Årsdagsmiddag

Sådan renser jeg make-up pensler

De make-up pensler, som jeg oftest bruger, er lagt frem, så de er klar til rens. De er dirty!

Opvaskemiddel og mandelolie er mine remedier til at få rene pensler. Hæld fifty/fifty på en tallerken og hvirvl penslen rundt, så der kommer både olie og opvaskemiddel på. Bevæg derefter penslen rundt i håndfladen i cirkulære bevægelser. Læg mærke til, hvordan penslen allerede er gået fra pink til hvid! Skyl penslen under rindende, lunkent vand indtil al sæben og olien er skyllet ud.

Ydrk! Se lige alt det skidt, der gemmer sig i mine pensler!

Vrid det værste vand fra penslen og form børstehårene tilbage til oprindelig form. Læg til tørre på et håndklæde – det er vigtigt, at de tørrer vandret eller lidt hældende nedad. Gennem hele renseprocessen må du ALDRIG vend børsten opad, for så løber vandet ned til limen og ødelægger børsten! Jeg tørrer mine pensler på hovedet i et glas, hvor hver pensel er i en brush guard, der er et rør i noget net-agtigt materiale. På den måde beholder de formen og tyngdekraften kan hjælpe tørringen på vej, fordi vandet kan løbe ned og ud af penslen. Du kan dog sagtens nøjes med at tørre dem vandret – du behøver ikke brush guards 😉 Lad dem ligge natten over, så burde de være tørre. Store børster som fx kabukibørster kan dog være længere tid om at tørre.

Hvornår har du sidst renset dine make-up pensler? Hvis du skulle tænke over svaret på det spørgsmål, så er det for lang tid siden, du sidst fik det gjort! For at sætte det på spidsen, så tager du vel heller ikke dit bestik og lægger det tilbage i skuffen, når du har spist, for at hive det frem til næste måltid, vel? Nej, du vasker det op og tørrer det.

Jeg skal ikke selv spille hellig… Jeg får renset mine pensler ALT for sjældent… Til hverdag får mine pensler en tur med MAC’s Brush Cleanser: Jeg har det stående i en sprayflaske, og så får min pensel lige et par pift og bliver tørret af i et stykke køkkenrulle. Men engang imellem skal de renses i dybden, hvilket jeg har gjort i ovenstående billedserie… Hysteriske vil sige, det skal gøres hver uge, mere moderate vil sige hver anden – men jeg får det højst gjort en gang om måneden :S

Min metode til at rense pensler har jeg fra Michelle Phan. Jeg ved, at mange anbefaler babyshampoo til formålet, men jeg kan godt følge Michelle Phan’s ræsonnement med, at opvaskemiddel er mere desinficerende, desuden skal der olie til at rense fx læbestift og gel eyeliner ud af pensler – det kan sæbe ikke gøre.

Hvor ofte renser du pensler? Og hvilke midler bruger du?

40 kommentarer

 • Ida

  OMG!
  Nu føler jeg mig virkelig ulækker… jeg har ALDRIG renset mine pensler med andet end vand, og tror jeg kan tælle antallet af gange det er sket, på 1 hånd.. ad!
  Har egentlig godt vist det skal gøres, men det er jo noget man skal tage sig tid til. så det er svært lige at få gjort og så har jeg måske ikke lige vidst hvordan det skulle gøres..
  Tak for tippet! Nu skal jeg investere i noget mandelolie, og så skal penslerne mine gøres rene! 🙂 der gemmer sig sikkert meget godt i dem – igen ad!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Så må du se at komme i gang med det samme 🙂 Alternativt kan du også bruge olivenolie i stedet for mandelolie.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vildt du bruger så mange pensler!! 😉 Har i øvrigt investeret i øjenskyggen Satin Taupe fra MAC i dag efter din anbefaling, den er nemlig rigtig fin og brugbar 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Altså, jeg bruger ikke alle penslerne hver dag… Det kommer an på, hvilket look jeg vil kreere, og hvilke produkter jeg bruger. Og jeg har mange flere pensler, end dem jeg viser her i indlægget 😉 Og endnu en fan i Satin Taupe-klubben. Yay!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg renser faktisk mine børster hver gang jeg har brugt dem så der har jeg vist mit på det rene, høhø :POg jeg bruger elfs Daily Brush Cleaner, den synes jeg virker godt og så er den jo også billig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Super! Jeg renser også dem jeg bruger til dagligt med MAC Brush Cleanser. Men engang i mellem skal de jo også renses i dybden – det får jeg gjort alt for sjældent!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha, jeg må da vidst hellere lige rense mine pensler i morgen :s Kan faktisk ikke huske, hvornår jeg sidst gjorde det. Engang i efteråret tror jeg 😐
  Jeg plejer at bruge hårshampoo, men tror jeg vil tage dem med en gang opvaskesæbe i morgen.

