Topshop på Strøget (re)opening

Vietnamesisk ELLE


Jeg faldt lige over denne annonce for vietnamesisk ELLE, der udkommer for første gang i Vietnam den 21. oktober med Julia Roberts på forsiden.

Det er ret sjovt for mig at se et typisk modemagasins forsidebudskaber skrevet på mit modersmål! Jeg kan nemlig godt læse en smule vietnamesisk 🙂

Som I måske ved, så er begge mine forældre fra Vietnam, og det er helt vildt spændende at følge udviklingen i mit “andet hjemland”. Jeg var på ferie der for snart 15 år siden, og der boede min vietnamesiske del af familien i små huse med skæve trægulve og toiletter, der ikke var mere end et hul i jorden.

Nu bor de i store etagehuse med air condition og træk-og-slip, og grundværdien af deres huse er steget helt eksplosivt. Det er helt vildt, hvordan den økonomiske og teknologiske udvikling bare styrter derudad.

Under de internationale modeuger blev det også rapporteret, at de asiatiske modeblade og deres redaktører fik meget mere opmærksomhed og bedre pladser til modeshows. Ingen tvivl om, at Asien bliver den helt store spiller og magthaver, når det kommer til international handel – herunder også mode selvfølgelig.

Min plan og ambition er at tage på ferie i Vietnam så snart, det er muligt, og måske det også ville være klogt af mig at støve mit vietnamesisk en smule af, så jeg bl.a. kan læse vietnamesisk ELLE 😉

(billede fra thefashionspot.com)

6 kommentarer

 • Teresa

  Hvor er det sjovt! Jeg var selv i Vietnam da jeg var 8 år i 1992 og igen i januar med et kandidatfag på geografi. Der skulle jeg skrive opgave om Vietnam som førende indenfor produktion af tøj og outsourcing, med fokus på danske virksomheder. Jeg interviewede bl.a. en af cheferne for deres tekstil-brancheorganisation, hvor han snakkede om hvor målrettede de er pt på at promovere deres egne mærker og få store internationale butikskæder til landet, for at undgå bare at være et land der producerer tøj for de store mærker. Så det er virkelig spændende at se at de nu faktisk er blevet så stort et marked at der også er brug for et stort modemagasin.

  Sjovt!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvor er det bare spændende, at du har det tilhørsforhold! Det må være sjovt at kunne forstå noget af et sprog, der er så markant anderledes i forhold til de rammer, vi er vant til!
  Mvh Anne.
  P.S. Tak for en skøn blog – du er så sød!Ü

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Sikke et sjovt indlæg! Har selv boet i Tyskland, så kan godt se det fede i, at kunne læse noget andet end dansk, omend det ikke er lige så eksotisk som vietnamesisk! 😉 Wonder hvis du mon havde lyst til at oversætte, hvad der står på forsiden? No pressure 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  @Teresa: Det lyder som en virkelig spændende opgave, du har lavet!
  @Anne: Ja, det er ikke fordi, jeg er en haj til vietnamesisk, men lidt kan jeg godt 🙂
  @Victoria: Øverst står der noget i retning af “Vær skøn/smuk”, nedenunder ELLE står der “Magasin nr. 1 inden for mode” og med stort gult står der “Ankommer til Vietnam 21. 10.10”. Den hvide tekst i bunden svarer til det, der står på engelsk til venstre.
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Ej, hvor spændende!
  Jeg var også i Vietnam for 2 år siden og eeeelskede det virkelig. Det er rigtigt, at landet er kommer godt frem, men det er nu alligvel spændende og noget så eksotisk at gå rundt i Vietnamesernes hjem i bjergene(sapa), hvor dyrerne går rundt i huset. Og at møde folk, der aldrig har set turister før!
  Jeg gad godt have familie der 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Ja, de er godt med, men, ja (heldigvis) er der stadig eksotiske steder, der er uberørt af vesten og turisme.
  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Topshop på Strøget (re)opening