Gossip Girl-garderoben

Hjælp! Råd mod vintertør hud


Det gode ved at have en blog er, at jeg ofte får tips, tricks og råd af jer, mine kære læsere! Og nu har jeg virkelig brug for jeres hjælp.

Min hud er fuldstændig ødelagt i vinterkulden. Vi taler store tørre, skællede pletter på kinderne – absolut ikke særligt charmerende! Det er de ekstremer, min hud bliver udsat for, kulde udenfor og varme indedøre, der tærrer på huden. De tørre pletter dukkede allerede op på kinderne i oktober, men forsvandt efter en uges sol i Tunesien, men nu er de altså tilbage igen – øv, øv, øv!

Da jeg ikke har råd til en solkur ala Tunesien til min hud, er jeg tyet til alskens remedier, som ikke har hjulpet synderligt meget: Ansigtsolie fra Jurlique, apotekscreme fra La Roche-Posay, Creme Maske fra Matas og klassikerne Eight Hour Cream og blå Nivea-bøtte. Ingen af dem har udøvet det mirakel, jeg har håbet på. Suk…

Så har I nogle gode råd mod vintertør hud? Mit budget er max 400 kroner – men hvis nogen kan anbefale mirakelmidlET, så er jeg villig til at splurge…

40 kommentarer

 • tykke

  Apotekets hvide (og lidt røde, men ikke den der er meget rød) decubal er din bedste ven.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ASH

  Hej Maria.Jeg har selv problemer med min hud i form af eksem, og jeg bruger Marselisborg creme, som man kan købe på apoteket. Det er ikke særlig dyrt, og for mig virker det rigtig godt på min vintertørre hud! Det er en lidt tyk creme, uden parfume eller unødvendige tilsætningsstoffer. Jeg bruger den morgen og aften og holder på den måde langt det værste tørre hud mm. væk fra mit elskede ansigt :)Håber du kan bruge min hjælp,Ash.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Amos

  Tør hud har altid været et problem i min familie og vi plejer at ty til Decubal. Kan ikke huske priserne, men de skulle være til at overkomme. Rigtige gode cremer som endda er uden parfume. Ved ikke hvor det ellers kan købes, men ihvertfald på aporteket.Håber du finder frem til en løsning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Kirk

  Øv, kender problemet alt for godt!!! It sucks! Har et par ting der virker rigtig godt på mig: Ansigtsolie fra Dr. Hauschka, masseres godt ind i huden inden sengetid. Mums det er lækkert! Jeg bruger selv Ole Henriksen’s ‘on the go’ serie (rens og creme), og den er tilpas fed, uden at være fed, kan du følge mig? hehe. Det er ikke helt billigt, men det er ansigtsolien til gengæld! Håber det kan hjælpe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ellyodd

  … og decubal koster 15 kroner for den mindste udgave, så det burde du næsten prøve.(tykke)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Tricket for mig er at bruge natcreme – altså afrens huden om aftenen og smør et godt lag natcreme på, og så selvfølgelig brug en almindelig dagcreme om dagen.Jeg bruger altid Derma, synes det virker bedst til min hud, og det er rart at der ikke er noget farligt i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej MariaJeg har samme problem som dig. Min fremgangsmåde er at jeg hver aften og gerne oftere, bruger en rigtig fed creme fra apoteket, f.eks marselisborg eller locobase og smører et ordentligt lag på.. Jeg har som dig også prøvet mange andre midler og syntes at disse cremer er dem med den bedste effekt. Og de er også forholdsvis billige. Locobase har f.eks en der hedder repair beregnet til netop dette problem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne P

  Bum bum.. altså, jeg ved ikke om det virker hos dig, men jeg har lidt samme problem – især når jeg kommer ud fra eat varmt bad, så tager det 2 sek inden min hud krakelerer. Jeg plejer at blande lidt olie, som de fleste af stående i køkkenet sammen med lidt salt. Rundt i hele ansigtet og derefter bruger jeg Lancômes ‘Aqua Fusion – dry skin’. Jeg har aldrig fundet en fugtighedscreme, der ikke gjorde min hud fedtet eller endnu tørrer end tidligere – inden jeg prøvede den her. Den koster normalt omkring 300kr. men jeg har fundet den på parfumeplus.dk til 184kr.Held og lykke med det (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hey!Prøv at fugte din hud indefra!Så kan du helt sikkert holde budgettet. Det hjælper max på min hud. Prø at få noget god olie hver dag, fx hørfrø olie. Det smager ækelt, men hvis man putter et par spiseskefulde i en smoothie, så smager man det ikke.Sørg også for at spise mandler hver dag.Dét plus ansigtsolien (jeg bruger en fra Decleor) men den er ret dyr) plejer at gøre tricket for mig.Held og lykke!Natascha

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Oh Tvilling

  Locobase cremer har et højt fedtindhold, så de burde være gode til vinterhud, eksempelvis. Jeg bruger den ikke selv, men har kun hørt gode ting om mærket.Man kan købe 50 g Locobase Repair for 84,95 på http://www.med24.dk – Bare søg på Locobase eller Locobase Repair, og ellers har de den muligvis på apoteket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • shubassdk

