Chloé-bananer

Asian sensation

PhotobucketDet kommer jo nok ikke som en overraskelse, at jeg har en forkærlighed for asiatisk mad 😉 Her på det seneste har jeg haft en masse cravings efter diverse retter, så i dag efter arbejde slog jeg et smut forbi min lokale asiaterbiks. Jeg handler hos Vietnam Supermarked i Frankrigsgade på Amager, hvor der er virkelig gode priser, og damen bag disken er altid flink til at hjælpe, hvis man har brug for det 🙂

Jeg købte risnudler, sorte sesamfrø, rejechips, en art vietnamesisk pølse, teriyaki sauce, mirin og en krydderiblanding til kød.

Hvad jeg har tænkt mig at lave, får I måske at se ved lejlighed. Det kommer nemlig lidt an på, om det lykkes! Mange af retterne har jeg nemlig ikke prøvet at lave før…

I mellem tiden kan I måske finde inspiration i disse opskrifter a la asien, som jeg tidligere har vist: Vietnamesiske sommerruller, moo shoo pork, forårsruller, thaisuppe og sushi.

Har I en yndlings, asiatisk ret, som I kan anbefale, at jeg prøver?

28 kommentarer

 • tine

  Dampede risboller med kødfyld? Det smager godt

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ved du, om det er svært at lave?
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Det er ligesom du laver boller, men du skal bare bruge rismel bot mi banh bao, tror det hedder sådan.

   Grundopskriften: gær, rismel, sukker og mælk.

   Kødfyld: Svinekød, gulerødder, æg, kinesisk pølse, glasnudler, løg

   http://www.foodbuzz.com/recipes/1391027-b-nh-bao-chinese-bao-steamed-bun-

   Ellers kig på youtube, hvis du er i tvivl hvordan de skal laves 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ah, så ved jeg godt, hvad du mener 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Ellers kan jeg også mange vietnamesiske retter, som ga roi (kyllingsalat med gulerødder, hvidkål og rødløg) med en rejechips, de flade og ngoc mom(staves?) 🙂 det smager bare godt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Mmmm! Den ret er min moster ekspert i at lave! Og det staves vist nuoc mam 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu er jeg selv vietnameser. 🙂 Og åh, hvor jeg dog elsker de rejechips, hahah!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det gør jeg også. Kan seriøst fortære adskillige poser på en gang!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min favorit er klart Pho Bo, som jeg lærte at spise i Hanoi, men den har du jo nok selv prøvet 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Uhm! Det er en af mine yndlingsretter! Jeg kan dog ikke selv finde ud af at lave det – endnu 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   Med hensyn til pho bo. Det er simpelt og nemt 🙂

   Du skal bare koge okseben med vand i en gryde med kanel og stjerneanis. Det er selve væsken du skal bruge. Man kan faktisk også købe noget krydderi til det. Og så kommer du risnudler, urter og lidt sauce i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   og der skal også en stor løg(ikke hakket) i, så det giver lidt smag, men skal ikke spises 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hehe, jeg ved godt, hvordan man laver pho bo 😉 Det er bare det, at jeg synes, det er ret omstændigt at lave det, når vi kun er to personer i husstanden… Da jeg boede hjemme var vi trods alt syv mennesker om sådan en stor gryde 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det skal du ikke tænke på, jeg kommer gerne og spiser det :p

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hehe, er dog ikke sikker på, at min førstegangs pho bliver særligt spiselig 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder spændende! Jeg tror faktisk aldrig at jeg har fået noget asiatisk mad. Det må prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Min venindes familie havde en aupair fra Thailand, da vi var yngre. Hun lavede noget der hed panang. Ris med kylling i stærk sovs. Det smagte rigtig godt! Fortæl endelig hvis du finder opskrift og prøver det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  En ret som jeg ikke tror du har prøvet, er den koreanske bibimbap, som smager dejligt. Det er ris, grøntsager, kød og et æg. Det serveres i en varm stenskål og så skal det hurtigt røres rundt. Det burde være meget let af lave, det eneste der måske kan være lidt udfordring i, er den varme stenskål. Et billede af hvordan det kan se ud er fx. dette: http://www.thejakartapost.com/files/images/sp18-c_0.img_assist_custom.jpg

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Koreansk har jeg faktisk længe gerne ville prøve – så TAK for tippet 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sally

  <3 rejechips! Min kæreste er fra Filippinerne og da vi først begyndte at komme sammen (for ti år siden!) var der ting jeg ALDRIG ville tro jeg kunne komme til at elske… fx rejechips! (Man skal IKKE lugte ned i posen hahaha) – men GOD they are good! OG nu er jeg blevet lidt mere hardcore og spiser nu glædeligt tørret blæksprutte (dog har jeg forbudt ham at varme det i ovnen… for det stinker af H til!). Jeg har endnu ikke spist de der (klamme) balut æg med ande-fostre i og det kommer jeg heller aldrig til! Fy for den da!
  Men noget jeg anbefaler… Longonisa med ris! Hmmm…! Man kan købe et brev med longonisa-blanding i – det skal æltes i en gang hakket svinekød og steges som frikadeller… nemt, bekvemt, lækkert! (opringeligt laves de vist som en form for pølser, men det undlader vi med stor succes) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hmmm… Jeg har aldrig synes, at chipsene lugter mærkeligt?! Og jeg spiser med glæde tørret blæksprutte – mine forældre plejede at varme dem på brødristeren 😉 Og jeg har da efterhånden også lært at spise de der æg – men lækkert bliver det aldrig! Og tak for tippet med Longonisa!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sally

  … når ja, brevet koster 10,-, er blåt med billeder af longonisa-pølser på og kan købes inde ved hovedbanegården/istedgades mange asiatiske butikker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Årh det lyder godt!!!! Dog bryder jeg mig ikke særlig meget om rejechips, men resten skal jeg ikke kunne udtale mig om for jeg har faktisk aldrig smagt det :S Det må der snart laves om på!
  Viser du billeder af det du laver? 😀 Det kunne være dejligt<3
  ps. er det ikke sådan lidt sjovt at have en asiatisk butik i frankrigsgade? ;D Eller er det bare mig

  xxCaroline
  thefashionfrog.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Der er allerede et billeder i det næste indlæg 😉 Og næ, jeg har aldrig studset over, at den lå i Frankrigsgade 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Asian sensation […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chloé-bananer