Chanel Paradoxal

Madstylist bliver jeg næppe…


…til gengæld har jeg lige bagt franske macarons! Jeg er jo helt tosset med denne delikate kage, så nu måtte jeg prøve at fremtrylle dem i mit eget køkken…

Og selvom mine macarons ikke er så flade, jævne og fine som dem fra Ladurée, så smager de helt vildt godt! Sprøde udenpå, bløde indeni og helt igennem luftige og fyldt med velsmag 😀

Disse er med kakao/lime – opskrift følger senere 😉 (føler lidt, at jeg spammer jer med opskrifter for tiden, men jeg er vist inde i en foodie frem for fashonista-periode…)

6 kommentarer

 • uhmm! Du skal da slet ikke undskylde for at dele opskrifter og lækre billeder med os!! ME LIKE 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser virkelig lækre ud! Ser frem til opskriften, for det ligner helt sikkert noget der skal afprøves.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser nu vældigt lækre ud! Og jeg kan godt lide mixet af foodie og fashion 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina Caritas

  De ser da super fine ud 🙂
  Er de nemme at lave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Som lovet en opskrift på macarons med kakao og lime. Jeg har fulgt en opskrift fra Newyorkerbyheart, men modificeret den en smule med nogle tips og tricks fra Anarkisten – så denne opskrift er, som jeg har lavet macarons. Kakaomacarons med limefyld (ca. 24 stk.) – 100 g mandler – 180 g flormelis – 10 g usødet kakaopulver af god kvalitet (dvs. IKKE O’boy eller Nesquik!) – 3 æggehvider – 25 gr sukker Limecreme: – 200 gr Philadelphia flødeost naturel light (jeg brugte dog bare den alm., for det var den, jeg havde liggende) – fintrevet skal af 1 lime – saft af ½ lime (jeg endte med at bruge saft fra 1½ lime, men det er jo smag og behag) – 3 spsk flormelis (jeg endte med at bruge ca. 4½ spsk – igen efter smag!) Sådan gør du: 1. Tag æggehviderne ud af køleskabet, de skal nemlig have stuetemperatur. Jeg lod mine stå i en tildækket skål i køkkenet i ca. 1 time. 2. Mens æggehviderne får stuetemperatur kan du smutte mandlerne. Hæld kogende vand over, lad det stå et par minutter, fisk mandlerne op med en teske, og pil den brune hinde af. Læg mandlerne til tørre på noget køkkenrulle – de skal være helt tørre. 3. Når du har smuttet alle mandlerne, skal de males til fint mel. Det kan gøres i en blender, foodprocessor, minihakker eller kaffekværn. 4. Sigt flormelis, kakao og mandelmel ned i den samme skål. 5. Pisk æggehviderne halvt stive i en stor skål – gerne af metal – og drys derefter sukkeret i lidt ad gangen, indtil du får en stiv marengsmasse. Du skal kunne danne små marengstoppe, der bliver stående. 6. Hæld flormelis/kakao/mandelmel-blandingen i æggehviderne og vend forsigtigt sammen med en dejskraber. Pas på ikke at røre for meget, men fold dejen sammen! Konsistensen skal hverken være for tynd eller tyk. Massen må ikke flyde ud, men heller ikke stå i stive toppe. Det er ret tricky, dette punkt – jeg har ikke selv fået den rette konsistens, min blev en smule for tyk… 7. Kom massen i en sprøjtepose – hvis du ikke har det, så kom det i en frysepose og klip et 1 cm stort hul i en af spidserne – og sprøjt massen ud i små cirkler på et stykke bagepapir på en bageplade (min masse fyldte to plader). De skal have en diameter på ca. 3 cm og have et par centimeter afstand mellen hinanden, da de flyder en smule ud. Den perfekte macaron skal ikke have en spids, der stikker op – men det er ret svært, så det gør altså ikke noget, hvis der er lidt spidser, der stikker op! 8. Bank bagepladen let ned mod borpladen – det gør, at cirklerne flyder ud og bliver jævne – desuden forsvinder mindre spidser også 9. Nu skal massen stå og hvile på pladerne i en halv time, de danner en slags “skorpe”, der gør, at dine macarons får den karakteristiske form med en flad “fod” og rund, glat “top”. 10. Halvvejs inde i hviletiden kan du tænde din ovn på 150 grader – IKKE varmluft – bare alm. ovn! 11. Bag dine macarons i midten af ovnen i 15-20 min. Bagetiden afhænger meget af din ovn. Jeg bagte dem en plade af gangen, da det jo ikke er med varmluft. Macarons lige ud af ovnen! Den i forgrunden er tæt på perfekt, da den er helt glat og flad – mens de andre desværre revnede! 12. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem sætte et par minutter på pladen, før de overføres til rist. Lad dem køle helt af. 13. Mens kagerne køler af, kan du blande cremen. Bland alle ingredienserne sammen. Smag til alt efter hvor sødt eller syrligt, du ønsker. Personligt kan jeg godt lide dem ret syrlige, da det er en fin kontrast til de meget søde macarons. Der laves macarons på samlebånd… 14. Fyld cremen i en sprøjtepose eller frysepose, og sprøjt en lille klat på hver anden kage. Læg en macaron ovenpå cremen og tryk dem MEGET forsigtigt sammen – kagerne er nemlig ret luftige og går nemt i stykker! 15. Så er kagerne klar til servering! De kan evt. opbevares i køleskabet – men de bliver nok spist ret hurtigt, da de smager SUPER godt Jeg synes, mit macaron-projekt blev ret vellykket i forhold til, at det var min første gang! Jeg vil arbejde videre med at få den helt perfekt macaron-form, og så skal jeg lege med forskellige smagsvarianter og farver – for disse blev lidt fesne i farven, synes jeg… Tags:macarons, mad, opskrift « « Tidligere indlæg: Madstylist bliver jeg næppe… […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Nanna: Så er opskriften oppe! Prøv den 😀
  @Guapizimo: Super! Så kan det være, jeg fortsætter med lidt flere foodie-indlæg.
  @Tina Caritas: De er ok nemme at lave. Men de er lidt tricky at få helt rigtige!
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chanel Paradoxal