mere at have det som en slags “hemmelig hobby”. Tanken om at medstuderende, veninder og søstre faktisk opdager, hvor meget tid jeg bruger på at tænke over outfits eller neglelakfarve er lidt skræmmende…
Men helt grundlæggende så tror jeg ikke, at modeblogging adskiller sig fra så mange andre nørderier. Mange forstår sikkert ikke, hvorfor jeg vil skrive om shopping og stil, men omvendt så har jeg mange gange svært ved at se, hvorfor så mange fyre går op i fodbold. De går op i den engelske, tyske, spanske og italienske liga, jeg går op i modeugerne i New York, Milano, London og Paris. De tager til fodboldkampe på det lokale stadion i weekenden, jeg tager ud at shoppe. De tjekker bold.dk, jeg tjekker style.com.

Men som Mode Med Mere efterhånden er vokset, så er det jo kun et spørgsmål om tid, før jeg må ud med sproget. Hvornår kommer det punkt, hvor jeg kan sige: “Jeg er mode-blogger,” uden at blive lidt forlegen, men med stolthed i stemmen og rank ryg? For når det kommer til stykket, og hvis føromtalte selvfedme skal en smule frem, er det så ikke noget at være bare en smule stolt over?

13 kommentarer

 • Prinsessens Mor

  Du ER modeblogger! Og vær stolt af det!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Tak, jeg tror måske bare, at jeg skal vænne mig til tanken :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • A

  Enkelte i min omgangskreds ved godt, at jeg blogger (bloggeDE), men da det dels er en ret privat blog, dels ikke rigtig tjener andet formål end at være en ‘ventil’, har jeg ikke reklameret med det.Men hvis jeg skrev om noget, som andre i den grad kan få glæde af – som du gør – ville jeg ikke være den mindste smule ydmyg omkring det. Overhovedet.Tillykke med, at du har fået bestilt sandalerne, i øvrigt. Jeg har lige fået en bekræftelse på, at mine er blevet sendt fra UK. Glæder mig som et lille barn til at få dem. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, måske skulle jeg bare ud med det! Men generelt er jeg et ekstremt ydmygt menneske, måske alt for meget!Uha ja, GLÆDER mig også til at få sandalerne. Fik også en mail om, at de nu var shipped, så nu vil jeg sidde og spejde ud af vinduet til en gang efter påske!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggerella

  Jeg har det lidt på samme måde, men er heller ikke sikker på jeg er rigtig modeblogger… Nok mere shoppeblogger.Men bare se på Sverige – der er nogle af de mest populære blogs modeblogs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, jeg har virkelig gået og spekuleret over, hvorfor der er så stor en modeblogger-kultur i Sverige og ikke her…Det eneste vi åbenbart kan bedre end svenskerne er at have et højt skattetryk ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stupidcupcake

  Jeg har tænkt på det samme. Få af mine venner ved jeg blogger og tjekker hvist min blog en gang i mellem, men jeg har overhovdt ikke noget behov for at folk på min skole kender til min blog, tværtimod. Men nu når selv de danske medier snakker om den svenske blonddinbella blog, kunne det jo tænkes at der kom nogle flere danske blogge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggerella

  Meget apropos er der en artikel i Metroexpress her: metroxpress.dk/dk/article/2008/03/18/08/5058-83/index.xmlom, hvor meget der tjenes p� blogs i Sverige o.l. (st�rstedelen er vist med Aftonbladet som “kilde” – der er l�nt meget)Blondinbella.se tjener omkring 4 mio. kr. – Det m� v�re sk�nt at tjene penge p� sin hobby!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det må være skønt, ja. Men det er på ingen måde noget, jeg stræber efter – men det ville da være skønt, hvis det skulle ske…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Modedullen

  Har først lige set dette indlæg nu (jeg har jo været på ferie – ja, en blog afslører mange hemmeligheder!), men det her var en meget interessant post! Særligt fordi jeg absolut ikke ville tøve med at rose dig for dig mode-bloggeri – samtidig med at ingen (med undtagelse af min kæreste) ved, at jeg blogger om mode… Først var det mest fordi jeg ikke vidste, om jeg ville blogge særlig meget (jeg mente ikke, jeg havde noget at skrive om… men det har jeg åbenbart!), nu er det også lidt fordi jeg ikke ved, hvad min arbejdsgiver vil sige til det. Godt nok er jeg på barsel, men jeg ved faktisk ikke, om jeg må ift. min kontrakt :-/ Så foreløbig må jeg jo hellere holde min mund lukket…Men til dig, Maria – bare op med hovedet, sig det og skriv det på dit CV!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej,Velkommen tilbage, jeg kan allerede se, du har haft en god tur :)Ja, må mere ud med sproget. Nu kommer alt det praktik-hejs på studiet jo også og så er det om at sælge sig selv så godt som muligt! /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Modedullen

  Åh ja, det er vist lige op over med panik-dag… Pøj pøj med det :-)- jeg håber, dit modebloggeri betaler sig i den sammenhæng! Men mon ikke det gør?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Tak 🙂 Det er den 16. april, det går løs…Så må jeg se, hvad der sker!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The Louboutin manicure