Servicemeddelelse: Link-liste opdateret

Er mode og stil ligesom boligmarkedet?

…handler det dybest set om location, location location?
Queen Michelles tanker om emnet er et af de mest tankevækkende blog-indlæg jeg nogensinde har læst, og emnet har ligget i mit baghoved, siden jeg læste om det for første gang (waaay back i 2006!). Og nu når jeg skal flytte, så dukker spørgsmålet uundgåeligt op igen:

Afhænger din tøjstil af dit postnummer?

Den generelle opfattelse er vel, at der er mere “plads” til at klæde sig anderledes og eksperimenterende i større byer. Der er så mange forskellige stilarter samlet på ét sted, at der ikke bliver peget fingre af eller hvisket i krogene om folk, der tøj går til grænsen – eller over den – med den måde de klæder sig på. Tolerancen er større end i de mindre byer, hvor folk nærmest går over på den modsatte side af vejen, hvis man er lidt outreret klædt på.

Queen Michelle vil gerne gå i mere avant garde tøj, men tør ikke. Ikke fordi hun ikke har selvtilliden til det, for det har hun helt sikkert, men fordi hun er bange for at folk generer hende med tilråb eller måske bank!

Jeg synes faktisk, at det sted jeg bor har indflydelse på den måde, jeg klæder mig på. På det helt praktiske plan er det jo fordi, at man i en mindre by ikke har adgang til så meget tøj som i storbyen. Men så er der jo internet-shopping, så der må være noget andet?

For mig er det netop de skæve blikke og pegende fingre. Ja, det er nemt at sige, at man skal være ligeglad med, hvad folk tænker om én, men sådan fungerer det ikke i virkeligheden – i hvert fald ikke for mig. Så gad vide, om min tøjstil ændrer sig, når jeg flytter?

Der er selvfølgelig mange andre ting, der har indflydelse på ens tøjstil: Omgangskreds, arbejde, kærester (i hvert fald ifølge denne måneds Costume!), budget og sikkert hundred andre ting. Kan location føjes til denne liste?

(screen shot fra krak.dk)

2 kommentarer

  • Mette

    Hmm, interessant tanke der. Prøver lige at tænke en fornuftig tanke, og for mig eget vedkommende tror jeg altså, at jeg må svare nej. Og så og dog alligevel…Jeg er ikke særlig outreret (snarere tværtimod) og har aldrig været det, så derfor tror jeg ikke, det betyder det store for min stil. Jeg tror fx arbejdsplads og omgangskreds betyder meget mere for min stil – jeg arbejder et sted med et højt stil-niveau, det smitter af, ligesom det også smittede af, da jeg boede i kollektiv i Århus. Det sagt har min stil altså fået et beklageligt nøk nedad efter jeg er flyttet (tilbage) til forstæderne (jeg kommer også herfra, dog ikke fra samme forstad, hvor jeg bor nu). Men det har vist mere med min såkaldte livssituation at gøre; der ER bare mindre tid til at gøre sig lækker, når man også skal sørge for baby og flasker og skiftetøj og what not, hver gang man skal ud… Nå ja, og så ER incitamentet til at klæde sig pænt på for at gå i Føtex måske heller ikke så stort….Glæder mig til at høre, hvad I andre skriver her!mvhMette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Jeg tror, du har fat i noget der, Mette. Livssituation har meget indflydelse på ens stil. Men igen kan det jo kobles til der, hvor man bor – eller vice versa…Oftest flytter man jo, fordi der er sket noget i ens liv: Studie, arbejde, kærester, børn…Så hvad, der har indlflydelse på hvad, er egentligt ét stort fedt!/Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Servicemeddelelse: Link-liste opdateret