Travl weekend - igen

Told og moms

18
Et af de helt store tvivlsspørgsmål, når man shopper online, er, om man skal af med told og moms. Så jeg tænkte, at jeg ville kortlægge reglerne her. Først og fremmest skal man kun betale told og moms, hvis man køber fra et land uden for EU. Du kan se, hvilke lande der er i EU her. Dvs. hvis du køber fra USA, Australien, Hong Kong eller lignende, så risikerer du at skulle punge ekstra for told og moms:

• Køber du for under 80 kr. i alt (dvs. inkl. porto), skal du hverken betale told eller moms.
• Hvis totalbeløbet for dit netkøb er mellem 81 og 1.150 kr., skal du ikke betale told, men du skal betale dansk moms på 25 procent og evt. andre danske udgifter. Bliver varen sendt via postvæsenet, opkræves desuden et fortoldningsgebyr på 155 kr.
• Punger du ud for over 1.150 kr., skal du betale både told, moms og fortoldningsgebyr. Toldsatsen er afhængig af varen: Tøj er typisk 12 procent, sko er mellem 8-17 procent, mens tasker ligger på mellem 3-10 procent.

Et mere konkret regneeksempel:

Lad os sige, at jeg køber et par lædersko fra USA til 1500 kroner, og de bliver fanget i tolden. Først kommer der moms på 25% på: 1500 * 1,25 = 1875 kroner.

Hertil lægges told (toldsatser kan tjekkes her). I mit tilfælde er det fodtøj med overdel af læder, der har en toldsats på 8 procent: 1875 * 1,08 = 2025 kroner.

PostDanmark opkræver et fortoldningsgebyr på 155 kr. Nogle leveringfirmaer fortolder selv varen før udlevering og kræver et vist beløb for det. I mit eksempel er varen leveret med postvæsenet: 2025 + 155 = 2180 kr.

Man kan altså nemt komme op i nogen og tredive procent ekstra oveni prisen, hvis man shopper uden for EU.

Jeg håber, det hjalp lidt på det 🙂

13 kommentarer

 • OMG!
  Godt jeg aldrig er blevet fanget af myndighederne i mine mange amerikanske netindkøb O_O
  Nu ved jeg slet ikke om jeg tør handle overseas igen :

  Men tak for advarslen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • … kan man ikke få en Maria i pocket-version, som man lige kan have i baglommen til alle dagligdagens tvivlsspørgsmål? Told, moms, ringstørrelser og alt det andet du har fyldt hovedet med.. Pleease?! Jeg er ret sikker på at den ville være enormt praktisk i Stockholm!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak:)). Jeg har manglet noget lign. for jeg syntes det har virket uoverskueligt, at udregne den reelle pris når man køber i udlandet:).

  Susie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Tak Maria! 😀
  Denne guide har netop lige hjulpet mig meget (:
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes dit moms-indlæg var så godt, at jeg har lagt et link ud til det fra min blog. Det kommer på ca. 17.10 🙂

  Susie
  http://www.stylemeupplease.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  @Stumtjeneren: Du er heldig, at du ikke er blevet fanget før…Men jeg synes nu altid, at man som udgangspunkt skal regne med at betale told og moms…Hvis man så ikke bliver fanget er det jo bare en glædelig overraskelse…
  @acie: Jeg tror ikke, at jeg kan blive meget mindre, end jeg er nu 😉 Ellers er jeg jo kun en mail væk, hvis der skulle opstå tvivl om hverdagsmodeting 😉
  @Susie: Det var så lidt! Og tak for link!
  @Maria: Anytime 😛
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Tak for infoen ;D!

  For ca. 14 dage siden købte jeg for første gang noget uden for EU. Og så bliver det selvfølgelig taget i tolden (heldige mig -.-)

  Heldigvis gør det du har skrevet det lidt nemmere at regne den totale pris ud for mig 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • modemedmere

  Øv, at det blev fanget i tolden – men yay! at du kan bruge min guide til noget 😉
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Hvis du gik glip at indslaget, kan du læse et indlæg, jeg har stykket sammen, om told og moms her. Og så er der jo ikke andet for end at ønske happy stateside-shopping! (billede fra […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Sisgaard

  Hej for det super gode indlæg.

  Jeg har selv læst en masse om told fra forskellig kilder eks. http://www.kpmg.com/DK/da/vores-ydelser/Tax/Sider/tax.aspx

  Men jeg synes dette indlæg beskriver regler på sort og hvidt, hvilket man jo har behov for:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Luise

  Hvis man nu køber for under 80 kr. skal man så slet ikke betale noget ekstra? heller ikke de 155 til postvæsenet(fortoldningsgebyr)?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Travl weekend - igen