5 favoritter i januar

Søndagsbrunch

Til hverdag er jeg ikke den store morgenmadsspiser. Jeg når kun lige at smutte i bad, lægge make-up og hoppe i tøjet, før jeg er ude af døren… Men i weekenden tager jeg mig gerne tid til at bikse brunch sammen – jeg skal jo have en undskyldning for at få ugens dosis af bacon og æg 😀

Denne uge bestod brunch af toast med skinke og ost, sprød bacon, spejlæg, ristede cherrytomater med et drys purløg, græsk yoghurt og müsli med hvid og mørk chokolade, vindruer, mango, banan og appelsinjuice.

Plejer I at bikse brunch sammen derhjemme – eller tager I hellere på café? Og hvad SKAL der være på jeres brunch-tallerken – jeg kunne nemlig godt trænge til lidt inspiration 😉

22 kommentarer

 • Anna

  Hvor ser det lækkert ud! 🙂

  Det er meget sjælendt jeg laver brunch hjemme (tror faktisk aldrig jeg har gjort det) – men hvis jeg skulle vælge en ting der skulle være skulle det være frisk frugt! Og så en pandekage eller to måske – som jeg har en svaghed for 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha, vi er også svært glade for hjemmelavet søndagsbrunch herhjemme. Og der kommer altid amerikanske blåbærpandekager med sirup på bordet! 😉

  Ellers gerne scrambled eggs, frisk frugt, croissant, lækkert brød med diverse pålæg, fx. røget laks, rosmarinskinke, forskellige oste. Hvis ikke vi laver toast (hvor min kæreste er glad for at komme pesto i) er små bruschetta bagt i ovnen også favoritten, f.x. med gedeost, rødløg, honning. Uha, det er godt!

  Appelsinjuicen kan lejlighedsvist skiftes ud med en smoothie, eller hvis man virkelig skal forkæles, laver man selvfølgelig en Buckfizz til brunchen. Halv champagne, halv appelsin-juice – det er SÅ godt.

  Ellers skal man ikke undervurderer en toast med smurt med sennep indeni, skinke, ost, flødeost, friske tomater, oregano med et spejlæg ovenpå og en grapefrugt ved siden af 🙂

  Og som dig, er græsk yoghurt et must, gerne med hindbær, blåbær, jordbær og lidt sirup over müslien, mmm…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Årh, hvor lyder det bare lækkert, alt sammen! Skal helt klart prøve nogle af dine bud!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Røræg er et must! Mums mums..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det laver jeg også ofte… Denne søndag blev det til spejlæg – bare for variationens skyld 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lidt brunch tips:
  Amerikanske pandekager – gerne med blåbær! Min kæreste er ret god til at lave dem, og endda også så sød, at han gider at lave dem!
  Smoothie – se evt. en opskrift på en her: http://old.ohyouprettythings.dk/#post36
  Tilsæt evt. også bær eller “bærsmat” af blendede bær (og lidt sukker evt.) i din youghurt med musli.

  Lidt søde tips til brunch 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Super tips! Jeg er dog tit for doven til at stå og bakse pandekager sammen… Og jeg har pt. ikke en blender, så desværre ingen smoothies 🙁
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tager faktisk ikke så lang tid igen at lave amerikanske pandekager. Vi har en ret stor pande, hvor man (læs: min kæreste :P) kan lave tre små ad gangen.
   Og træls ikke at have en blender – min stavblender er fremme flere gange ugentligt – enten til smoothies eller til haydari, hummus og så videre (jep! er et “dipsvin”). 🙂

   Din toast på billedet ser tilgengæld også mega lækker ud! Det har jeg faktisk ikke fået i tusind år – så det tror jeg, jeg skal have lavet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg har skam en stavblender… Jeg mangler mere en rigtig blender 😉 Og ja, må give mig kast med amerikanske pandekager snarest! Og kan kun anbfale toast 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  PÅ min brunchtallerken SKAL der være røræg, bacon, grovbrød- helst et pr. stykker lækkert hj. bagt rugbrød, og ikke mindst en ordentlig omgang blandet frugt, gerne som frugtsalat.. Mmmmm! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det lyder også som min slags brunchtallerken!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • rebecca

  Jeg er blevet helt tosset med de meget usunde frenchtoast (toastbrød vendt i æg, og derefter stegt), men det er jo weekend, og så må man godt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det laver jeg også engang imellem – og ja, når det er weekend må man godt synde 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg får helt lyst til at gå ud og lave sådan en omgang der…..mums. Men udover det, så skal der da være noget af det samme på min (bacon + æg + toast er must), men jeg kan også godt lide at der er nogle melonskiver og så måske en enkelt pandekage 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Havde gæster til brunch i går, og der var menuen rundstykker med det man havde lyst til at putte på, scramble egg’s, bacon, juice, smoothie, pandekager, muffins, dagmar tærte, frugt, oste og cocktail pølser 🙂 Til hverdag spiser jeg bare frugt müsli med mælk, har heller aldrig tid til det helt store, da det jeg bruger mest tid på er tøjet, og jeg kommer til tider til at stå en smule for sent op 🙂

  http://www.amandabloggin.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det lyder lækkert! Hvad er en dagmartærte?
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Uhhmm det ser lækkert ud! Jeg elsker brunch, men jeg er ikke så kreativ til at finde på hvad man kan lave, så det her vil jeg lige skrive bag øret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Læs også kommentarerne til indlægget igennem! De er fyldt med LÆKKER inspiration 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvordan laver du dine toast? på panden? og hvilket ost bruger du? samt hvilken skinke? Har længe prøvet at lave den perfekte toast, men det er faktisk noget af en kunst 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeps, jeg laver det på panden 🙂 Har ikke en toaster mere, da den fylder – og så ofte brugte jeg den ikke…

   Kom godt med smør på to skiver toast – den mest billige toast, du kan finde i supermarkedet. På den side, hvor der ikke er smør lægger du en skive skinke (i dette tilfælde brugte jeg den fra Irma, men hvilken som helst kan bruges) og en skive cheddar. Klap sammen, så de smørdækkede sider vender udad og smid på panden ved højeste blus. Hold godt øje med dem, for det går hurtigt med at blive gyldent! Vend, så begge sider får farve. Tag af panden, skær den over på skrå og server!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 favoritter i januar