Spændende sommersandaler

Mig og min epilator


Inspireret af Acie’s epilator-anmeldelse tænker jeg, at jeg også lige vil give nogle ord med på vejen til denne hårfjerningsmetode, for jeg har brugt en epilator i cirka fem år efterhånden – og det er helt klart min foretrukne måde at få glatte, hårfri ben og armhuler på!

Min mor har den fineste, mest bløde hud – og hun har ikke ét eneste hårstrå på hverken arme eller ben. Desværre er jeg så heldig at have arvet min fars gorilla-gen, så jeg har sorte hår, der vokser hurtigere end Grækenlands gæld!

Derfor har jeg prøvet det meste: Voks (som jeg synes var dyrt i længden, hårdt for huden, og det irriterede mig, at hårene skulle have en vis længde), skraber (gav mig knopper, skulle gøres nærmest hver dag og også ret dyrt i længden med udgift til skraber, skum etc.) og sådan nogle mærkelige sandpapir-pads, som skulle “slibe” hårene af (don’t waste your money!).

Derfor var det også med en portion sund skepsis, at jeg prøvede en epilator – men nu er jeg en true epilator-believer! Jeg har en gammel sag fra Braun, der hedder Silk-Èpil – jeg mener, den kostede 500 kr.

Hvordan fungerer sådan en fætter?
En epilator består af en lille tromle, hvor der er en masse små pincetter på. Når man tænder for maskinen, drejer tromlen rundt, og de små pincetter åbner og lukker sig meget hurtigt. Man kører epilatoren over huden, og den plukker så alle hår ud. Forestil dig en manuel pincet gange tusind!

Dog niver en epilator ikke i huden, som en almindelig pincet kan have tendens til – den hiver kun hårene ud. På min epilator kan tromlehovedet skiftes ud med en trimmer (til hvis hårene er virkeligt lange!) og et “starter”-hoved, der har færre pincetter, så det eftersigende skulle gøre mindre ondt (det tager dog også længere tid at fjerne hår, da der jo er færre pincetter.)

Jeg plejer at epilere, når jeg har været i bad, for der er porerne åbne, og så gør det ikke så ondt. Huden skal dog være helt tør, og man skal ikke have smurt sig ind i creme eller olier endnu, for ellers kan epilatoren ikke få fat i hårene. For mig tager det ikke mere end fem-ti minutter at få has på kropsbehåringen.

Gør det ondt?
Jeg vil ikke lyve: Første gang man prøver en epilator, så gør det mega naller – og jeg synes ikke selv, at jeg normalt er meget pivet… Men jeg svor, at jeg i hvert fald aldrig ville bruge sådan et monster igen. Og ja, de første par gange skriger du, tårerne triller, og det føles som om, du bliver stukket eller får en masse små elektriske stød.

Men dine hårsække bliver vant til smerten, så bid det i dig i starten – og efterhånden mærker du slet ikke noget. Nogle epilatorer har sådan en gelpude, du kan smide i fryseren og lægge på huden, før du epilerer. Min epilator har sådan en ekstra anordning (den øverste lilla dims), som rejser hårene og (eftersigende) gør epileringen mere jævn og smertefri.

Desuden kan min også indstilles i to hastigheder – alt efter hvor meget man nu kan tåle. Jeg startede ud med den langsomme hastighed, men nu kan jeg sagtens bruge den hurtige!

Hvad med rengøring?
Der medfølger en lille børste, så man kan “pensle” alle de plukkede hår væk fra tromlen. Og så sørger jeg jævnligt for at afspritte den med helt almindeligt husholdsningssprit for at få alle bakterier væk.

Hvor på kroppen kan den bruges?
Jeg bruger den på ben og under armene. Den kan ikke bruges i ansigtet, og jeg tør ikke bruge den *ahem* det allermest følsomme sted på kroppen – så hardcore er jeg slet ikke (så der bruger jeg stadig skraber).

Hvad er ulemperne?
Jeg oplever indgroede hår på skinnebenene (dog ikke lår eller under armene), men det gjorde jeg også, da jeg brugt skraber – så det er måske bare mine skinneben, der er mærkelige. Så sørg for at bruge en body scrub eller hamphandske for at at undgå indgroede hår.

Og så larmer en epilator ret meget – meget a la en hårtørrer vil jeg tro. Og den er ikke helt handy at rejse med i forhold til en skraber – og så er der jo også strømforsyningsissuet.

Hvad er fordelene?
Man er hårfri i længere tid! Hvor jeg før skulle bruge en skraber nærmest hver dag, så bruger jeg en epilator cirka en gang om ugen (mine hår vokser hurtigt, så andre kan nok gå i længere tid.)

Desuden har man ikke den der stikkende fornemmelse, når hårene vokser ud, for hårene er jo blevet hevet ud – og ikke bare cuttet over som med en skraber.

Og i modsætning til voks, så kan en epilator tage ret korte hår – ned til 1 mm lange vil jeg tro – så med en epilator er der ikke de der irriterende in between-perioder 😉

I det lange løb synes jeg også, at en epilator er mest økonomisk i længden. Jovist er 500-1000 kr. et stort beløb – men det er et engangsbeløb! Med voks og skraber er du jo hele tiden ude at lægge penge, så hvis du laver en cost-benefit-analyse, så tror jeg, at en epilator kan betale sig bedst.