  Jeg har også rigtig tør hud, men jeg synes at Cera di Cupra, som min mor har købt i Italien i mange mange år, hjælper meget. Det er en ansigtscreme, men betydeligt mere drøj end almindelige. Jeg gætter på der er mindre vand, eller noget i den stil.Jeg tror faktisk man kan få den på danske apoteker nu, og til en rigtig fint pris (under 100 kr, eller sådan).http://www.cupraline.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henna

  Denne vinter har jeg også lidt det samme problem. Det ville hjælpe enorm meget at fjerne det tørre skællag, hvis du også skrubber din hud et par gange om ugen. Til det formål kan du bruge en masse bestående af farin, enten abrikoskerneolie eller mandelolie samt 10-15 dråber lavendelolie. Brug en dagcreme med solfaktor, her kan Allison Purity Iced Daycream SPF 15 anbefales. Ellers synes jeg at have mærket tydelig forskel ved brug af Avène Skin Recovery Cream.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michella Munk

  Hej Maria! mit råd er–> Damp dit ansigt!Jeg damper mit ansigt et par gange om ugen med kamilleblomstvand. Kog noget vand og hæld vandet i en skål med en lille håndfuld kamilleblomster i og hold dit hoved ind over i 5 minutter. Det renser,beroliger, gør porerne mindre og jeg lover at din hud bliver ren, klar og sund at se på!Det skulle osse gerne hjælpe på de tørre pletter!Hvis du vil kan du bagefter gemme et lille glas med kamilleblomstvandet og stille det i køleskabet. hvis så dine øjne føles tunge og trætte er det nemlig nemt lige at dyppe et par vatrondeller i det kolde vand og slappe af med dem på øjnene. (Kamilleblomster kan købes i tiger for 10,- så det er end da meget under dit budget! 😀 håååber det virker! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natassia

  Jeg havde nøjagtig samme problem som dig for kort tid siden, og oprettede dette indlæg: http://missbailey87.blogspot.com/2009/01/my-skin-is-drying-out.htmlFik anbefalet lidt af hvert, men fulgte et tip om babyolie og Nivea creme. Det er ikke den blå fra Nivea, men en i hvid plastikbøtte det hedder Soft. Både olien og cremen har hjulpet mig meget, og jeg er så godt som sluppet af med den tørre hud (som hos mig var både arme, mave og ben) – og har kun småtørre og kedelige vinterben 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Advo

  Natkur med vaseline måske? Det hjælper sådan set ikke med fugt, men kun med fedt. Det virker bare som om alle de andre ting burde have hjulpet hvis du kun manglede fugt? Hvis varme indenfor er et problem, så har jeg hørt at du kan stille en skål med vand på radiatoren. Det skulle forhindre luften i rummet i at blive alt for tør og dermed udtørre din hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kia

  Hej Maria. Jeg kender dit problem alt for godt. Jeg bruger min kærestes tattoverings creme når det er virkelig slemt. Panthenol creme – B5 vitamin. Kan købes i matas for en god pris. Jeg lægger et tykt lag på renset hud inden sengetid en gang om ugen ca. Det hjælper..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miss Sis

  Hej Maria!Nu ved jeg ikke om jeg kan kalde det mirakelMIDLET men!Min varme-vante asiaterhud, kan rigtig godt li’ at Body Shop’s Vitamin E Dag- og Natcreme! Vitamin E skulle jo hjælpe på “heling” af huden og en masse andet, men om det er dét der gør det, det ved jeg ikke :b- og så supplerer jeg med en Avene creme til ansigtet der har solfaktor 15 i, så min hud er blød og glat! :DHåber ikke det var alt for rodet et svar.Held og lykke!xoxo Sis 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej,Når jeg er på skiferie bliver min hud også helt ru og “hård” af alt den vind, sol etc. Det, der ALTID hjælper er Aloe Vera gel, det køler og er på en eller anden måde i stand til at genoplive ens ansigt. Jeg plejer at købe det lokalt på italienske apoteker, men lignende cremer findes også i Matas eller på danske apoteker.Super blog for resten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Mandelolie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Easy easy, du skal bare bruge Helosan. Eller som det hedder i min familie af dyrlæger, kopattesalve. Creme bliver ikke federe end det og det virker. For ikke så mange år tilbage stod der faktisk på tuben at det var til udvortes brug på ko-yvere og det er da lidt sejt!Hvis det er godt nok til kopatter er det godt nok til kinder og albuer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marine Morel

  Åh hvor irriterende. jeg kender godt det med tør vinterhud, bare ikke i så “ekstremt” et omfang. lige nu er min hud babyblød pga. Dr. Hauschka’s kvædecreme. den er slet ikke så dyr, og rigtig god. men jeg kan ikke love andet at den gør min hud helt blød. held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej Maria. Jeg lånte her for nylig en bog på biblioteket af Charlotte Rachlin, som handler om naturlig skønhedspleje. Deri var der en opskrift på en maske til meget tør hud, som jeg har brugt med stor glæde og tilfredshed 😀 du skal bruge en klat youghurt natural (har dog også brugt ymer) en halv advokado og en smule honning. det blander du sammen og lader sidde i ca. 15 min. det virker totalt godt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pointille

