Ferskensuppe med rejer og karry

Jeg er alene om aftensmaden i dag, da hr. kæreste skal nå en deadline på sin praktikplads, hvor han netop er startet… Jeg har jo fuld forståelse for deadlines, også selvom det er på tegninger af kinesiske showrooms og ikke artikler 🙂
Det gode er, at jeg enevældigt er herre i køkkenet – og så står den på suppe! Elsker, elsker suppe, mens hr. kæreste synes, det er “lidt kedeligt”. Kedeligt?! Nemt at lave, nærende, velsmagende og kan varieres i det uendelige. What’s not to like?!
Jeg er vokset op med at få suppe mindst en gang om ugen, omend det måske ikke er de sædvanlige kartoffel-, tomat og kød/melbolle-varianter, jeg slubrede i mig i min barndom. Jeg fik alskens vietnamesiske supper, der er klare supper enten kogt på kylling, okse eller gris og proppet med risnudler og krydderurter. Mmmm!
Vietnamesiske supper er dog noget, jeg endnu ikke tør hoppe ud i, så indtil videre holder jeg mig til de supper, hvor der oftest skal en masse grøntsager og fløde i 🙂 I dag stod den på ferskensuppe med rejer og karry. Opskriften har jeg fundet hos Newyorkerbyheart. Suppen er utroligt lækker: Syrlighed fra tomaterne, sødme fra ferskenerne, mens fløden giver en rund smag. Mums!
Eneste variation fra min side var et drys bacon (fordi jeg alligevel havde en rest, der skulle bruges), purløg og chiliflager inden servering. Chiliflagerne giver et godt kick, skulle jeg hilse og sige 😀 Server godt brød til. Jeg køber altid ciabatta flute fra Lagkagehuset – det er så fandens godt, at jeg aldrig ville kunne opgive hvidt brød!
Har I nogle gode suppeopskrifter, I vil dele?
Hold nu op hvor ser det lækkert ud. Har desværre kun dårlig erfaring med supper.. Synes aldrig det mætter ordentlig 😉