Alexa elsker mode, mode elsker Alexa - og JEG elsker Alexa!

“Caring About Fashion & Pop Culture Doesn’t Make Me Any Less Intellectual”

Der er de ting, man burde, og så er der de ting, man vil. Ofte er de to ting ikke forenelige – desværre!

Man burde interessere sig for politik og kunne diskutere den politiske dagsorden, man burde læse Dostojevskijs “Forbrydelse og Straf” og andre litterære værker, man burde se TV Avisen, Deadline og TV2 Nyhederne – hvem er denne man? Jeg ved selvfølgelig, at der er mange, som gør dette med stor interesse (jeg gør det da selv, sådan da!) – al respekt til dem, der gør det. Dem, der irriterer mig, er dem, der synes, at det er det eneste rigtige at gøre.

Dem, der vrænger lidt på næsen, når man fortæller, at man har en forkærlighed for modeblade, chik-lit og romantiske komedier. Dem, der ikke ser helt rigtige ud i ansigtet, når jeg fortæller, at min største drøm er at være mode/damebladsjournalist – som om det eneste rigtige er at blive borgjournalist og vælte en minister (og hvor mange vælter lige en minister?!). Min underviser i International Politik syntes i hvert fald, at jeg spildte mine evner ved at søge de praktikpladser, som jeg gjorde…Jow, det kan godt være, at jeg har styr på IP, men det betyder sgu ikke, at jeg vil beskæftige mig med det!

For ja! Man kan godt være interesseret i mode og populær kultur og stadig være hamrende intelligent. Den dér idé om at man nok ikke har så mange brikker at flytte rundt med, fordi man er interesseret i noget overfladisk som mode, er jeg SÅ træt af! Jeg har sgu lyst til at vifte med mit snit fra gymnasiet under næsen på samtlige af dem, der ikke synes, at jeg interesserer mig for det man burde!

Jeg er ikke flov over at hive “The Devil Wears Prada” frem i toget, mens passageren ved siden af sidder og læser Weekendavisen. Og nogle gange vil jeg hellere se Gossip Girl, end TV Avisen…

Det var lige lidt galde! Og så videre til indlæggets egentlige formål:

Her har måske været lidt stille på bloggen på det sidste, men jeg er opslugt af et pragtfuldt eksemplar af populær kultur. Det allermest cheesy stykke litteratur, jeg er faldet over i lang tid – og jeg ELSKER det! Jeg er kæmpe tilhænger af cheesy ting og klicheer – mens andre løber væk med kvalme, kan jeg ikke lade være med at udbryde mit cheesy-hvin (ja, jeg har sådan et!). Min søster ved, hvor cheesy-glad jeg er, så hun anbefalede “Twilight” af Stephenie Meyer – det er så tæerkrummende sukkersødt og romantisk, at det er lige mig…

En anden grund til min interesse for bogen er, at den bliver filmatiseret med Robert Pattinson som Edward Cullen. Og jeg er fuldstændig pjattet med Robert Pattinson – can’t wait…
Jeg har også lige læst de første to Gossip Girl-bøger. Indrømmet, jeg faldt lidt af tv-serien – nåede vist kun til andet eller tredje afsnit…Jeg kan meget bedre lide bøgerne end serien, men efter jeg har læst bøgerne, har jeg besluttet mig for at give tv-serien en chance til. Serien kan ses her.
Man ville nok kategorisere min bogsmag for tiden som værende noget teen-agtig, men det er jeg ligeglad med – for det er skideunderholdende!

(billeder fra nycblog.citysearch.com og iwatchstuff.com)

19 kommentarer

 • Margrethe

  Hehe Maria så skrev du da lidt om twilight ;)Er du snart færdig med bogen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej søs, Mangler 50 sider – det er SÅ spændende!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Maria,Det er da bare en fordel at have et mangesidet perspektiv, efter min mening! Man skal absolut ikke skamme sig over, at hive et såkaldt cheesy stykke litteratur eller en film frem. Men jeg tror faktisk der er en del, der netop gør det. Jeg læste for et par dage siden (et eller andet sted) om en pige, der absolut ikke ville sidde offentligt og læse en blad hvor f.eks Jessica Simpson var på forsiden?!Alt ting til sin tid.. :o)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Maria,Du har fuldstændig ret med det mangesidede perspektiv 🙂 – det skader aldrig at have sådan et!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • cloé

  hey, jeg ved præcis hvordan du har det! jeg er lige startet på film og medie og var virkelig bange for at jeg skulle til tage tunge diskussioner om hvorfor jeg foreterækker at se sex and the city frem for twin peaks. men det er jeg heldigvis sluppet nogenlunde for indtil nu.og ps. robert pattinson ersååååååååå hot! han fik mig igennem 3.g<3<3 uden ham og harry potter bøgerne ville jeg have været død.kh cloé

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Uha, film og medie lyder spændende! Håber du er glad for at begynde på studiet :)Og ja, Robert Pattinson er deeeeejlig – HP 4 er helt klart min yndlingsfilm ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er GG også en bog???Min overraskelse er stor; hvilket planet har JEG været på? den MÅ jeg da ha’ fat i!Og kan iøvrigt følge dig fuldstændig med dilemmaet burde / vil. Jeg kan ikke leve uden at se nyheder, MEN jeg har ved gud ingen ambitioner om at arbejde med at lave dem og vælte regeringer. Ja, jeg er også journalist i den lettere genre og har mødt folks fordomme. Men jeg har det sjovt med det, jeg laver, og det er vel det, der tæller???mvhMette / Modedullen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, tv-serien GG er baseret på en serie af bøger, der er vist en 11-12 stykker…To er oversat til dansk. Jeg faldt over dem på arbejde, hvor vi fik dem tilsendt…de er dog meget teenage-bøger-agtige – men det gør dem ikke dårlige.Og du har fuldstændig ret mht. at det, der tæller, er det man har det godt og sjovt med…Men der er nu tider, hvor jeg føler, at man nærmest skal forsvare sit valg :(/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie Damkjaer

