16.december: Mad-magasin

Jordskælv

Jeg vågner tidlligt i morges ved, at alting ryster – min seng, væggene, min garderobestang…What the f***?!, tænker jeg, men rystelserne er hurtigt overståede, og jeg falder i søvn igen.

Da jeg så vågner til morgennyhederne, får jeg min forklaring: Det var et jordskælv! Wow, det er ikke den første årsag, man tænker på her i Danmark. Jeg tænkte nærmere stor lastbil, der bragede forbi…

Var der andre, der blev vækket af jordskælvet?

9 kommentarer

 • Caroline

  Hehe. Jeg var vågen i forvejen, men hele familien stod op og var forvirede, for jordskævl i Danmark er vidst .. næh, er det nogensinde rigtig sket med rystelser and everything?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Jaa jeg oplevede det også. det var helt vildt. tænk sådan noget kan ske i Danmark…Vi får nok ikke hvid jul i år men hvor stor er chancen lige for et jordskælv? Vildt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • emilie

  hej maria. der skete det præcis samme hos mig, især mine smykker der hænger så fint på min smykkeholder (hedder det det? :b) klirrede helt sindsygt, jeg kunne overhovedet ikke få det til at hænge sammen, før min veninde skrev: DER HAR VÆRET JORDSKÆLV. og det var det helt store taleemne i skolen. men er jeg den eneste, der egentlig synes det var lidt sjovt at opleve? 🙂 haha. hilsen emilie (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nicklas

  Hei-Nej blev ikke rigtig vækket (sover som en sten)..Men det er da ret sindsygt og tænke på at det var 4,8 på ritcher skalen, for det er jo rimelig meget i forhold til hvor vi ligger placeret!Blev du slet ikke Bange/overrasket da du mærkede det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Amos

  Havde faktisk samme tanke – at det var en lastbil der kørte forbi, eftersom mit hus er en anelse skrøbeligt har jeg oplevet før at man godt kan mærke det lidt når det sker. Men også fordi det faktisk ikke var så slemt lige der hvor jeg var. Kun køkkenbordet der rystede og gulvet der føltes lidt underligt. Var endda den eneste i huset der opfattede noget…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ Caroline: Du var godt nok tidligt oppe 😉 Der er jordskælv 10-12 gange om året, men de er så små, at mennesker ikke kan mærke dem. Det er sjældent, at de er så rystende som det i morges!@ Anonym: Du har helt ret! Et så kraftigt jordskælv er meget mere sjældent end hvid jul ;)@ emilie: Jeg synes nu også, at det var sjovt at opleve!@ Nicklas: Jeg blev ikke bange, der var et splitsekund, hvor jeg tænkte, at hele lortet nok ville brase sammen, men det gik hurtigt over. I det øjeblik var jeg nok stadig halvt i drømmeland – for jeg troede lidt, at jeg drømte!@ Julie Amos: For mig var en lastbil også den eneste fornuftige forklaring. For den anden morgen blev jeg vækket af en dum lastbil med kran, der skulle fjerne en container!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lasse

  Det jakkesæt der hang udenfor mit klædeskab på en bøjle faldt på jorden. Jeg er overrasket over at TV2 News ikke har kørt det som BREAKING NEWS, de kunne trods alt interviewe en kvinde hvis juletræ var væltet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg havde også oplevede det! Det var så skræmmende. jeg hoppede op af sengen og var så tæt på at løbe ud af vores lejligehed, da jeg troede at den var ved at vælte!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ Lasse: Jeg morede mig også lidt over det væltede juletræ :P@Sara: Uha, det lyder ikke sjovt! Bor du højt oppe, for så kan rystelserne jo virke stærkere…/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

16.december: Mad-magasin