Dagens outfit: Læderknæ

Ferskensuppe med rejer og karry

Jeg er alene om aftensmaden i dag, da hr. kæreste skal nå en deadline på sin praktikplads, hvor han netop er startet… Jeg har jo fuld forståelse for deadlines, også selvom det er på tegninger af kinesiske showrooms og ikke artikler 🙂

Det gode er, at jeg enevældigt er herre i køkkenet – og så står den på suppe! Elsker, elsker suppe, mens hr. kæreste synes, det er “lidt kedeligt”. Kedeligt?! Nemt at lave, nærende, velsmagende og kan varieres i det uendelige. What’s not to like?!

Jeg er vokset op med at få suppe mindst en gang om ugen, omend det måske ikke er de sædvanlige kartoffel-, tomat og kød/melbolle-varianter, jeg slubrede i mig i min barndom. Jeg fik alskens vietnamesiske supper, der er klare supper enten kogt på kylling, okse eller gris og proppet med risnudler og krydderurter. Mmmm!

Vietnamesiske supper er dog noget, jeg endnu ikke tør hoppe ud i, så indtil videre holder jeg mig til de supper, hvor der oftest skal en masse grøntsager og fløde i 🙂 I dag stod den på ferskensuppe med rejer og karry. Opskriften har jeg fundet hos Newyorkerbyheart. Suppen er utroligt lækker: Syrlighed fra tomaterne, sødme fra ferskenerne, mens fløden giver en rund smag. Mums!

Eneste variation fra min side var et drys bacon (fordi jeg alligevel havde en rest, der skulle bruges), purløg og chiliflager inden servering. Chiliflagerne giver et godt kick, skulle jeg hilse og sige 😀 Server godt brød til. Jeg køber altid ciabatta flute fra Lagkagehuset – det er så fandens godt, at jeg aldrig ville kunne opgive hvidt brød!

Har I nogle gode suppeopskrifter, I vil dele?

18 kommentarer

 • Hold nu op hvor ser det lækkert ud. Har desværre kun dårlig erfaring med supper.. Synes aldrig det mætter ordentlig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Spis brød til 😉 Eller slut af med en rugbrødsmad 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Må indrømme at navnet “ferskensuppe” ikke tiltrækker men det ser så lækkert ud. Jeg er ikke selv den store suppefan (pånær når jeg ligger syg og alligevel ikke kan smage noget) så desværre ingen gode opskrifter herfra men følger da lige med:)

  http://wewillalwayshavefashion.blogspot.com/

  /Sara

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Lad dig ikke narre af navnet 😉 Den er sup(p)erlækker!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh det er også en af mine suppe favoritter. Første gang jeg smagte den havde jeg godt nok ikke de store forventninger da den lyder lidt små klam, men nøj hvor smager den altså godt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ja, jeg synes også det lød noget spøjst, da jeg fik den første gang – men er kun glad for at blive positivt overrasket 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Desværre har vi aldrig fået særlig meget suppe i min familie, men når det endelig skulle være, så har minestronesuppe og tomatsuppe altid været yndlings.

  Hvis du mangler rigtig gode opskrifter, vil jeg anbefale dig at købe “Tøsekogebogen Remix”. Super lækre og billige opskrifter til alle lejligheder. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tak for tippet! Den vil jeg helt sikkert kigge på!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sára

  Hvor ser den bare lækker ud! Jeg ELSKER suppe, men er bare en klovn til at lave andet end kartoffelsuppe…
  Tror jeg vil forsøge at lave den i løbet af ugen, dog uden rejerne! ;b

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Så skal du da helt sikkert prøve denne suppe! Og du kan sagtens undlade rejerne, hvis du ikke er til det 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den suppe er bare SÅ lækker! Har efterhånden lavet den et par gange, fik første gang ferskensuppe på efterskolen, så derfor skulle jeg lige prøve at lave det selv. Det er bare godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Godt at høre! Måske skulle jeg snart til at lave den igen – for ja, den er lækker!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Hej Maria, ville bare spørge om hvor de fine tallerkner er fra?
  /Josephine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hej Josephine,
   Det er faktisk hr. kærestes stel, som han vist nok har vristet fra en x-kæreste! Heldigt for mig, for ja, det er fint 🙂 Jeg aner ikke selv noget om porcelæn, men min veninde siger, det er fra Lyngby Porcelæn. Camille fra Hverdaghsjem har også blogget om det her: http://hverdagshjem.blogspot.com/2011/01/noget-om-at-samle-pa-stel.html – iflg. hende hedder det Lyngby Danilds 66 stel, også kendt som Blå/grå dråbe 🙂
   Håber, det var hjælp nok!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Tusind tak for svar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dorte kondas

  Hej

  En suppe der mætter rigtig godt, er ‘Hot suppe’ – se opskrift på arla.dk. Det er en skøn tomatsuppe med chili, uhmmm, og så de der hjemmelavede croutoner med smør/salt/hvidløg, der bare er super nemme at fremtrylle. Og de røde linser (der næsten koger helt ud) gør, at der er proteiner i og så mætter de godt. Suppen har bjergtaget mangt en gæst i mit hjem og opskriften uddelt til adskillige.
  God fornøjelse ;0)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Læderknæ