Dagens outfit: Blomsterbesat

Lisu og Hmong hos stories by rikkemai

Da jeg så de fine tørklæder, små frakker, bælter og buksestriber lavet af fint patchwork til Stories by Rikkemai-showet i forbindelse med Guldknap 2008, tænkte jeg først “Give me some of that!” og bagefter “Jeg har da set noget, der ligner…”. De fine patchwork-ting er fra rikkemais kommende forårskollektion, men allerede nu pønser jeg på, hvordan jeg kan få fat i noget lignende.

Det farverige patchwork ligner nemlig noget, som min lillesøster købte under sin rundrejse i Asien. Hun købte en lille pung og et penalhus, som jeg synes var rigtig fine på grund af det detaljerede patchwork, der må være noget af et mas og lave.

Se det fine tørklæde i patchwork
En lille frakke, buksestriber og endnu et tørklæde
Et bælte, som er min favorit af patchwork-tingene, og tørklædet igen, igen

Så jeg måtte jo alliere mig med gode, gamle Google for at få mig nogle svar. Flickr er et rigtigt godt sted at starte, da der er masser af rejsebilleder. Min søgning blev hurtigt indsnævret, og det viser sig, at det fine patchwork oprindeligt er lavet af en etnisk gruppe, der hedder Lisu. De bor i egne af Burma/Myanmar, det sydvestlige kina, Thailand og dele af Indien.
Close-up af det fine patchwork (billederne er fra Mimi K)
En lille pung (billede fra bitsandbobbins)
Det hele bliver lavet i hånden. Kan I se alle taskerne og pungene i kurven? (billede fra wolfies)
Tingene bliver solgt på markeder (billede fra keivi)
Et mindre marked (billede fra wolfies)
Se! Personen her sælger bælter! (billede fra cmspencer74)

Det, rikkemai for tiden er mest kendt for, er de store, farverige etniske unika-tørklæder med kvaster. Har du ikke lige 2349 kroner at smide efter et tørklæde, kan du være lidt krea og købe noget lignende stof på eBay. Kvaster er jo ikke så svære at lave og sy på. Min kollega har nemlig fået et superfint tørklæde på den led…

Køb stof på eBay for godt 90 kroner. Varerne bliver sendt fra Thailand. Se auktionen her.

Det er en anden etnisk gruppe, Hmong, der laver det karakteristiske stof, der ligner rikkemais tørklæder. Hmong-folket hører til i syøstasien: I Vietnam, Thailand, Laos og Burma/Myanmar.

Se min kjole…den ligner et rikkemai tørklæde…(billede fra inprogress301)
Det er også Hmong-folket, der står bag de ternede neontørklæder, som W&W gjorde populære for over et år siden – så moderi
gtig Hmong-folket er! (billede fra thriol)

Hvor vild jeg end er med rikkemais version, så må jeg bare erkende, at jeg ikke får råd til det. Et patchwork-tørklæde kommer nok til at koste en halv rejse til Thailand, så hvorfor ikke tage dertil og købe the real deal? Eller eventuelt finde en online-pusher, der sælger noget lignende til en billigere penge? Jagten fortsætter…


(billeder: scan fra rikkemai-hæftet, der lå i goodie bag’en til Guldknap-showet, flickr og ebay)

17 kommentarer

 • Simone A

  ej…. for et lille års tid siden var jeg som din søster rundt i asien.. boede sammen med Hmong folk og rejste igennem et Lisu område, hmm jeg købte et par lækre silketørklæder men ikke rigtig noget af det flotte patchwork simpelthen fordi der var så meget af det, det har jeg altid lidt svært ved at overskue haha.nu er jeg godt nok lidt ærgelig for jo de er så fine, og kostede måske en 50’er… øv.-Simone

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caro

  Hej Maria :)Så lige at du havde skrevet om annoncen fra i søndags 🙂 Jeg er enig i at 2500 kr. er lige lovlig meget for et tørklæde – så held og lykke med jagten.xxxCaroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ simone a: Ja, kan godt forstå, du ægrer dig – men du kunne jo ikke vide, at de ville blive hotte her i DK ;)Havde jeg vidst det, havde jeg bedt min søster om at løbe et helt lager med hjem.@ caro: 2500 kroner er ALT for meget, ja. Så håber, jeg finder et billigere alternativ…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • rikke

  hej pigerjeg er glad for i kan li mit tørklæde, men husk der ligger mange timer bag at ‘finde på’ sådan et design, -det er jo ikke bare en taske jeg har købt med hjem -der er mange lønninger i et firma, fragt, messeudgifter, kataloger og meget mere…jeg ønsker jer held og lykke med at finde en kopi eller lave et selv, -sådan startede jeg også :)goodluck

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Rikke (omg! hvis det er DEN rikkemai!)Jeg synes, tørklæderne er superflotte og har fuld forståelse for alt det arbejde, du lægger bag for at producere dem. Desværre er priserne lidt uden for mit budget (og sikkert mange andre læsere af denne blog), så må lede efter alternativer – men det er vel kun en cadeau til dit design, som jeg synes er superinspirerende ;). En dag får jeg forhåbentlig råd til en rikkemai original!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil lige dele en side med jer, som en af mine veninder anbefalede. http://www.kidsofluxury.dk. Der kan man lige nu købe Stories by RikkeMai tørklæder til børn for 1.199,00 kr. Selvom de er til børn, måler de 135 cm på det lange led og minder meget om dem til de voksne. Jeg har selv købt et til mig selv og det passer perfekt – og jeg er 25 år og 170 cm. høj 🙂 Bare et tip 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Tak for tippet – jeg synes nu stadig, det lyder som et hampert beløb for et tørklæde…Men hvis man virkelig gerne vil have sådan et, så er det vel et godt alternativ…
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • max

  Jeg er blevet tilbudt et til børn selv er jeg 25 år 172 høj bliver det for småt har 2 fra vinter kollektionen men synes de er for vamsede ville et barne tørklæde være ok her til sommeren ???? og fylder det stadig en del ? og hvordan binder man det bagpå når det er det lille ???

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Hej,
  Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dine spørgsmål 🙁 Måske en anden læser kan?
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Hejsa 🙂
  Jeg har tænkt på at sy en taske ud af sådan noget stof, men for at finde det på ex Ebay hvad skal jeg så søge på? Jeg er ikke så færm til Ebay desværre. Kan du hjælpe?
  / Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lene

  Hejsa…

  jeg har nu prøvet at søge på links som er ovenfor…
  jeg syntes det er svært..
  er der mon lidt hjælp at hente, i forhold til
  hvordan man får varen bestilt..?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Hej Lene,
  Kan du være mere specifik? Hvad og hvor vil du gerne bestille?
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Naja

  Hey,

  et godt tip: Hvis man går ind på http://www.etsy.com og søger på “hmong shawl” er der een, der sælger tørklæder, som ligner Rikkemai´s til $68 USD.

  Hilsen
  Naja

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lykke

  Jeg bestiller hjem her snart fra en sælger på ebay, skal du have noget med? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lykke

  skriv til mig pr. mail hvis det er (:
  lykke7-7@hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  @Naja: Tak for tippet!
  @lykke: Jeg skal ikke have noget med, ellers tak 🙂
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Blomsterbesat