Dagens outfit: Med overtøj

Jule-lækkerier

Marcipan-nougatsnitterne med revet appelsinskal er lavet efter en opskrift fra ALT for damerne. Opskriften på vanillekransene er fra et madmagasin. Flødebolle-opskriften finder du hos whynotblog.

Som sagt stod den på julebagning på min og roomies’ matrikel på Nørrebro i forgårs. Vi æltede, smeltede, formede, rullede og bagte til den helt store guldmedalje. Det var hårdt, men mest sjovt og hyggeligt 🙂

Her er et par snapshots fra køkkenet. Det er roomie, der er fin med kager i krukke omviklet med julebånd 🙂 Til lejligheden lånte jeg hr. kærestes kødhakker, sådan en dims har jeg aldrig brugt før – det var sjovt! Og for at være ekstra julet tilsatte vi rød farve til nogle af flødebollerne!

Vi har lavet så mange julegodter, at jeg nærmest har set mig mæt på sagerne med øjnene og nærmest ikke orker at spise det… Kender I ikke den fornemmelse? Men mon ikke hr. kæreste og kolleger kan hjælpe os med at gøre indhug på det 😉

18 kommentarer

  • Hvor er I totalt overskudsagtige. Det ser virkeligt lækkert ud. Specielt flødebollerne med det røde skum 🙂 Er det rødbede? Må prøves 🙂 Kan godt forstå, du har set dig mæt på det. Og så skal man jo liiige smage undervejs 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Jeg brugte noget rød pastafarve, som jeg havde liggende… Det bruger jeg fx også til macarons.
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvad i al verden skal man bruge en kødhakker til når man laver jule godter? XD

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Hehe, det virker måske heller ikke helt åbenlyst, men man bruger den til at lave vanillekranse. Du kommer dejen i og kører den gennem kødhakkeren, der skubber dejen ud gennem en stjerneform. Man kan dog også sagtens rulle vanillekranse i hånden, så får de bare ikke det rigtige look!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det fint ud 🙂 Det må have været hyggeligt at lave!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Det var også hyggeligt! Måske bortset fra opvasken 😉
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Impressive! Virkeligt flot lavet! 🙂 Du skulle vel ikke have en opskrift på de der flødeboller? Er de nemme at lave?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Hej Stine,
      Som nævnt i indlægget har jeg fundet opskriften på flødeboller hos whynot-tøserne: http://www.whynotblog.dk/?p=12786
      De er ok nemme at lave… Det sværeste er at betrække dem! Og så bliver de nok aldrig lige så kønne som dem fra Summerbird… Men de smager ligeså godt 😉
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stine

      Ups, måske skulle jeg lige stramme mig og læse det under billedet også!… 😉 Men mange tak for info igen! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Det går nok 😉
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • C

    OMG! Lækkert. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøøj det ser lækkert ud, sikke produktive i har været!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Tak! Ja, jeg tror, det blev til samlet 8 timer i køkkenet!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg står og skal til at lave vanlijekranse, og ville da yderst gerne se opskriften, på dem du har bagt. Der er nu ikke noget som hjemmebagte vaniljekranse 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • maria

      Hej Kent,
      Jeg ligger desværre ikke inde med opskriften, så jeg håber, du finder en god én andetsteds 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kent @ Der skulle være rigeligt at finde her : http://vanillekranse.dk/ 🙂

    Maria @ Har du ikke nogen opskrift / ideer til hvordan man kan friske Havregrynskugler lidt op?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Er slet ikke ekspert, så det har jeg ikke nej…
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Med overtøj