Ladurée x Nike

Paris – dag 1

Det er vist på høje tid, at jeg får berettet lidt mere om min weekend-tur til Paris. Jeg har gået og tænkt lidt over, hvordan jeg skulle inddele indlæggene, så det ikke blev for tekst- og billedetungt, og det nemmeste er vel at fortælle om turen dag for dag. Så jeg starter med dag 1, som var en fredag.

Efter halvanden time med fly fra København landede vi i Charles de Gaulle-lufthavnen ved 10-tiden – og så tog det en time med tog at komme ind til Paris. Vi tjekkede ind på hotellet, og så var vi klar til at lege turister BIG TIME – så her kommer en masse turist-billeder 😀

På billedet ovenover er jeg nok to minutters gang fra hotellet – og så kunne man allerede se Eiffel-tårnet! Det var egentlig meget rart, for hver gang vi kom trætte hjem til hotellet, kunne vi lige skimte Eiffel-tårnet 😀

Hr. kæreste havde været så smart at bestille billetter hjemmefra, så vi kunne springe den lange, lange kø over for at komme helt op i toppen af Eiffel-tårnet. Der var en fantastisk udsigt!

Vel nede på jorden igen vandrede vi rundt i gaderne – og jeg stoppede selvfølgelig op for at savle ved hvert eneste bager-vindue – de har de LÆKRESTE kager! Efterhånden nåede vi til Seinen, som vi krydsede for at komme til Place de la Concorde, hvor der står en obelisk fra Ægypten.

På den ene side af pladsen ligger Avenue des Champs-Élysées, mens Jardin des Tuileries ligger på den anden side. Vi gik gennem parken og kom til Louvre, der ligger for enden – I kender nok den berømte glaspyramide!

Nu var mine fødder pænt smadrede, men vi gik hen til Notre Dame og vandrede rundt i Latiner-kvarteret – der var rigtigt hyggeligt, men også ret turistet!

Om aftenen spiste vi hos Au Coin des Gourmets, som eftersigende skulle være en af Carine Roitfields yndlingsrestauranter – hun var der desværre ikke den aften!

De serverer det lækreste mad fra Sydøst-asien (Vietnam, Laos og Cambodia) – jeg fik nogle ris-ravioli-lignende ruller fyldt med hakket svinekød og svampe til forret, reje-deller på sukkerrør med rispapir som hovedret, og til dessert fik vi tapioca-grød med banan. Det var super-lækkert!

Au Coin des Gormets har to afdelinger: én på 5 rue Dante (hvor vi spiste – den ligger i nærheden af Notre Dame) og en på 38 rue du Mont Thabore. De åbner først kl. 19 – men i Frankrig spiser de også sent 😉

Mætte og trætte headede vi hjem til hotellet, for vi skulle være friske til lørdag – hvor det var min fødselsdag!

Stay tuned for næste Pariser-indlæg!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ladurée x Nike