Pink på catwalken III

Bling up your blog

Endnu et lidt nørdet indlæg om blogging. Jeg ved, at en del læsere derude selv blogger, og så tænkte jeg, at jeg vil dele lidt nyttige tips med jer.

Dette indlæg kommer til at handle om sideelementer – alle de features, som I finder ude i sidebarerne på bloggen. Jeg synes, mange af dem er rigtig nyttige, og de gør det lidt nemmere at navigere rundt på bloggen, og de fordrer læseren til at klikke sig lidt mere rundt på opdagelse på bloggen.

Mange af sideelementerne kræver en smule kendskab til html, nogle mere end andre, så hvis I ikke er så bekendte med html-sproget, kan det godt være lidt svært. Er man lidt frisk, kan man dog sagtens prøve sig frem – det er i hvert fald sådan, jeg har fået mine sideelementer op!

Søgefunktion: Blogger har en ok søgefunktion i øverste venstre hjørne, men jeg synes, den er ret nemt at overse, så derfor er det måske smartere at have én i sidebarerne? Her kan du finde en guide til en søgefunktion, og den er ret nem at sætte op. Hvis man vil customize den med hensyn til, hvad der skal stå på knappen og boksens bredde, kræver det dog lige, at man piller lidt ved html-koden.

Oversætter: Jeg har omtalt den før, men vil igen slå et slag for Googles geniale oversætter. Den er ikke 100 procent præcis, men man kan sagtens tyde sig igennem oversættelsen. Det er nu meget rart, hvis man ikke lige kan fransk eller hollandsk, eller hvis ens læsere ikke kan dansk – og så er den nem at sætte op!

Seneste kommentarer: Den her er jeg selv glad for. Jeg kan godt lide at give et svar til alle kommentarerne, men har nogle gange svært ved at huske, hvilket indlæg det lige var, at den seneste kommentar blev lagt. Det kan jeg så tjekke med dette sideelement. Og så håber jeg også, at I læsere får lyst til at deltage i debatten, når I læser de seneste kommentarer:)
Du kan finde den her. Som standard er den sat til at vise de tre seneste kommentarer, men ved at ændre et enkelt tal i html-koden, kan man få den til at vise så mange kommentarer, som man nu lyster.

Label-sky: Jeg har rigtig mange labels/etiketter, så hvis jeg skulle liste dem alle i et sideelement, så blev det en riiigtig lang liste. Derfor er en label-sky supersmart. Man kan selv indstille et minimum for, hvor mange gange etiketten skal være brugt, før den dukker op i skyen (min er indstillet til ti). Og de etiketter, der bliver brugt flittigt, fremgår også med større skrift. Desuden kan man også ændre på farven, så den matcher ens palette.
Find en udførlig guide her. Label-skyen er svær at sætte op, hvis man ikke er så bekendt med html.

Det var nogle bud på fire nyttige sideelementer, eller widgets som de også kaldes. Læg endelig en kommentar, hvis I har forslag til andre nyttige sideelementer/widgets.

13 kommentarer

 • Cille

  Tak for guiden, vil prøve om jeg kan finde ud af det. Tvivler dog da jeg har prøvet at sætte anden baggrund på – og det kiksede totalt :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Cille,Det var så lidt.Ja, det kræver lidt kendskab til html og en god portion tålmodighed at fedte rundt med sideelementer of layout. /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Cille,Det var så lidt.Ja, det kræver lidt kendskab til html og en god portion tålmodighed at fedte rundt med sideelementer of layout. /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • scient.hybrid

  Takker for linket til hvordan labelskyen sættes op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det var så lidt :)Go’ søndag/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solvej

  Hej MariaHvordan gør du sådan at du både kan have widgets i højre OG venstre side? – Solvej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Jeg har fulgt denne guide.Det er ikke helt nemt. Men man kommer langt med lidt ihærdighed og trial-and-error ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dagmar

  Hej MariaJeg har virkelig brug for din hjælp.Jeg vil rigtig gerne indsætte en oversætter og jeg har prøvet at bruge din guide. Mit problem er bare at jeg ikke ved, HVOR jeg skal sætte HMTL-koden på min skabelon?Vil du være sød, at forklare mig det hvis at det er muligt? På forhånd tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej,Du skal tage html-koden og sætte den ind i din sidebar.Vælg “Layout” i dit betjeningspanel, og så er du i fanen “Sideelementer”. Klik på linket i boksen “Tilføj en Gadget”. Så skal du vælge “HTML/Javascript” og sætte koden ind i den boks.Håber, det var en hjælp :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dagmar

  Tusind tak, Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det var så lidt :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Solvej

  Hej Maria, jeg har ledt over hele bloggen men jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan du har sat baggrundsbillede på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Solvej,Det står i min FAQ :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink på catwalken III