Søndagssang: The Cardigans – You’re The Storm

Om hudpleje

Photobucket
I en alder af snart 25 har jeg indset, at min hud nok aldrig bliver perfekt… Og det er en ret befriende tanke!

Men selvom min hud aldrig bliver perfekt, så passer jeg godt på den, og så er jeg faktisk glad for og tilfreds med min hud… Og jeg tænker, at det vel er bedre at være glad for sin uperfekte hud, end være ked af, at ens hud ikke er perfekt?

Da jeg var teenager, havde jeg svær acne og fedtet hud. I starten af 20’erne klarede det op, og jeg troede, at jeg endelig fik fin, perfekt hud – dog med en enkelt bums eller to, når det var den tid på måneden 😉

Men for et års tid siden slog min hud ud i store plamager af brændende, kløende og væskende eksem i ansigtet og på kroppen. Og der var jeg godt nok grædefærdig.

Jeg gik til min praktiserende læge, der podede og testede, gav mig tre slags pencillin og fire cremer. Intet hjalp. Så blev jeg sendt til en hudlæge, hvor jeg fik konstateret atopisk eksem.

Atopisk eksem er også kendt som børneeksem, for det er ret udbredt blandt børn. De fleste vokser fra det, men nogle lider også af det, når de bliver voksne – og jeg er så en af de “heldige”.

Der er ikke rigtig nogen forklaring på, hvorfor det sker – jeg er blevet testet for alle mulige kemikalier, katte og irritanter, men jeg kan tåle det hele – så det er bare noget, jeg må leve med.

Eksemen kan ikke helbredes, men den kan lindres. Det gør jeg ved at rense min hud med ekstremt milde renseolier og smøre min hud med fede, fede salver. I kan se de produkter, jeg plejer at bruge i billedet til dette indlæg.

Tuben til venstre er fra Aderma, som er mit absolut uundværlige redningsprodukt til min besværlige hud. Det er en fed salve (balm på engelsk) fra Exomaga-linjen, der er specielt egnet til irriteret og tør hud. Det er den eneste creme, bortset fra kradse hormoncremer ordineret af min hudlæge, der holder eksem og tør hud nede.

Det næste produkt er “Lipikar Huile” fra La Roche-Posay. Det er en renseolie, der skal bruges i badet. Jeg bruger den til både ansigt og krop, og den gør huden babyblød og tørrer den ikke ud, som andre almindelige sæber kan gøre. Love it!

“Cleansing oil” fra Adermas exomega-linje vil jeg heller ikke undvære for noget som helst i verden. Kan bruges til både krop og ansigt, men jeg bruger den primært i ansigtet. Den er enormt mild, men renser ALT af uden at man skal skrubbe og gnubbe – selv vandfast mascara!

Det sidste produkt er relativt nyt i min hudpleje-rutine, men jeg er ret begejstret for det allerede. Det er “Lait-Crème Concentré” fra Embryolisse. Det har en meget tynd konsistens, men lægger sig så fint på huden og giver den flotteste finish. Man behøver faktisk ikke en primer, når man bruger denne creme. Kan godt forstå, hvorfor den er et hit hos modeller og make-up artister…

Desværre er den ikke fugtende og fed nok til min hud, når det er vinter – min hud er EKSTREMT TØR om vinteren – så jeg bruger den kun på “gode” dage. Og jeg tror, den bliver perfekt til sommer.

Aderma og La Roche-Posay kan fås på apoteket, men alle tre mærker nævnt i indlægget er væsentligt billigere, hvis man køber dem i udlandet. Her er Google din ven 😉

Det blev vist til en mindre roman om min hudpleje, men jeg håber, at I kan bruge det, selvom I ikke har så problemfyldt hud som mig 🙂

17 kommentarer

 • Teresa

  Jeg havde også børneeksem som barn og voksede mere eller mindre fra det da jeg var teenager. Men det dukker op engang imellem som voldsomt tør og kløende hud, og så har jeg to cremer der ALTID virker: ceridal lipogel (tror jeg den hedder. fra apoteket) til kroppen, hænder osv. Og en italiensk ansigtscreme der hedder Cera de Cupra, som jeg normalt har købt på markedet på Sicilien, men købte min sidste tube på apoteket i København, så måske sælger de den stadig – noget ala 70 kr. Den dufter fantastisk og er viiirkelig drøj i brug, men den virker og varer i lang tid. Absolut værd at investere i!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thilde

  Hej! Super med lidt tips til tør hud som også jeg selv døjer med. Kan du evt. smide et link til den hjemmeside du selv bruger til at købe a-derma produkterne. Synes det var svært at overskue på google ;o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miriam

  Hvilke udenlandske sites kan man købe Aderma fra til en billig pris? Og hvad står de viste produkter til i danske apoteker?

  Rigtig brugbart indlæg, har selv tør hud om vinteren.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shannesh

  Jamen tusind tak for det, det var da super gode tips til fine produkter, hvilket man altid er på udkig efter. Vil starks google:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er flere muligheder for at du har fået eksem, men det er et detektivarbejde at finde frem til, hvad der især generer din hud. Belønningen kan være en markant forbedring i symptomerne. Hvad har du lavet om på lige inden du fik udbruddet første gang? Ny bolig?, nyt vaskemiddel, ændret på kosten, slik (tilsætningsstoffer og konserveringsmidler), rygning? også passiv, husstøvmider, skimmelsvamp. Endelig kan en af producenterne af produkterne have ændret på ingredienslisten. Håber du finder “synderen”

