Aussie all gone!

Malene Birger aw09

Malene Birger har det så absolut største show under Copenhagen Fashion Week, og alle, der var noget, trekkede helt ud til Docken i Nordhavn for at se hendes bud på aw09. Sidst jeg var på Docken var til Beatday i sommers, men aftenens oplevelse i Nordhavn var en helt anden.

Mens pressefolk og kendisser ankom i modeuge-biler og taxa’er, var jeg sprunget på jernhesten, og da jeg ankom til Docken, var der rigtig mange mennesker! Det var ikke kun modefolk, men også demonstranter. Ja, man ved, at man er kommet til et stort modeshow, når dyreaktivister står ude foran og råber “Pels er mord”, vifter bannere og uddeler flyers.

Jeg var ikke bekymret, da jeg ikke var i pels, men jeg så da et par kvinder eller to, der nervøst aede deres pelsfrakker og skuttede sig over skulderen. Jeg så dog ikke noget rød maling og tror, at aktivisterne var ret fredelige.

Ved indgangen mødte jeg to veninder fra mit studie. Anja, der er i praktik hos Politiken (i kan læse hendes dækning af demonstrationen her), og Maria, der var ude at spotte kendisser for Se & Hør. Hun havde også taget Julie med, som er hos DR, men hun var ikke på arbejde, men med for at se showet for sjov. Det var hyggeligt at støde på dem!

I midten af Dockens hal var en stor, høj catwalk, hvor der hang nogle flotte balletskørt-lamper over. Showet var cirka en halv time forsinket, så der var rigeligt med tid til at spotte kendisser: Kronprinsesse Mary, grevinde Alexandra (de to damer sad dog på hver sin side af catwalken), Aura, Hella Joof, Gun-Britt, Charlotte Torpegaard og mange, mange flere!

Efter at have glanet efter kendisser gik showet endelig i gang. Det var overordnet en mørk, skarp kollektion. Modellerne havde mørkerøde læber og øjne malet op med skarp, sort eyeliner. Meget 80’er glam. Skuldrene på en del outfits var også markerede og brede, hvilket også udsendte lidt 80’er vibes. Udover 80’erne var 20’erne og 30’erne også at finde i kollektionen med lange perlekæder, bouclejakker og fine hatte.

Farverne var sort, sort, sort afbrudt af grå, pudder, kornblomstblå og støvet orange. Materialerne var blandt andet pels, blonder, velour og pailletter. Et af mine favoritlooks var en kjole med sorte og pudderfarvede “lapper” med en pailletblazer over, en sort pailletkjole bundet med en sløjfe og med store perlehalskæder og et par kobbermetallic haremsbukser.

Se, hvor mange mennesker, der var til showet!

Nogle looks fra “Salon-kollektionen”.

Der var tilmed en kamerakran, for det flotte show skulle jo foreviges.

Finalen…

Og hvad jeg havde på. Det er et repeat-outfit, men jeg havde travlt, og da jeg synes, dette outfit er sjovt, hoppede jeg i det igen. Dog add’ede jeg mine pink patent pumps og et tyndt hårbånd i imiteret slangeskind. Hårbånd får mit glatte hår til at glide op, men det synes jeg nu, var en ret cool effekt – lidt ligesom en hat!

Sort cardi fra H&M, hvid tank top fra By Malene Birger, nederdel fra Stella McCartney for H&M, hvidt sløjfebælte fra en gammel kjole, sorte opaques fra H&M, pink patent pumps og sort hårbånd fra H&M.

5 kommentarer

 • Solvej

  hvor ser du sød ud med det hårbånd 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anonymous

  Du er rigtig, rigtig fin i det outfit – super yndig på en cool måde…/Maria (for hvem det vist alligevel lykkedes at få en hårkur!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @ Solvej: Tusind tak! Jeg har haft det hårbånd liggende i en evighed, men har aldrig kunne finde ud af at bære det, men er glad for at det endelig lykkes mig at finde en anvendelsesmulighed.@ Maria: Tak. Jeg glæder mig til at høre din anmeldelse af hårkuren så!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tinetush

  Maria, hvor ser du fin ud. Jeg er vild med hårbåndet og den hvide sløjfe. ! fab fab..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  1000 tak!/Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aussie all gone!