  Hej Maria.Ville bare lige fortælle, at dit billede nu er kommet ind på Copenhagenstreetstyle! :)Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Ihh Maria! Du er på Copenhagen Street Style i dag! Hvor godt for dig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Amalie og Signe,Det har jeg også lige set, det er lige tikket ind på min Google-reader :)Tak, fordi I lod mig det vide alligevel – og ikke mindst tak, fordi I deler min begejstring med mig!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kan godt forstå det er træls hele tiden at skulle forsvare sit valg rent erhvervsmæssigt, men jeg trøster mig med, at mange er nødt til at gøre det, uanset hvad valget var. Hvis du var blevet nyhedshund på et stort dansk dagblad, ville du – i udenforståendes øjne – være ansvarlig for enhver fejl, dagbladet havde begået – er du lærer eller pædagog, er det din skyld, at vores børn klarer sig skidt i div. undersøgelser (og hvorfor arbejder du iøvrigt i en almindelig børnehave frem for med den VIRKELIG udfordring: De vanskelige børn?!) – er du vvs-mand skal du høre for alle de dårlige erfaringer, vi andre har haft med håndværkere osv osv. Dem, der holder af dig, skal nok acceptere dit valg, og for de andres vedkommende er det bare small-talk, fordomme eller måske endda misundelse…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Kristine

  HejsaJa, jeg kan også sagtens følge dig i det med at skulle forsvare sine valg (selvom jeg bevæger mig i en anden branche:)) Jeg har selv følt at jeg har skullet forsvare netop den uddannelse jeg tog (OG konstant forklare hvad den indebærer)fremfor f.eks. designskolen eller skrædderuddannelsen – nogen gange lidt underforstået – “hvorfor var du ikke god nok til de andre uddannelser”?Og det er så belastende – hvorfor ikke bare acceptere at vi alle har vores små interesseområder? Det ville da være røvsygt hvis vi alle skulle beskæftige os med det samme, og være meget seriøse og alvorlige altid;)Ja, det var lige lidt enighed og en smule galde:)Sara Kristine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ Mette: Sådan har jeg egentlig aldrig tænkt over det…men du har jo fuldstændig ret! Tak for den “opsang” :D@ sara kristine: Gudskelov for at vi ikke skal være alvorlige og seriøse altid 😛 – det ville nemlig være keeeedeligt!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lasse Nord

  Du har åh-så-ret.Mange bliver virkelig overrasket over at jeg rent faktisk har indsigt i en hel del. Også det som ikke interesserer mig specielt meget. For at have en mening om noget, vil jeg vide hvad det er og står for. Så selvom der ud af min Marc Jacobs taske ryger 15 pakker cigaretter og russisk, italiensk og engelsk Vogue kommer Politiken og gammel dansk litteratur LIGE efter. godt nok ligger det i bunden, men det er der. Jeg blev fanget af dit indlæg. Eller jeg faldt af da du kom til din forkærlighed for det cheesy, men mange tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hehe, det var så også meningen, at indlægget kun skulle handle om mine cheesy guilty pleasures :S Men så væltede det lige ud med en gang galde også…Og kan kun nikke genkendende til at jeg Vogue o.lign. nok ligger øverst i læsebunken, men aviserne skal jeg nu nok også komme til./Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg kender en, som i sin tid fik et job på et sladderblad, og der var der virkelig mange som vrængede på næsen, fordi hun valgte det. Men det har vist sig at være et rigtig godt valg for hende, fordi der er virkelig ret at være og fordi hun nyder det hun laver.Og jeg har ikke andet en kudos til alle de mennesker, som trodser andres fordomme og bare laver det, de elsker!Det er det eneste rigtige .. Ps. Jeg er nok den mest cheesy’e person .. ever! Jeg synes oftere jeg græder over lykkelige slutninger end de sørgelige, fordi jeg bevidst fravælger de sørgelige og kun ser de gode.Nej, det er lidt løgn. Men .. du ved? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg kender en, som i sin tid fik et job på et sladderblad, og der var der virkelig mange som vrængede på næsen, fordi hun valgte det. Men det har vist sig at være et rigtig godt valg for hende, fordi der er virkelig ret at være og fordi hun nyder det hun laver.Og jeg har ikke andet en kudos til alle de mennesker, som trodser andres fordomme og bare laver det, de elsker!Det er det eneste rigtige .. Ps. Jeg er nok den mest cheesy’e person .. ever! Jeg synes oftere jeg græder over lykkelige slutninger end de sørgelige, fordi jeg bevidst fravælger de sørgelige og kun ser de gode.Nej, det er lidt løgn. Men .. du ved? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  En af mine medstuderende er i praktik på et sladderblad, og det virker hun rigtig glad for. Og du har ret, det eneste rigtige er, at lave det man elsker. Jeg græder faktisk ikke så meget over film. Men de der virkelig sukkersøde happy endings er jeg totalt sucker for – jeg har jo mit cheesy-hvin 😉 Jeg fravælger bevidst gyser- og splatterfilm, dem kan mine nerver ikke tage – og jeg kan ikke sove, hvis jeg ser dem ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alexa elsker mode, mode elsker Alexa - og JEG elsker Alexa!