Billig afhængighed

Runway vs. reality

Der er det tøj, der bliver vist på catwalken, og så er der det tøj, der bliver solgt i butikkerne. Det overrasker mig lidt, hvor meget det egentlig bliver modificeret, men det minder mig også om, at mode jo ikke bare er kunst (hvis man da kan kalde det kunst), men også er big business, hvor der skal tjenes penge. Så til modeshowsene kan designerne normalt slå sig løs og være vilde, så det kan generere noget presseomtale, men når tøjet skal sælges, så skal det også være wearable.
Et eksempel, jeg her har fundet frem, er Balenciaga ss08. Her er det måske trykket, der er bevaret, men formen der er gjort mere letfordøjelig.
Omvendt kan man bevare den eksperimenterende form, men så fjerne det vilde print og gøre den mere safe ved at lave beklædningsgenstanden sort.
Selv skoene bliver også modificeret. Det er måske de færreste der vil gå i knæhøje sandaler, mens en ankelversion måske er lidt mere brugervenlig.
(billeder fra style.com og brownsfashion.com)

3 kommentarer

 • Modedullen

  Hov, jeg prøvede at poste en kommentar, men fik en fejlside – undskylder pf, hvis du får den to gange nu…Ville bare sige, at det var et virkelig interessant indlæg. Jeg har altid undret mig over, hvem der trak i de mere outrerede looks fra catwalken, men her er så svaret: Det er der ingen, der gør….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hmm nej, tror ikke, der er så meget salg i de der outrerede outfits. Har kun set Balenciagas skulpturerede, blomstrede kjoler på den røde løber…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  De knælange sandaler blev nu solgt fra diverse butikker, ligesom den blomstrede skulpturelle kjole… Men nej, det er sjældent vi ser dem herhjemme… Holly vælger som oftest safe bets…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Billig afhængighed