  Never say dry fra Origins holder min hud vinterlækker. Til akutte nødløsninger kan jeg anbefale aloe-propolis creme. Origins koster ca. 300 og propolis ca 200

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Har rigtig tit haft samme problem.. har du prøvet Vichy Aqua Thermale ‘Riche’ cremen (i sådan en krukke) fra apoteket?? Den plejer at hjælpe mig .. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Wauw! Tusind tak for alle jeres råd 😀 Jeg vil helt sikkert afprøve nogle af jeres nyttige – og billige! – tips og tricks. I første omgang vil jeg drage på apoteket og se, om jeg kan få fingre i noget Decubal, Locobase, Marselisborgcreme, kopattesalve eller en anden fed, fed creme…Og at dampe sit ansigt og hjemmelavede masker lyder også som gode – og selvforkælende – råd!Tusind tak for jeres råd – bliv endelig ved med at komme med flere, det kunne jo være, at andre også får glæde af dem :)/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne :)

  Vichy, vichy, vichy!Den med grønt låg kan anbefales! Har brugt creamen i årevis! Kan kun anbefales! Man får ligesom en dejlig frisk fonemmelse, når man har smurt den på.. Super nice!Knus 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Hej Maria.Jeg vil anbefale at du køber Hybenkerneolie i en helsekostforretning. Olien er fyldt med vitaminer og antioxidanter – prøv at google den, så kan du læse alt om dens egenskaber. Og da det jo er en olie, betyder det også, at du får både fugt og fedt til din hud. Brug den morgen og aften under din dagcreme, og du vil hurtigt se resultater. Koster ca. 97 kr. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hej Maria!Idag var jeg faktisk til lægen grundet min tøre hud (og noget med en lægeattest til kørekort, jubii). For et par måneder siden fik jeg kløende eksem som skulle smøres med fucidin og fucicort.Min læge sagde dog at jeg skulle forebygge tørhed ved at bruge en god, heller ikke særlig dyr, creme fra apoteket der hedder Archiv Creme.Den er parfumefri, er fed, men ikke ekstremt fed. Den føles ligeosm en normal dagscreme.Håber du kunne bruge mit tip, selvom du har fået mange henvendelser :)Nårh ja, og din blog er FANTASTISK!Venlig hilsen Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mange gode bud som jeg kan tilslutte mig! Specielt apotekets cremer. Men sørg for ikke at bruge vandbaserede ting, for det udtørrer bare huden mere, når vejret er så koldt.Fiskeolie hjælper også rigtig meget på huden. Jeg blev nødt til at gå ned i dosis, da jeg tog det, fordi min hud blev så fedtet – lyder jo ikke lækkert, men altså, u get the point.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Tusind tak for rådene :D/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Avene, som købes på apoteket, har en creme der hedder TriXera, som er super til tør hud. Apotekerne har ofte prøver liggende, så du kan prøve inden du køber, og ellers kan den købes i to forskellige størrelser til en ret lav pris.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Har selv brugt Creme de la mer og den er fantastisk, men dyr. Desuden vil jeg gerne bruge rene produkter og har fundet frem til olier!! Bruger i øjeblikket en økologisk koldpresset pekannøddeolie og det virker virkelig! Og uden at fedte. To – tre dråber er nok og det bliver ikke billgere. Har hørt at Argan olie også skulle være godt. Kan købes i helsekostforretninger 🙂 Så bliver det ike billigere

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Tak for flere tips!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Min lille datter har nøjagtig samme problem som dig og her har en hjemmelavet salve altså virket perfekt. (Ja lidt hippie, men havde bare ikke lyst til at eksperimentere med hendes hud 🙂 )Jeg købte sheasmør og bivoks hos urtegaarden.dkJeg blandede en del sheavoks, en del øko olivenolie og 1/2 del bivoks over et vandbad og vupti en lækker salve uden alt mulig kemi som jeg selv bruger til min vintertørre hænder. Den holder ca. 6 md. Et billigt alternativ. Det tog ca. ti min. at lave. Ellers kan jeg (som en anden vist også skriver) anbefale dig at spise gode olier dagligt. Det hjælper rigtig meget på ens hud og feder ikke 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Det lyder som en god idé – og så er det endda øko og uden kemikalier (og nej, det er ikke hippie på den kiksede måde, men øko på den cool måde!)Tak for tippet!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] en makeover i Bobbi Brown-standen. Normalt bruger jeg mineralfoundation, men her over vinteren har min hud været så knastør, at pulveret, som mineralfoundation består af, har sat sig i flagerne i min tørre hud, hvilket […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bliver bestemt ikke bedre af, at: – det regner. – jeg vågner med totalt vintertør hud (arg! ikke igen!). – min læge ringer til mig for at ordinere noget skrappere medicin. Jeg har døjet med en […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] på apoteket eller online her, hvor man også kan spare lidt. Læs mine indlæg om vintertør hud her og her. – Du kan købe skjorten fra Gina Tricot her, og læse mine indlæg om denimskjorten her og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Decubal er den bedste…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gossip Girl-garderoben