Dagens outfit: Med blondekrave

A little more moo shu, my moo shu?

Peking-pandekagen klar til at blive rullet med fyld af hoisin-sauce og moo shu-pork.

Moo shu med bl.a. svinemørbrad, østershatte, gulerod, forårsløg, æg og skyøresvamp.

Pandekagerne dampes i en bambuskurv.

Peking-pandekager made from scratch!

I går aftes forsøgte jeg at rydde op i mit billedarkiv – hvilket ikke lykkedes, fordi det er alt for uoverskueligt… Til gengæld faldt jeg over disse billeder, som jeg vist ikke har vist jer endnu 🙂 De er fra i sommer, hvor jeg lavede moo shu, som er en kinesisk ret. Jeg blev inspireret af Newyorkerbyheart, men gav retten mit eget twist. Jeg lavede fyldet, som var en blanding af to forskellige opskrifter, mens opskriften til pandekagerne er her. I får opskriften, som jeg lavede den.

Moo shu pork (2 pers. + rester til madpakke, picnic eller snack)
Pandekager:
6 dl mel
1 tsk salt
1 spsk sukker
1½ dl kogende vand
1 dl koldt vand
en smule sesamolie til pensling
smagsneutral olie til stegning, fx raps eller solsikke
Fyld:
4 æg
1 tsk raps- eller solsikkeolie
1 svinemørbrad
3 spsk hoisinsauce + mere til servering
3 spsk risvineddike
1 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
salt, friskkværnet peber
2-3 gulerødder
1 bundt forårsløg
500 gr østershatte
1 håndfuld sort skyøresvamp (tørret)

Sådan gør du:
1. Start med at marinere kødet. Bland hoisinsauce med risvineddike, salt og peber. Pres hvidløget i og kom ingefær ved.
2.Skær mørbraden i tynde strimler og rør det i marinaden. Lad det marinere, mens du laver pandekagerne.
3. Se evt. denne video igennem, før du går i gang. Den beskriver, hvordan man laver pandekagerne ret godt.
4. Bland mel med salt og sukker. Rør det kogende vand i. Dejen er ret klumpet, men det er meningen. Hæld det kolde vand i. Rør med en træske, og når dejen er kold nok, kan du bruge fingrene til at samle dejen.
5. Ælt den godt igennem, til den bliver sej. Det tager godt 10 min. Dæk dejen med husholdningsfilm og lad den hvile, mens du skærer alle grøntsagerne til fyldet.
6. Skær gulerødderne i julienne (tynde stave), riv østershatte i mindre bidder, læg skyøresvampene i blød i kogende vand og skær dem i strimler, når de er udblødte. Skær forårsløg i skiver.
7. Nu kan du lave pandkagerne. Del dejen i fire lige store dele. Rul hver fjerdedel til en bjælke med en diameter på ca. 5 cm. Del bjælken i 5 lige store dele. Gør det med de resterende 3 portioner. Du har nu 20 dejklumper.
8. Flad hver dejklump ud så meget du kan med hånden. Smør 10 af pandekagerne med sesamolie og læg pandekagerne sammen to og to. Rul de sammenlagte pandekager sammen med en kagerulle drysset med mel.
9. Varm en pande op og smør med en smule raps- eller solsikkeolie. Steg pandekagerne gyldne på begge sider og stil dem til side på en tallerken. Nu kan du tilberede fyldet.
10. Tag panden, du lavede pandekagerne på, og varm den op igen. Slå imens æggene ud og pisk dem sammen. Hæld æggemassen på panden. Lad det stivne uden at røre i det, og når den er helt fast, hældes den over på et skærebræt. Når den er kølet af, rulles den sammen og skæres i strimler.
10. Sigt marinaden fra kødet, men gem marinaden. Varm en wok eller stor gryde op. Kom lidt olie i og brun kødet af over et par omgange. Læg det til side på en tallerken. Kom 3-4 spsk vand på wokken for at koge den af for stegerester. Hæld “saucen” over kødet.
11. Kom lidt mere olie i wokken og svits gulerødderne og svampene, til de bliver gyldne, krydr med salt og friskkværnet peber. Svits, til det begynder at falde lidt sammen, krydr igen med lidt salt og friskkværnet peber. Grøntsagerne skal stadig have en smule bid.
12. Kom kødet og de strimlede æg ved sammen med den gemte marinaden og halvdelen af forårsløgene, lad det stege i et par minutter under omrøring.
13. Varm pandekagerne ved at dampe dem over kogende vand i en bambuskurv. Ellers kan du bruge en mikrobølgeovn. Skil de sammenlagte pandekager ad, så du nu har 20 pandekager. Den ene side er blød og smurt med sesamolie, mens den anden er gylden.
14. Nu er du klar til servering. Du kan enten rulle dem og servere dem – eller lade dine gæster gøre arbejdet selv ved bordet. Tag en pandekage, smør hoisinsauce på, læg fyld på, drys med forårsløg, rul sammen og nyd!

Dette er en superlækker ret, som garanteret giver lidt pluspoint hos dem man serverer det for 😉 Hvis der er rester, kan du rulle dem individuelt og pakke dem i sølvpapir og tage dem med i madpakken. Jeg serverede dem til en picnic, og det var et kæmpe hit på en solskinsdag i Kongens Have med champagne og kongespil 😉 Åh, lad det snart blive sommer, så jeg kan gentage succesen!

Og så vil jeg understrege, at I skal købe den RIGTIGE hoisinsauce til. Ikke det der mærkelige stads i supermarkedet, som de påstår, er hoisinsauce… Besøg din lokale asiat, og find enten glasset med det røde låg eller det med en gul og blå mærkat. Det er the good stuff!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Med blondekrave