Snooze

What the Elle?!

Så fik jeg nærlæst den første udgave af Elle DK, og mit umiddelbare indtryk, kan nu opfølges af mere velfunderede overvejelser.

Når et blad, eller for den sags skyld en cd, bog eller film, skal “anmeldes”, vil man jo altid gerne sammenligne det med noget lignende. Jeg synes, det ville være synd at sammenligne Elle DK med sine udenlandske søstre for eksempel Elle UK, som jeg synes er fantastisk. Elle UK er omtrent dobbelt så tyk. Meget af det er selvfølgelig annoncer, men der er også mange gode, længere artikler i Elle UK, som er velskrevne, kauserende (som Modedullen så rammende beskriver det), og til tider med den velkendte britiske humor og glimt i øjet. Det er der ikke så meget af i Elle DK.

Rent modemæssigt ville det heller ikke være fair at sammenligne Elle UK og DK. I Storbrittanien er udvalget af high fashion og high street unægteligt meget større og varieret end her i lille Danmark. Som et dansk modemagasin er Elle DK jo nødt til at vise dansk design og lokalt high street, hvilket godt kan gøre, at Elle DK minder mere om sine danske konkurrenter, end om sine udenlandske søstre.

For skal man sammenligne den nye pige i klassen med nogen, så må det blive med de allerede veletablerede kæledægger som Eurowoman og Costume. Og det er der ikke noget ringe i. Elle DK er hverken flere klasser over eller adskillige ligaer under Eurowoman og Costume. Det ligger sådan og hygger sig med de andre, og jeg ville nu godt have ønsket, at det ville ruske op i de andre! Men enhver start er svær, så med det udgangspunkt Elle DK er startet ud med, kan det jo kun blive bedre, og så må de andre jo også til at oppe sig.

Så hvad kunne jeg lide?
Layoutet var generelt både lækkert og overskueligt. Især sådan en side som Elle Trend med de skarpe snuder (side 59) er rigtig flot. Lidt skævt beskårede catwalkbilleder sat over for fint overskuelige produktfotos – inspirerende og købelystvækkende, I like!

Sko-ordbogen var en rigtig god og brugbar idé. Artiklen om førstedamer var også interessant og velskrevet læsning. Jeg kunne rigtig godt lide vinklen med, at førstedamernes beklædning har stor betydning for, hvordan befolkningen opfatter magthaverne. Tilbageblikket på modehuset Lanvin faldt også i god jord hos mig, men jeg er jo også tosset med at kigge lidt i modearkiverne.

Skønhedsstoffet var det, jeg var allermest positivt overrasket over. Beauty-edi’en var drop dead gorgeous – virkelig flot og imponerende, så mere af det, tak! Siderne med oktober-nye produkter var virkelig velskrevet og købelystvækkende for mig.

Hvad var som de andre?
Jeg synes, at modestoffet, både de udvalgte trends, det udvalgte tøj og editorials, mindede meget om Costume og Eurowoman.

Artiklerne om Eva Kruse og Mary-Kate Olsen – been there done that, mere eller mindre.

Rejsestof, mad, bolig gjorde heller ikke det helt store for mig. Den med cupcakes var ok, men jeg er også en sucker for sådan nogle. Hvis jeg vil læse om rejser, mad eller bolig, så er der andre magasiner, der beskæftiger sig med det. Men det er nu rart at have en smule at kigge på og blive inspireret af.

Hvad kan gøres bedre?
Enten er det min nærsynethed, der er ved at ramme -11, eller også er skrifttyperne til tider for små? Til siden om pensler på side 180 burde der nærmest følge en lup med! Jeg elsker pensler, men vil gerne læse om dem uden at skulle smække snuden helt ned på siden…

Jeg savner lidt en vittig, velovervejet, intelligent klumme. Måske er den der MademoisELLE et forsøg? Men den fungerer ikke helt for mig, synes den er lidt for single-smart og hvor-er-det-cool-at-arbejde-for-Elle.

Er det for dameblads-agtigt? Jeg savner lidt parforholds-artikler, ikke sådan noget “Talk Dirty in Bed” eller “Ti tricks til at få drømmefyren i hus”, men sådan nogle ala Costume nogle gange laver, dem synes jeg er god læsning!

