Mit forsøg med mørke læber

Om at prioritere

Selvom jeg elsker min Google-reader over alt på jorden, så klikker jeg stadigt troligt ind på især dagbladenes web-sites. Nyhederne tikker ind hvert andet minut i Google-readeren, men jeg vil stadig gerne se, hvordan de forskellige medier prioriterer deres nyhedshistorier (læs: hvad der er vigtigt lige nu ifølge aviserne) – og det kan man jo kun på hjemmesiden. Ja, selvom jeg ikke er nyhedshund, kan man jo stadig plaske lidt i nyhedsstrømmen!
Og prioriteringen af nyhedshistorier fik mig til at tænke på andre prioriteringer. Den måske nok mest essentielle ting for os at prioritere er vel, hvordan vi bruger vores penge – med mindre man er så heldig at være milliardær. Især når man er på SU (eller pt. praktikantløn), lærer man virkelig at prioritere.

Ja, jeg kan godt lide at spise ordentligt. Ja, jeg vil gerne have lidt lækker elektronik en gang i mellem. Ja, jeg vil gerne have lidt nyt til klæde- og skoskabet et par gange om måneden. Ja, jeg er afhængig af dullegrej…

Men fordi jeg prioriterer de ting, så er der unægteligt andre ting, der må undværes: Rejser, vilde byture hele weekenden/hver weekend, restaurantbesøg og lækre boligting.

Det er ikke fordi, jeg brokker mig, sådan er det jo bare, og sådan prioriterer jeg!

Hvad med jer: Hvordan prioriterer I jeres hårdttjente moneter? (Milliardærer er selvfølgelig også velkomne med deres input!)

(billede fra daimi.au.dk)

6 kommentarer

 • Mette

  Min førsteprioritet er så ubetinget tøj og sko og dameblade! Desværre bliver de i virkelighedens verden ofte overhalet indenom af faste eller uforudsete udgifter til hus, bil og baby… men bestemte jeg selv, ville jeg ubeskåret donere hele min indtægt til Topshop, Zara, Asos og måske Balenciaga eller en anden designer… :-)mvhMette / Modedullen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ih ja, ville bestemt også gerne lægge flere penge i de nævnte forretninger…Jeg har hverken hus, bil eller baby, gad vide hvor alle mine penge så egentlig bliver af…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg er faktisk i en periode ligenu, hvor jeg tjener ret mange penge, og ikke har de store faste udgifter. Så jeg har prioriteret min pensionsordning og min Codan Health Care. De har fået en ordentlig en på singadusen, og resten er lagt på gode restauranter (kommer oftest før shopping i min prioritering) og så selvfølgelig på shopping. Og ikke i den billigste ende.Men men men, der er også en ende på min (næsten) økonomiske overflod, og til den tid bliver der nok mindre pensio, forsikring og restauranter, men mere H&M og takeaway…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Wow, det lyder meget fornuftigt! Sådan noget som pension tænker jeg SLET ikke på…Hmmm, “ende på økonomisk overflod”? Hvordan gik den jobsamtale egentlig? Men det får jeg jo måske mere at vide om en anden gang ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det er ikke fordi det er så meget. Jeg har bare aldrig haft så mange penge, som jeg har ligenu, og jeg vil helst ikke klatte dem væk. Så hellere udnytte, at hver gang jeg betaler 500 kr. på min pension og helbredsforsikring, betaler firmaet 1000 kr. ind. Det stopper nemlig 1. oktober, når jeg (forhåbentlig!) starter på noget nyt… Men det kan du jo netop høre mere om 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det lyder nu også som en meget god deal :PJeps, jeps. Krydser fingre og venter i spænding mht. jobsamtalen!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit forsøg med mørke læber