Phew! Det blev til en længere smørre – respekt til jer, der nåede igennem 😀 Hvis I ikke synes, jeg har været fyldestgørende nok, så er I velkomne til at spørge.

P.S. Den epilator, jeg har, er vist fire år gammel – og er still going strong. Dog vil jeg for forandringens skyld gerne have en ny, når jeg får råd eller falder over et godt tilbud. Fx denne nye fra Braun, som min favorit beauty blogger Lollipop26 anmelder her.

17 kommentarer

 • Rebecca

  Jeg er personligt også stor stor fan, så piger det er bare med at komme i gang!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria 🙂
  Jeg har smidt en lille blog award i din retning.

  http://tinasting.blogspot.com/2010/06/blog-award-igen.html

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chanette

  rigtig godt indlæg, men med hensyn til at voksen kun kan tage hår i en vis længde, har de ved min kosmetolog brugt sukker (lycon) i rigtig lang tid, og det fungerer som voks, men kan tage hår ned til 1 mm – og det gør overhovedet ikke ondt! Det er dog lidt dyrere end at blive vokset 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella

  Rigtig godt indlæg 🙂
  Jeg bruger selv voks nu, men har overvejet andre muligheder. Nu er jeg også så uheldig at jeg har lidt mørkere hår på armene, end andre og jeg bruger derfor også voks der. Lidt dyrt i længden 🙂 Har du prøvet at bruge den på armene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • And….you & Lollipop26 got me…jeg skal ud og finde mig en epilator…! Måske allerede imorgen! Wooohooo! Kunne være toppen! Jeg gider nemlig heller ikke det der in-between og synes jeg skal have skraber frem i tide og utide. Så jeg hopper med på bølgen og så må jeg bare være elektrisk Venus fra nu af;)

  tak for opsangen;) – eller reviewet;)

  kh mira

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Nu vil jeg også prøve en epilator 😀 Har længe overvejet, men nu er jeg overbevist, så tak for indlægget! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julia

  ..Jeg lider af samme problem som dig (mutti med hårfri og pæn glat hud, men har arvet daddys hår-gener) haha
  Tak for denne beskrivelse! Har altid brugt skraber, men vil begynde at spare sammmen så jeg kan investere i sådan en lille smart sag istedet! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Rebecca: Yes, epilator rocks!
  @Tina: 1000 tak for de søde ord!
  @Chanette: Sugaring lyder også rigtig smart – men det er dyrt…Det har jeg desværre ikke råd til, så derfor er jeg så glad for min epilator 🙂
  @Isabella: Jeps, har brugt den på armene med succes – det gør ondt i starten, men nu mærker jeg intet 😉
  @Mira: Afsted med dig og få en epilator så!
  @Anna: Er glad for, at jeg kan hjælpe 🙂
  @Julia: Er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste, der har arvet gorilla-genet 😉 Og ha, jeg ville helt klart spare op til en epilator i stedet for at bruge skraber.
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebecca

  Ih hvor er jeg glad for det her indlæg. jeg har gået i lang tid og spekuleret over om jeg skulle begynder at få vokset mine ben regelmæssigt (da jeg har præcis det samme problem som dig med knopper og ubehag når jeg bruger skraber) men jeg synes bare det var utrolig dyrt. Men for filan, en epilator er selvfølgelig svaret! skal straks ud og investere i en 🙂 tak for en ualmindelig dejlig blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Man skal ikke skifte noget på den regelmæssigt, eller worker den bare til, der sker en kortslutning eller noget? 😀

  Jeg synes det var en virkelig god “anmeldelse” 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @rebecca: Er glad for at jeg kan hjælpe!
  @Laura: Nej, jeg har i hvert fald ikke oplevet, at der er noget, der skal skiftes ud…
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Tror faktisk næsten jeg har prøvet alle hårfjerningsmetoder around p.gr.a. ovennævnte problemer med indgroede hår og knopper på benene, indtil jeg opdagede et fantastisk produkt, der hedder Somersets barberolie for women og gik over til skraber igen, så forsvandt problemerne helt. Skraberen glider lettere på olien end med skum, og barberingen bliver tættere. Olien er superdrøj og derfor langt billigere end de dyre Gilette produkter og så er det et helt naturligt produkt uden parabener og skidt i. Indeholder desuden, noget mentolhalløj, som gør at huden bagefter føles sådan helt frisk og kølig. Olien kan vist kun bestilles på nettet bl.a. hos feelunique.com.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Tak for tippet! Jeg bruger faktisk også bare babyolie eller mandelolie, når jeg bruger min skraber. Meget mere økonomisk og skånsomt!
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] tider kan det jo også falde ud til ens fordel For eksempel viser det sig, at Braun faldt over mit indlæg om min epilator – og de var så glade for, at jeg var så glad for min hårfjernings-gadget, at de spurgte, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Bikinilinie skriver du, kan den ikke bruges i stedet for en intimvoksning?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det man sikkert godt – men så skal man være rimelig hardcore. Kunne forestille mig, det gør pænt ondt!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Kan den beuges intimt, i stedet for en voksning

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spændende sommersandaler