So what the Elle?!
Jeg tror, at jeg holder fast i mit Costume-abonnement, og hvis der er en forside, der frister, så ryger Elle DK nok også hjem. Det fejer ikke sine konkurrenter af banen, men bliver heller ikke tacklet af sine modstandere, fordi magasinet er ny i ligaen. Som sagt: Al opstart er svær, og Elle er startet godt ud – så må vi se, om de kan hæve barren, eller i det mindste komme over den i fremtiden!

Nå, nok om hvad jeg synes? Hvad er jeres mening om det nye Elle DK? Bliver det et fast køb eller sågar et abonnement for jeres vedkommende?

Læs desuden mediebureauernes vurdering af Elle DKs chancer i Danmark her.

(billede fra elle.dk)

9 kommentarer

 • Sïdsel

  Er kommet ca halvvejs igennem – har desværre ikke haft så meget tid til at nærlæse med spænding endnu – men er (desværre) ikke synderligt imponeret. Er enig med dig i, at trendsiderne er er gode – men set før (f.eks. coverTendens). Det meste er faktisk set før. Har det mog ligesom dig – kommer ikke til at blive puttet i shoppingnettet hver måned – men en interessant forside kan måske få mig til at købe det med hjem ind i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, sådan er det jo med trends og tendenser – det er meget det samme!Hvis der skulle komme et godt tilbud, ville jeg nok oprette et abonnement i fx tre måneder. Men indtil videre holder jeg mig til løssalg./Maria/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg tror, klummen, hvor Uffe Buchardt “spidder” modebranchen, er forsøget på noget vittigt og intelligent… og den var jeg absolut ikke vild med, det virkede alt, alt for søgt!Men resten er jeg ret enig med dig i. Der var faktisk mange gode ting, men “desværre” også en del, som mindede for meget om de danske medsøstre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Super god anmeldelse af bladet, Maria!Vil dog give jer ret i, at det meste altså er set før. Havde måske håbet på noget nyt eller en frisk og anderledes tilgang til stoffet. Men i bund og grund minder Elle jo ret meget om vores andre danske modeblade..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ anne: Guderne skal vide, at jeg elsker Uffe Buchardt, men jeg var heller ikke synderligt imponeret af hans “klumme”…Den var lidt for…jeg ved ikke om indspist er det rigtige ord?@ tina: Tak 🙂 Og du har helt ret, vi har nok forventet noget helt nyt og friskt, og så fik vi mere af det samme. Med det, det er det samme som, er jo ikke dårligt…bare en smule skuffende…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Som ivrig læser af andre Elle-udgaver, havde jeg glædet mig til det danske Elle – men må indrømme at jeg blev skuffet. Synes det minder for meget om Eurowoman og især Costume, og det hævede sig ikke over disse som jeg havde håbet på. Så ligesom dig ryger det nok kun med hjem hvis en hurtigt gennembladning ser spændende ud, præcis som med Eurowoman og Costume. Så holder mig primært til engelske og italienske magasiner, inspiration til køb og anmeldelser af danske butikker finder jeg ofte på diverse danske blogs, så det er ikke et nødvendigt indhold for mig når jeg køber magasiner :-).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, hvis du plejer at læse de andre Elle, så er der ikke nogen grunde til at droppe dem for den danske version ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er jeg virkelig den eneste, der ikke forstod et klap af den sko-ordbog? Jeg synes, lay-outet var forvirrende, og ideen om en engelsk-dansk ordbog var… mystisk og ret ubrugelig. Særlig i betragtning af, at der var fejl i den (tassel er ikke en pompom, men en kvast – thong er først og fremmest australsk (eller g-strengstrusser!), i England hedder det flip-flops eller sandals). Jeg ville da hellere have haft en ordbog til, hvad det hedder på dansk, hvis jeg skulle have en ordbog….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Jeg synes idéen var god, synes ofte at alle de forskellige slags sko kan blive forvirrende :SMen ja, hvis der er så mange faktuelle fejl, som du påpeger, så er den jo ikke meget værd :(/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snooze