Skønhedsklassikere

Pandehår

Jeg skal til frisøren i morgen, og så skal jeg jo gerne have en nogenlunde idé om, hvad jeg gerne vil have. Når det kommer til frisurer, så er jeg rimeligt konservativ. Ingen flippede klipninger eller outrerede farver til mig, tak. Jeg plejer tit at holde mig til den samme frisure i lang tid, alt for lang tid vil nogen nok sige. Men når jeg har fundet noget, der fungerer, så beholder jeg det. Det eneste krav jeg gentager over for frisøren hver gang er egentlig, at jeg skal kunne stå op af sengen og gå ud af døren uden at gøre noget ved håret – det skal bare sidde!
De sidste fire år har jeg haft tungt pandehår og så etageklippet hår i varierende længder: Meget langt, sådan ned til midt på ryggen, og så skulderlangt, som det er nu. Det var lidt af en revival for mig, for jeg havde også pandehår gennem hele min barndom, men så blev jeg trodsig teenager og lod det gro ud og havde sideskilning. At få klippet pandehår igen var et stort spring for mig, for man ved jo aldrig, om det klæder én. Men det synes jeg nu, det gør, så det beholder jeg.
Nogle, der har været en stor inspiration for mig, hvad angår pandehår, er sangerinder. Jeg tror, at Pernille Rosendahl har fået mangen en pige og kvinde til at springe ud i pandehår. Sharin Foos platinblonde hairdo er også altid cool. Da Nelly Furtado fik skarpt, skarpt pandehår var jeg virkelig vild med det, frisuren klædte hende vildt godt – sexet og sofistikeret. Feist har lidt kortere pandehår, men det fremhæver hendes smukke ansigt virkeligt godt. Mit ultimative pandehårs-idol er Karen O fra Yeah Yeah Yeahs. Da hun fik sin grydefrisure, legede jeg også med tanken om at få en, men jeg er bare bange for at ligne en på 12, hvis jeg får en – og det er måske ikke det smarteste, nu når jeg skal ud at søge praktikplads.
Dog er det ikke kun musikere, der inspirerer mig. Modellen Irina Lazareanu med sin berømte frisure dukker nok også op for mange, når man nævner ordet pandehår. Kirsten Dunsts hår på det billede er bare fantastisk, hvis bare jeg også kunne få sådan et fald i håret. Og så har jeg også nuppet billeder fra Facehunter, hvor jeg altid kan få inspiration.

Jeg tror ikke, det bliver den vilde omgang hos frisøren i morgen…men nu må vi se, hvad jeg bliver overtalt til af frisøren…
(billeder fra Coca Cola Art-can, msn.com, flickr, mtv.com, eyeweekly.com, osheaga.com, tattletart.com, tifdb.com, thefashionspot.com, Facehunter, screendump fra youtube)

6 kommentarer

 • Bloggerella

  Jeg stemmer på lang page inspireret af Alexa Chung…P.S. Tak for add’et

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Ih, jeg er altså sikker på at grydehåret vil være rigtig fint til dig! :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Bloggerella: Det var så lidt med add’et 🙂 Og jeg tager helt sikkert et billede af Alexa Chung med ned til frisøren i morgen ;)Anonym: Mja, jeg synes det ser så cool ud på andre med grydehår – men er en kylling, når det kommer til nye frisurer :S Men nu må vi se…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Damkjaer

  Jeg stemmer også som bloggerella på den lange page, det tror jeg ville blive rigtig flot.Jeg er selv gået fra tungt pandehår til en kort page, og er blevet virkeligt glad for det! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det lyder rigtigt godt – det vil da helt sikkert komme med i overvejelserne :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] gik fra sideskilning til pandehår. I kan se et gammelt indlæg om cool kvinder med pandehår lige her. Så jeg har efterhånden haft pandehår i mange år (siden 2004!), og jeg synes måske lidt, at […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønhedsklassikere