Dagens outfit: Prik, prik, prik

Birthday dinner

Forret: Stegte kammuslinger med blomkålspuré på en bund af rucola og parmesanflager.

Hovedret: Osso bucco med polenta, gremolata og dampede haricots verts.

Hr. kæreste flamberer lagkagen 🙂

Dessert: Lagkage a la lemon merengue pie.

Puha! Jeg tror stadig, at jeg er mæt efter gårsdagens middag! Som sagt havde jeg ambitioner om at lave tre retters middag til hr. kæreste – og det gik da meget godt 🙂 Jeg har skam ikke opfundet den dybe tallerken, men fundet opskriften på kammuslinger hos Newyorkerbyheart (jeg er dog selv kommet på anretningen ;)), osso bucco-opskrift har jeg fundet sammensteds, mens lagkagen er herfra.

Især lagkagen er et godt alternativ til den traditionelle lagkage! Der er en superlækker kontrast mellem den syrlige citroncreme og den søde marengs – og den er let som luft! Og i stedet for at fylde kagen med lys, så fik hr. kæreste lov til at sætte ild til den 🙂 (Med den creme brulé-brænder, jeg gav ham i julegave forrige jul…)

Jeg får ofte spørgsmål om, hvorfor jeg kalder min kæreste for “hr. kæreste”… Nogle af jer synes det er sødt, andre mærkeligt, nogle tror, jeg gør det for at vise, at jeg er til mænd (?!)… Der er en meget simpel grund til, at han har fået det navn her på bloggen – så der er ikke nogen grund til en dybere analyse 🙂 Da jeg først omtalte ham her på bloggen, blev han døbt hr. kagemager, fordi han havde lavet en lagkage til mig på min fødselsdag. Så i starten hed han hr. kagemager – og i var MEGET nysgerrige omkring, hvem han mon var 😉 Og ja, sidehen gik han så fra at være hr. kagemager til hr. kæreste…

14 kommentarer

 • Cecilie

  Helt ærligt – jeg synes det er helt i orden, at du bare skriver ‘Hr. kæreste’ (synes det lyder helt vildt hyggeligt). Dit privatliv kommer ikke os ved 🙂 Vil forresten lige rose dine seneste outfits, de er altså virkelig inspirerende – Tak, Maria.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gør det noget ved lagkagen at den er flamberet? 😛
  Ja jeg aner intet om mad, mine køkken kundskaber rækker lige til at koge pasta og så er det NÆSTEN for høj avanceret 😉

  Jeg synes hr. kæreste er sødt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Nej, ikke andet end at den bliver flote gylden – og så er det jo sjovt og vækker begejstring hos enhver drengerøv 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke en flot anretning, det skal jeg huske 🙂 Det er sådan en god ide at servere på skeer…..

  Mange hilsner
  Birthe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tak! Som altid bliver jeg inspireret til madlavning på din blog 🙂 Det smagte super lækkert!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow det ser jo latterligt lækkert ud! Sidder og bliver helt misundelig over middagen haha 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tak, tak! Jeg ville da heller ikke have noget imod at spise det igen 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  tillykke til hr. kæreste – det ser ud til at være en rigtig lækker middag, han fik 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • For satan hvor ser det lækkert ud!
  Hvor kan man finde opskrifter på hovedretten og lagkagen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg har linket til opskrifterne i indlægget 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Det lyder altså også VIRKELIG dumt at kalde ham hr. kæreste! Undkskyld mig.. Kan du ikke bare kalde ham “min kæreste”, som alle andre? 🙂

  Din blog er kanon 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Tjo… Men kan ikke please alle… Og jeg kalder ham heller ikke hr. kæreste i virkeligheden… Kun her på bloggen 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Prik, prik, prik