Paris – dag 2

Sushi med søs

Photobucket
Sushi-kyndige søs ruller løs med bambus-måtten.

Da min søster var på besøg i København i sidste uge lavede vi sushi. Vi er begge vilde med at spise sushi, men skal af med mange penge, hvis vi skal spise det ude, så vi besluttede os for at lave det hjemme.

Hvis du er vild med denne japanske delikatesse, kan jeg kun anbefale dig at give dig i kast med at lave sushi, for det er ikke så svært, som det ser ud til – og det er super hyggeligt! Jeg har med succes lavet sushi sammen med min roomie, og selvom vi var rookies, gik det rigtig godt!
Photobucket
Med hensyn til opskrifter så fulgte vi bare anvisningerne på rispakken, men ellers er der masser af opskrifter og videoer på nettet! Min søster er supersej til at lave sushi, så jeg behøvede nærmest ikke at røre en finger. Jeg skar lidt agurk og avocado, pillede og stegte nogle rejer og skar rullerne i skiver.
Photobucket
Det færdige måltid. Der var mere end rigeligt til to personer, så der var også til frokost.
Photobucket
Nigiri med tigerrejer og lækker øko-laks, samt ruller med fyld af laks, agurk og avocado. De orange klatter er rogn.
Photobucket
Inside-out rullerne er med fyldt med dybstegte, panerede rejer, avocado og spicy mayo med rogn udenpå – min favorit!
Photobucket
Klar til at spise! Med tangsalat og syltet ingefær som tilbehør. Vi købte tangsalat og laks i Mad & Vin-afdelingen i Magasin. Men en god fiskehandler ligger nok også inde med det.

Usj! Nu har jeg helt fået lyst til sushi! Men det bliver ikke i aften, for jeg skal være sammen med hr. kæreste og hans venner, og de er ikke sushi-fans. “Vi skal jo have kød,” siger de. Tsk, tsk!

10 kommentarer

  • advo

    Elsker sushi! Og det I har lavet ser super lækkert ud!

    Hvor har I købt/lavet den spicy mayo? Den mangler bare altid når jeg selv skal lave sushi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    Vi lavede selv spicy mayo: Bare bland noget mayo med sød chilisauce og stærk chilisauce.
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Oh – må man lige spørge hvordan i lavede den dybstegte reje? Har prøvet selv, men det blev sådan noget slattent og meget lidt sprødt noget…Men dit ser meget lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    Det var min søster, der lavede det. Men djeg tror, hun dyppede rejerne i æg og derefter i mel og rasp, og så i æg igen og så i mel og rasp igen. Jeg tror, det er dobbeltpaneringen, der gør dem dejligt sprøde 🙂
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor lækkert. Jeg har været til et sushikursus her for ikke så længe siden, så nu tænkte jeg, at jeg snart skulle til at lave det selv.
    Det er jo også meget billigere…

    Men man skal bede om fisk der har været frosset ned i ekstra lang tid ikke?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

    Jo, du beder bare fiskehandleren om noget fisk til sushi 🙂 I Magasins Mad&Vin-afdeling har de små blokke klar på frost specielt til sushi.
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

    Altså med hensyn til de dybstegte panerede rejer, skal de så steges efter første omgange med æg,rasp og mel, og så dyppes igen? 😉 (jeg har ikke så meget forstand på det)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Dyp det i æg og rasp, så i æg og rasp igen – og så skal det steges.
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marina

    Tak 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

    Det var så lidt! Go’ fornøjelse 😉
    /Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Paris – dag 2