Endnu et Lanvin x H&M preview – nu med priser!

Grønne, naturlige foundations?Fra venstre mod højre: Xperience weightless foundation fra Max Factor, Bio Detox foundation fra Bourjois og Natural Touch foundation fra GOSH.

På det seneste har make-up mærker i den mere budgetvenlige ende af prisskalaen lanceret foundations, som de hævder er gode for både din hud og miljøet.

Det lyder jo meget godt – især når det er pakket ind i skønheds-pr lingo: CO2-neutral make-up fra Max Factor, detox-foundation med chlorophyll og ECOCERT-certifikat fra Bourjois og med økologisk mandelolie og fyldt med vitaminer og aminosyrer fra GOSH.

Det er virkelig populært at stemple alt som grønt og naturligt, for hvem vil dog ikke gerne punge lidt op for det? Men som menig forbruger kan jeg godt blive enormt forvirret!

Jeg er ingen ekspert på området, men ved da, at visse naturlige ingredienser kan være lige så allergifremkaldende som “kunstige”, at selvom der måske er økologiske ingredienser i et produkt, så kan det aldrig blive 100 procent økologisk etc.

Så selvom mange af os stræber efter at være parabenfri, økologiske, naturlige og bæredygtige – ender man i sidste ende så bare ikke med at blive enormt forvirret?

(billeder fra maxfactor.dk, bourjois.co.uk og PR-foto)

3 kommentarer

 • Kan kun give dig helt ret! Jeg er også ret forbeholdende mht. at fare ud og købe alt grønt… for er det mon overhovedet besværet værd?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Jo! Produkter kan godt blive 100 % økologiske, ligesom mærket Balm Balm. Normalt er det svært at gøre kosmetik økologisk fordi der er vand i, og vand betragtes ikke som økologisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Kathrine: er glad for at høre, at jeg ikke er den eneste?!
  @Helena: Der kan man bare se, det vidste jeg ikke… Men de produkter, der så har vand i, hvilket vel er ret mange, kan jo ikke være øko?
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu et Lanvin x H&M preview – nu med priser!