Søndagssang: Death In Vegas – Leather

Over the taupe


Jeg elsker taupe øjenskygger – det er den farve, jeg tyer mest til, hvad enten der er tale om et enkelt look til hverdag eller smokey eyes til fest.

Taupe er knap så skarp og hård som sort, der er lidt mere spil i end brune nuancer, og den er varmere end grå, der ofte kan virke lidt kold og mat på mig – med andre ord er taupe den perfekte farve, hvis I spørger mig!

Hvad er taupe så, spørger I? Det er lidt svært at sætte en finger på – prøv selv at læse definitionen her på Wikipedia – men jeg vil betegne den som en grå-brunlig nuance.

På dansk er den nærmeste betegnelse vel muldvarpegrå – men det lyder lidt kedeligt, så skal vi ikke bare holde os til taupe? 😉

Tre bud fra Burberry, Chanel og Dior
Taupe er ikke kun en yndet farve for mit vedkommende – men også hos mange andre dullegrejsentusiaster – så derfor har de fleste skønhedsbrands taupe fast i sortimentet, og selvfølgelig lancerer de også ny taupe næsten hver eneste sæson.

De tre ovenstående øjenskygger er gode bud på taupe til efteråret – og jeg har besluttet mig for, at jeg må forkæle mig selv med en af dem. Det er nemlig ret dyre mærker, så jeg kan desværre ikke få dem alle tre.

Burberry har lige lanceret en makeup-kollektion, der er prydet af husets karakteristiske tern. Farven “Taupe Brown” er en smuk nuance med en blød, semi-mat tekstur (se anmeldelse og swatches her).

Jeg er helt vild med Diors quint-paletter – jeg ejer to i forvejen – så “Misty Mauve” kunne også være et oplagt bud på denne sæsons taupe til mig. Diors øjenskygger er nemme at påføre og blende og har smukt shimmer, hvis man er til det. Se anmeldelse og swatches her.

Endelig er der “Taupe Grisé” fra Chanel. Se anmeldelse og swatches her. Den er lidt mere shimmery end den fra Burberry – og så kommer den jo i Chanels classy, sorte indpakning med Chanel-logo, som er svær at stå for.

Hvilken taupe vælger hun så?
Efter min research så tror jeg, at det bliver Burberry’s “Taupe Brown”. Jeg kan godt lide den matte finish, og så er det jo en god undskyldning for at prøve den nye makeup-linje 😀 Jeg tror desværre ikke, den kan købes i Danmark, men når jeg skal til London i august, smutter jeg i Harrods og hapser den…

Do share!
Er du taupe-fanatisk som mig? Fortæl, fortæl om din favorit taupe, pretty please!

(billeder fra temtalia.com)

12 kommentarer

 • ann.sonne@hotmail.com

  Satin Taupe fra MAC er også en genial farve. En af mine yndlings 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Den er også på min must-buy liste! For andre taupes kan jeg anbefale “Erika F” fra Lancôme (ret glitret, men SÅ smuk!) og “Skinny Jeans” fra Benefit (creme øjenskygge).
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg kan kun anbefale Satin Taupe fra MAC. Det er uden tvivl min favorit øjenskygge (selvom Carbon nu heller ikke er helt ringe..). Den er nem at lægge og jeg får altid komplimenter for min makeup når jeg har den på..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er SÅ meget en taupe-pige (:
  Min ynglings er fra maybeline og hedder vidst nok burnt bark. Kan klart anbefales.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mira

  Som Ann skriver så er MAC Satin Taupe et absolut must!!! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Anne: Er også VILD med Carbon, men må da også have fat i Satin Taupe!
  @Cecilie: Den må jeg tjekke ud ved lejlighed…
  @Mira: Jeps, det kan jeg godt fornemme på jeres kommentarer 😀
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Som de andre skriver: Satin Taupe fra MAC. Mine veninder stjæler den fra mig, når jeg har den med i makeuppungen ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er fan af alle øjenskygger i brune øjenskygger generalt, men taupe er helt klart en af de farver jeg bruger mest! Som alle andre skriver, så bliver jeg nød til at anskaffe mig Satin taupe fra MAC nu 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mm… du inspirerede mig faktisk lidt, da jeg købte min fine, nye Marc Jacobs taske i dag… i lige netop farven taupe. Det er en af mine yndlingsfarver, lige præcis varmere end grå, men med mere spil i end brun… og nu ved jeg så, at min nye taske kaldes for taupe – så lærte lige noget nyt om en af yndlingsfarverne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Guri

  Jeg liker veldig godt MAC sin Mothbrown, men den var i “Barbie loves MAC” kolleksjonen og er vanskelig å få tak i nå.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @BeautyBee17: Ja, Satin Taupe er vist en musthave!
  @Mette B: Det lyder som en fin, fin taske!
  @Guri: Ja, sådan er det med limited edition, måske er vi heldige, at den bliver repromoted…
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Øjenskygge fra MAC i farven “Satin Taupe”. Jeg elsker taupe øjenskygger, og mange af jer har anbefalet netop denne øjenskygge. Må’ […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: Death In Vegas – Leather