New start

Highstreet har ingen alder (?)

Her den anden dag, stod jeg i kø til kassen i Gina Tricot. Foran mig stod en ældre kvinde med sin veninde, jeg vil skyde dem til at være lidt over pensionsalderen, og den ene havde favnen fuld af tøj, hun skulle købe til sig selv.

De to kvinder agerede som to veninder, der er ude at shoppe nu gør, de diskuterede tøjet, og hvad der skulle købes: Var farven flot, ville snittet passe til hende, var printet på denne tunika for vildt? Striber var da også meget fikse, og blomsterprint kunne man aldrig få nok af…

Så betalte hun ved kassen og afsluttede med: “Hvor er det dejligt, at man kan få så meget tøj for så lidt penge”, og posen fyldt med Gina Tricot joinede en Friis & Co.-pose, hun havde i hånden i forvejen.

Og så var det, jeg tænkte, at der jo nok ikke er meget forskel på en kvinde på folkepension og mig på SU – og hvor pudsigt det egentlig er, at vi begge shopper i Gina Tricot – selvom en pensionist nok ikke er i hovedmålgruppen – men det er jo dér, begge vores budgetter kan følge med – dog ville vi nok style tøjet ret forskelligt!

Måske en lidt fordomsfuld tanke, men jeg har altid haft den opfattelse, at jo ældre man bliver, jo mere kvalitetsbevidst bliver man og køber dyrere ting, men det er måske en helt fejlagtig idé, som alle dame- og modebladene gerne vil have os til at tro?

Tror I, at I selv kommer til at shoppe i Gina Tricot, når I bliver pensionister?

10 kommentarer

  • Gud, hvor er det dog en skøn historie !
    Det lyder virkelig herligt og på en eller anden måde utrolig livsbekræftende ..

    Jeg tror dog ikke at jeg selv kommer til at handle i Gina Tricot, når jeg er blevet pensioneret.
    Ikke så meget pga. prisen, for det jo nok alt hvad man har råd til – men mere pga stilen ..
    men hvor er det fedt, at et brand kan rumme en så stor aldersgruppe ..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tja hvorfor ikke? Jeg synes meget af deres tøj er ret “basis” agtigt og enkelt. Fx har de mange cardigans i forskellige former og længder. Og hvilken kvinde ejer ikke en cardigan? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tvivler, men mest fordi jeg ikke shopper i Gina Tricot nu 😀
    Til gengæld, så shopper min mor, som fylder 65 i år gerne i H&M og Zara og Cos er én af vores begges yndlingsbutikker (faktisk købte min mor bloggertoppen før den blev hypet helt vildt – jojo, hun er skam fash, den gamle!). Så hhighstreet er helt sikkert for alle aldre, selvom hun da også shopper i butikker hvor jeg på mit studerende-budget ikke just er fast gæst.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Jeg tror helt klart at jeg vil shoppe der når at jeg bliver ældre – altså hvis der er en butik tæt på mig, ellers bliver det nok h&m for mit vedkommende (:
    http://www.lady-simone.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • fritze

    nope. det må være et af privilegierne ved at blive ældre. Jeg elsker cos og zara, men hvis jeg kunne ville jeg nok hellere have chloé og isabel marant.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    @emilie: Ja, det er ret vildt, at Gina Tricot kan rumme alle lige fra den studerende til pensionisten! Og ja, det er jo ikke til at sige, hvilken stil man får, når man bliver “gammel”…
    @Line: Jeg er vild med cardigans! Men hvis jeg havde råd, ville jeg nok ikke købe dem hos Gina Tricot. Jeg synes du kan få så meget mere lækkert til lidt flere penge.
    @Anna: Lyder som en cool mor!
    @Simone: Ja, jeg mener også H&M ligger i samme liga som GT 🙂
    @fritze: Me too!
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Interessant post, Maria!

    Jeg er jo ikke helt pensionist endnu, men med mine 36 år vel efterhånden også noget udenfor Gina Tricots primære målgruppe. Ikke desto mindre shopper jeg der stadig (og med stor fornøjelse). Jeg HAR mange gange tænkt på, hvornår jeg mon bliver for gammel til den slags – ikke pga kvaliteten men pga stilen – men foreløbig venter jeg stadig…

    Og ja, jeg ville da også i min fremskredne alder (?!) hellere gå i dyre mærker af høj kvalitet. Men for det første passer det ikke så godt på min shoppeprofil (jeg vil altid hellere have noget, der er trendy end tidsløst, og hellere tre billige ting end en dyr), for det andet passer det ikke til min økonomi. For husk på: Det er ikke kun jer på SU, der ikke har nogle penge. Faktisk er der nok for de fleste kun et ganske lille vindue i livet, hvor man svømmer i penge – nemlig efter man er uddannet og før man får sig etableret. Så kommer der hus og børn og bil osv, og det er heller ikke gratis. Men jeg prioriterer da at lægge til side til min pension; hvem ved, måske får jeg råd til det dyre kvalitetstøj til den tid?

    Kh
    Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    Du har helt ret, Mette! Jeg kan forestille mig, at der heller ikke er så meget plads til shopping, når man er mere etableret med udgifter til hus, børn og bil. Yikes! Bliver der nogensinde noget tidspunkt, hvor man bare kan shoppe amok?
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Min mor har på et tidspunkt i sit liv været i en situation, hvor hun INGEN (virkelig ingen!!!!) grænse havde for penge til “fri leg”
    Hendes konklution er at det simpelthen er for kedeligt.Der var ingen kreativ udfordring i det!

    Jeg er 34 og min mor er 55, og vi kan nærmest komme op at slås om ting i H&M, COS Gina Tricot, Zara.
    Og så kan vi finde på at “go crazy” på et par enkelte dyre ting, så er udfordringen jo at komme til at ligne en million 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    Jeg kan godt forestille mig, at det er svært at være kreativ, hvis man ikke har nogle økonomiske begrænsninger – så kan man jo bare købe det hele! Kunsten ved at have et begrænset budget er jo at udvælge ting med omhu og kombinere dem med andre items på kryds og tværs.
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

New start