  TAK for reminderen!
  (Forresten, kan der laves så man kan tilmelde sig opfølgende kommentarer?)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ja, se så at komme i gang 😉 Og opfølgende kommentar-funktionen har jeg bedt om at få på, nu skal min tekniker bare lige få det gjort…
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Jeg vasker dem i en lille smule almindeligt håndsæbe (der selvfølgelig er uden parfume og andre sjove ting) i håndfladen, skyller grundt med lunkent vand. Bagefter får de en lille smule balsam. Sidstnævnte gør dem silkebløde. Måske jeg skal prøve tricket med olie i stedet for..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Balsam lyder også godt! Men jeg tror, olien er bedre til at få “fedtede” produkter ud såsom læbestift.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger en shampoo fra nilens jord der er speciel til Make-up børster. Jeg vasker dem ca. 1 gang om måneden. Jeg glemmer simpelthen at få gjort det oftere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg er også SÅ dårlig til at få det gjort!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • lene

  ja det er vist lidt for sjældent man når det.. godt med instruktiv reminder..
  hvor får du brush guards??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Love on Michelle Phan! Og jeg ville også gerne kunne sige at jeg gjorde det hver uge, men nu tror jeg at det efterhånden er 4 uger siden jeg sidst gjorde det.. Og hvis jeg lige hurtigt skal gøre det bliver det også med mac’s brush cleanser, men ellers bruger jeg parfume fri shampoo eller oliven olie 🙂

  http://www.amandabloggin.blogspot.com x

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ja, det er ikke alle Michelle Phans videoer, der er lige gode – synes hun kan være lidt over the top – men denne med penselrens er god 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Faktisk er det langt bedre, hvis du bruger din dyreste hårshampoo 😉
  (Det siger artisterne hos MAC altså ;-))

  /Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Puha, det lyder dyrt – især hvis man skal rense sine pensler ofte… Jeg synes nu, det fungerer meget godt med denne metode, som jeg bruger – og den er jo billigere 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, men bruger jeg over 200,- pr pensel, smider jeg gerne
   mit dyre shampoo efter dem 😀

   Olien renser ikke nok i dybden.

   /Linda

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Der har du nok fat i en god pointe 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • T

  Tænkte nok du havde fået det fra Michelle Phan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wibe

  HEii Maria.
  Hvilket mærke børster kan du bedst lide? (mit ynglings er E.L.F.)
  -Vibe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hvis de ikke var så dyre (og jeg ikke var så nærig!), så skulle hele min samling bestå af MAC-pensler… Men ellers så er mine favoritter fra Sigma og Essence of Beauty.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg elsker Michelle Phan’s tips til hudpleje og tips! Alle de makeup tutorials hun laver, er lige lidt overloaded til mig, men hun er bare god 🙂
  – Jeg bruger sjældent andet end mascara, men når penslerne har været i gang, får de en tur med ELF Brush Cleaner, som er en antibakteriel sæbe, som virker super godt og ikke er dyr – grunden til at jeg bruger den og ikke normal sæbe er på grund af at den er antibakteriel.
  Super godt eksempel det med bestikket! Man kan også tydelig se det på sin hud, hvis man bruger samme pensel tit og har en tendens til uren hud – vask penslerne efter brug og man er godt på vej til en renere hud!

  Super post 😉 Jonna, jonnaboe.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louis

  Man kan købe en pensel shampoo fra Nilens Jord – super god 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Den må jeg kigge på… Men synes nu, at det fungerer meget godt med denne metode…
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Hej, Maria
  Kan da se, at du har en del Bobbi Brown pensler. De er da dyere end MAC? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg har kun 1 Bobbi Brown-pensel – den yderst til venstre. Dem der ligner Bobbi Brown-pensler – dem med træskafter – er fra Essence of Beauty, og de koster ca. 60 kr. på eBay 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sæbe kan godt fjerne olie, det er ikke der olien kommer ind. Sæben gør det, at den udtørrer penselhårene, derfor skal de “repereres” og der kommer olien ind 🙂

  Jeg renser mine pensler hver dag med Mac brush cleaner, og renser dem i dybden en gang om måneden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg prøver også at komme ind i samme rutine 😀
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] første jeg gør med nye pensler er selvfølgelig at vaske dem – se hvordan du renser pensler HER. Så lige nu står de og tørrer sammen med andre af mine pensler fra MAC og Sigma i brush guards i […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hejsa!
  – Kan man bruge solsikkeolie i stedet? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det tør jeg ikke udtale mig om… Men jeg ville ikke turde :S
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Billede er venligst lånt af Modemedmere.dk […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie Engel

  Jeg har lige gjort dette – dog med olivenolie… Mine børster er ikke helt tørre endnu, men synes umiddelbart at de virker lidt olierede/fedtede når jeg kører dem over min hånd – måske kan det skyldes, at de stadig ikke er tørre.
  Oplever du også, at der sidder olierester i dine pensler?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, så har du ikke brugt nok opvaskemiddel 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super fint indlæg. Jeg må til at vaske dem med opvaskemiddel, da jeg stadig synes nogle af børsterne fedter efter 2 grundige vaske med parfumefri shampoo.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årsdagsmiddag