...og nu vi taler om tern

Søndagssang: Just Jack – Writer’s Block

Se videoen til dagens søndagssang her.

Der er én ting, der frustrerer mig mere end noget andet i verden. Og det er den blinkende skrive-cursor, som står helt alene oppe i venstre hjørne af et tomt dokument – eller blogindlæg for den sags skyld…Jeg kan sidde og stirre på den lille blinkende fætter i alt for lang tid. Blink, blink, blink. Skriv, skriv, skriv, håner den mig.

Som journalist, studerende og blogger kender jeg det alt for godt. Skriveblokaden. Og ser jeg mig lidt omkring i blogosfæren, så er jeg ikke den eneste der kun kan sidde og stirre helt idéforladt på den skide skrive-cursor.

Det er midt mellem sæsoner: Ethvert show og enhver trend er gransket, og det er stadig for tidligt at kigge på ss09-showsene. Mørket trænger sig på med sit sløvsind, og det er sgu svært at se nogenlunde fashionabel ud, når det er SÅ koldt!

En del af jer derude har bemærket, at jeg er ret flittig til at poste hver dag – hvordan får jeg stof og idéer nok til det? Jeg har prøvet at stykke et indlæg sammen om det, men jeg ender altid bare med at sidde og glo på min blinkende cursor. Jeg aner det ikke…eller måske skulle jeg rettere sagt sige, at idégenerering og -udvikling er svært at nedfælde på skrift. Tro mig, hvis jeg havde opskriften på at få en god idé, så ville jeg blive verdens rigeste kvinde 😉

Well, jeg vil fortsætte med at blive frustreret over min skrive-cursor og samtidig høre Just Jack, der også bliver ramt af writer’s block…

Oplever I ofte skriveblokade? Og hvad lytter I til for at få tanker og idéer på gled?

6 kommentarer

 • Anne Sofie

  Jeg kan i høj grad nikke genkendende til din beskrivelse af en stillestående skrive-cursor. Jeg synes, det er virkelig svært at komme videre efter en skriveblokade, så som regel laver jeg utallige overspringshandlinger – akkurat som nu. Men et trick jeg selv bruger i opgavesammenhæng er at lave en lille liste over en række ord – anderledes, mærkelige eller smukke – som dukker op i mit hoved, og som jeg så skal forsøge at flette ind i min opgave. Det plejer faktisk at virke meget godt for mig. :)Jeg har ikke noget særligt, jeg lytter til, men kreative tekster og stille, melodisk musik, hvor man virkelig kan lytte til ord plejer at være det bedste for mig.José Gonzalez, Bon Iver, Choir of young believers, Arcade fire etc.Og i særlig grad: Lampshades sang, “Disse fugle”! Endda så meget, at jeg skrev den på som kildehenvisning i 2.g’s danskhistorie-opgaven, fordi den hjalp mig videre til at hamre løs på tastaturet efter en blokade. :)Og så har jeg lige opdaget bandet, The Coast: http://www.myspace.com/thecoastmusic. “Tightrope” og “Killing off our friends” er rigtig fine numre. :)Uh, det var en lang smøre, men de er så hyggelige disse søndagssange-indlæg. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Anne Sofe,Tak for de mange tips. Jeg er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der alt for ofte står over for en skriveblokade!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jonas Juhler Hansen

  Løsningen er meget enkel: Man venter i så lang tid som muligt med at lave noget, indtil deadline er så overhængende, at det er et spørgsmål om, der rent fysisk er tid nok til at blive færdig.Fx har jeg specialedeadline om 8 dage og mangler stadig 1/3 af opgaven – for det tager jo ikke mere end 3 uger at skrive en kandidatafhandling? Det finder jeg i hvert fald ud af… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Yikes! Den med at vente til deadline er faretruende overhængende har jeg gjort alt for mange gange :SHmmm, lyder som en spændende udfordring at lave en afhandling på tre uger…Held og lykke ;)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tykke

  Word, eller openoffice som jeg bruger, er enormt intimiderende. Jeg kan ikke starte hverken artikler, blogindlæg, breve eller opgaver i et normalt skriveprogram. Jeg bruger notesblok (ikke notepad) som er det lille simple skriveprogram der følger med windows. Der skal jeg hverken tage stilling til layout eller ordoptælling eller titler eller undertitler. Der skal jeg bare skrive. Oftest starter jeg midt i teksten. Kommer med argumenter og strøtanker og kilder, og arbejder ud fra det. Når der er nok af det, sætter jeg det ind i en rigtig rækkefølge i det rigtige skriveprogram. Og jeg får absolut ALTID følelsen af, at jeg har fat i den lange ende, men bare mangler lidt endnu. Og at sætte det hele ind i en rigtig rækkefølge er som en leg, et puslespil. Og så har man læst det hele igennem en del gange, og har fået tusind nye ideer.Notesblok. Det er det, der virker for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Wow, det lyder virkelig som om, at du har fundet en metode, der fungerer for dig. Selv stirrer jeg bare på skærmen eller overspringshandler…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

...og nu vi taler om tern