Mine første indtryk af Max Factors Glide & Define Eyeliner

Kostume-film

Findes der noget bedre end en god, gedigen, gammeldags historisk film med overdådige kostumer – “costume dramas”, mener jeg, de hedder på engelsk?! Hvis vi synes, det er hårdt at gå med høje hæle og stramme jeans, så er vi da nogle værre klynkehoveder. Back in the old days ofrede man sig godt nok for moden: Stramme korsetter, stort hår og store upraktiske skørter.

Keira Knigthley har aldrig været bleg for at hoppe i kostumer (Pirates of the Caribbean og Pride & Prejudice). I hendes næste film ifører hun sig igen store kjoler med stramme korsetter og stooort hår. Keira Knigthley portrætterer i “The Duchess” Georgiana, som var Duchess of Devonshire, der levede i slutningen af 1700-tallet.

Jeg har ikke kunne finde ud af, hvornår/om den kommer til Danmark. På IMDB fandt jeg ud af, at “The Duchess” har premiere den 5.september i Storbritannien, mens den først har premiere i Holland den 15.januar næste år. Generelt synes jeg, det er svært at finde ud af premiere-datoer for Keira Knightley-film. Jeg spurgte min kollega, der har film som sit stof-område, om hun vidste, hvornår “The Edge of Love” har premiere, men hun kunne ikke finde filmen på sin oversigt…

Biograf-aktuelle “The Other Boleyn Girl” (“Den Anden Søster” på dansk), der har Scarlett Johansson og Nathalie Portman i hovedrollerne foregår i 1500-tallet, hvor de kæmper om Henrik den 8.’s gunst. Filmen har ikke fået overvældende anmeldelser, men alene kostumerne burde da være nok til at trække os ind i biografmørket. Flotte detaljerede ærmer og ærbare headpieces – they don’t make ’em like that anymore!

Hvad synes I om kostume-film? Og hvad er jeres ultimative “costume drama”?

(billeder fra the Fashion Spot og movieweb.com)

12 kommentarer

 • Sara Kristine

  Moulin Rouge er jo altid god for en gang bling bling og lækre detaljer!! Ææææælsker den film:)Men også Pirates og Pride and Prejudice som du nævner, og Farligt Begær (er det ikke det den hedder, den med Glenn Close og John Malchovich og Michelle Pfeiffer?) Den er ihvertfald fantastisk på alle punkter!:) SK

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det er rigtig gode kostume-film, du nævner! Jeg får næsten lyst til at holde kostume-films-aften…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  MARIE ANTOINETTE! kostumerne, musikken, coppola, stemningen … åååh<3<3<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  MARIE ANTOINETTE! kostumerne, musikken, coppola, stemningen … åååh<3<3<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Du har fuldstændig ret, Mille 🙂 Jeg får næsten lyst til at gense filmen…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Kristine

  Har desværre ikke set Marie Antoinette, men kom til at tænke på Sweeney Todd, med Johnny Depp… Den er altså også cool!Men nu er jeg også en sucker for Johnny;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Marie Antoinette og Elizabeth: The golden age…Jeg elsker historiske film (især fra 1600-1700 tallet). Jeg kunne rigtig godt lide farvetemat i Marie Antoinette! Alt var pastelfarvet og piget. Jeg blev så imponeret over kostumerne i Elizabeth at jeg lavede mit 9. klasses afgangseksamens dansk projekt om Elizabeth d. 1. og tøjet i hendes tid. Jeg syede en lille model af en af hendes kjoler og lavede et power-point show med hvor mange lag tøj man tog på (som jeg endte med at få 12 får…Hvilket jeg er så stolt af!!!) Jeg skal helt sikkert også ind og se Den anden søster (som jo handler om Elizabeths mor Anne Boleyn)…Og også The Duthess hvis den da ellers kommer til Dk (Ellers må det bare blive på dvd), som ser ud som om den har nogle rigtig rigtig flotte kostumer…Sophie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ sara kristine: Jeg har ikke set Sweeney Todd – er lidt sart, når det kommer til blod – og er der ikke en del blod i den film? Men jeg eeeeelsker også Johnny! @ sophie: Wow, det lyder som et vildt blæret dansk-projekt! Og det lyder også som et velfortjent 12-tal :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Kristine

  Kom også lige i tanke om en all time favorite klassiker – Breakfast at Tiffany’s! Audrey Hepburn har den mest fantastiske stil og specielt i den film!Og jo, der er ret meget blod i Sweeney Todd, og jeg er normalt også ret sart, men blodet er SÅ teateragtigt, ligner næsten rød plastikmaling:), at det ikke var noget problem for mig – de var bare sjovt! Og så er det en sindssyg morbid historie;)Se den:)Nårh jo kom også lige i tanke om en Disneyfilm jeg ikke kan huske navnet på (så den sammen med min niece)- men den starter som tegnefilm og så bliver den til en “rigtig” film hvor de ender i New York – anyway, Susan Sarandon spiller den onde heks i det mest FANTASTISKE sorte blanke skinnende kostume – übercool!Og ja, er lidt nørdet mht kostumer og materialer, men er også delvis uddannet inden for faget;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ok, ku’ være, jeg skulle se Sweeney Todd alligevel…Wow, må man spørge, hvad du er delvist uddannet som? Designer? Har lige lavet noget om Anja Vang Kragh – hun laver seje kostumer til teater :P/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Kristine

  Ja det må du da gerne:) Er ikke uddannet inden for kostumer, men er Professionbachelor i Tesktile Fag og Formidling… Ja det er en laaaang titel, der kræver en længere udredning, men basic har jeg haft beklædningskonstruktion, tekstiltryk og så har jeg speciale i broderi.Var faktisk i kort praktik på Østre Gasværk da de opførte “Verdenshistorien” (eller noget i den retning, kan ikke huske titlen)Men det var Anja Vang Kragh der tegnede de helt og aldeles fantastiske kostumer! Har dog ikke mødt hende, men har været med til udførelsen af de skøreste og vildeste og meget fascinerende kostumer:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det kan godt være, det er en kringlet titel – men det lyder vildt spændende! Jeg synes, det er sjovt, når folk siger navnet på deres uddannelse, og det er sådan noget langt og kringlet noget – og man bare tænker “What?!” – men så har man jo mulighed for at stille spørgsmål, hvilket jeg jo er frygtelig tilbøjelig til…Min uddannelse kræver jo ikke en længere udredelse 😉 Og hvor sejt, at du har været med til at arbejde på Anja Vang Kraghs kostumer!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine første indtryk af Max Factors Glide & Define Eyeliner