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Teresa: Tak for tippet! Det må jeg da helt sikkert undersøge nærmere, de produkter du anbefaler!
  @Thilde: Har endnu ikke selv købt det på nettet, men disse to ser gode nok ud: http://www.garden.co.uk/php/browseCategory.php?cat=341&catClr= og http://www.essentialslondon.com/cat_name/aderma.aspx Jeg har dog endnu ikke fundet et site, hvor man kan få Exomega Balm (den jeg sværger til) online…
  @Miriam: Se ovenstående links. I DK koster salven 185 kr. og olien 115 kr.
  @Shannesh: Er glad for, at du kan bruge det 🙂
  @Henrik: Du har ret, det er helt enormt detektivarbejde! Blev testet i hoved og røv (ikke bogstaveligt talt, men tæt på). I starten mistænkte jeg en hudplejeserie fra The Body Shop, som jeg lige var begyndt at bruge. Men testen viste ikke noget. Jeg mistænkte også, at jeg næsten lige var flyttet + var under ekstrem stress pga. min BA. Så har endnu ikke fundet synderen, men indtil videre formår jeg at holde min eksem nede.
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej maria.

  Jeg er så glad for endelig at kunne læse et indlæg som jeg kan forholde mig til med hensyn til hud.

  Jeg er blevet diagnostiseret med skæleksem. En sjælen eksem, man ved ikke hvorfor det kommer, hvordan man behandler det eller hvad det præcis er man i hvert fald kan jeg næsten ikke spise usundt mad, bruge deo eller festryge. Jeg slår ud i disse situationer og min hud skæller. Det er virkelig frustrende situation fordi jeg ikke kan bruge fede hudcreme til at fjerne irritationen. Jeg skal ændre min kost og bruge en salve som giver mig pigment fejl i det hudområde som bliver behandlet.

  Men tak fordi du gør opmærksom på at vi kan ikke alle have en perfekt hud men så vi lære at acceptere os selv for den vi er:)

  /Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Hej Charlotte,
  Det lyder ikke sjovt 🙁 Og kan sagtens sætte mig ind i din frustration! Det påvirker én virkelig meget, når man har bøvl med huden – og især hvis man ikke ved, hvad man skal gøre ved det…

  Men du er helt sikkert ikke den eneste, der har problemer med huden 😉

  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg lider af nøjagtig samme problem, altså med den atopiske eksem/børneeksemen. Det er virkelig irriterende, men det er der jo ikke så meget at gøre ved, udover at bruge de rigtige produkter.

  Jeg bruger også produkter fra A-Derma. Jeg bruger A-Derma Exomega badeolien, bodylotionen og ansigt/krops cremen. Godt nok er A-Derma ikke verdens billigste produkter, men det er det eneste der virker for mig.

  Dejligt at høre at man faktisk ikke er den eneste 🙂

  //Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Maria

  Nej, jeg er bestemt ikke den eneste, men det kan føles sådan hvis det aldrig bliver nævnt i forbindelse med ansigtsprodukter at nogen mennesker ikke er så heldige. Derfor syntes jeg at dette fokus på at have mindre perfekt hud når ud til dem som har problemer med huden 🙂

  /Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Julie: Endnu en “lidelsesfælle” 😀 Ja, desværre er Aderma ikke det billigste, men det virker – og så er jeg villig til at betale prisen.
  @Charlotte: Du har helt ret… Jeg synes ofte, at både modeblade og modeblogs fremstiller, at alle bare har perfekt, problemfri hud… Men sådan er det jo ikke: Vi døjer nok alle med enten bumser, eksem, rødmen, karsprængninger, pigmentfejl, tør hud, fedtet hud etc.
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] men jeg har også ret sart hud. I kan læse et indlæg om mine hudproblemer og min hudpleje her. Når jeg har plejet min hud ordentligt, kan den faktisk godt klare “almindelig” […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sammen om ordrer for at spare en betragtelig sum. Min seneste ladning bestod af 2 stk. renseolie (som jeg er kæmpefan af!) og Cicaplast-creme (som jeg ønskede mig til jul, og ikke fik…). I Danmark ville det koste […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeanette refstrup

  Hej Maria.

  Virkelig dejligt at støde på dit indlæg her, lidt en øjenåbner, kunne sagtens være hvad jeg lider af.
  Har faktisk haft børnesår som barn, og er inden for de sidset par år, begyndt at få tørre pletter i ansigt og på kroppen, hvor jeg til sidst nærmest kan pille det af. Starter også nogle gange som noget midt imellem en bums og et myggestik, der kør og sviger, bliver så tørt og kan til sidst pille det af, så jeg står med en “knup” i hånden.
  Også rød plettet og generelt tør hud som du skriver. Lyder det lidt som dit. Ville ønske min læge snart ville give mig en henvisning til en hudlæge:-)

  Klem Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hej Jeannette,
   Det kan meget vel være, at du lider af det samme som mig. Men jeg er ikke læge, så kan ikke vurdere det 😉 Pres på for at komme til en hudlæge, selvom vedkommende heller ikke kan gøre det store, da det jo desværre er kronisk 🙁 Mit bedste råd til dig er helt sikkert at smøre dig ind i Aderma Exomega i fedtcreme/balm versionen og bruge en badeolie – den fra Aderma er god, ligeledes er den fra La Roche Posay 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh altså… spændende at læse om din eksem. Jeg har aldrig haft problem hud. Men sidste efterår fik jeg også voldsom eksem/ tør hud og blev anbefalet en penicillin kur. Årsag: stress. Jeg takkede nej og brugte flere af Embryolisse produkterne. Blandt andet deres Hydra Mask er jeg ret pjattet med. Der er netop kommet en body lotion til tør hud. Lait Creme Riche Corps. Uha den glæder jeg mig til at forkæle min krop med her til vinter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg tror også klart, at min eksem var stress-relateret 🙂 Og det lyder som nogle lækre cremer!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: The Cardigans – You’re The Storm