Dyreprint fra Charlotte Taylor

Min genvej til pæne sommerben

Photobucket
Mine ben bliver aldrig så lange, slanke eller velplejede som Cameron Diaz’ – det har jeg for længst erkendt – men jeg ved også, hvor hårdt frk. Diaz skal knokle for at få sine lækre stænger, og så meget har jeg slet ikke tænkt mig at arbejde for sagen! Dovenskab, ftw!

Derfor har jeg længe eksperimenteret med, hvordan jeg kan få pæne sommerben med minimal indsats. Med det vejr den danske sommer trakterer os med, så når mine ben i hvert fald ikke at få farve, og de få dage, hvor benene skal vises frem, må man jo fuske sig til lidt sommerglød 😉 Men her er i hvert fald, hvad jeg gør for at snyde mig til lækre stænger.

Skrub: Første skridt er at skrubbe de døde hudceller af for at få blød hud, men også forhindre indgroede hår fra hårfjerning. Jeg har i lang tid brugt body scrubs, men nu har jeg købt et par eksfolierings-handsker til 19 kr. hos min lokale helsekost-pusher. Billigere bliver det ikke, og handskerne forvandler enhver shower gel til en body scrub. Win!

Hårfri: Alle dage har jeg været til epilator, når det kommer til at bekæmpe stubbe og hår på benene. Epilatoren fik jeg sidste år af Braun, og den er bare supergod! Den kan bruges under bruseren, men også på tør hud – og det indbyggede lys gør, at man kan spotte og fjerne selv det mindste hårstrå. Uundværlig!

Fugt: Creme de Corps fra Kiehl’s har været sådan en creme, som alle roser i magasinerne – og sådan noget kan jeg ikke stå for! Så derfor måtte jeg jo se, what all the fuzz was about. Til 230 kr. er den en ret dyr creme – den kan sikkert fås billigere i USA – men den er en virkelig lækker creme: Let at fordele, fugter godt og gør huden flot glinsende, men ikke fedtet. Jeg er fan!

Farve: Aldrig i mit liv har jeg brugt selvbruner, og jeg tror heller ikke rigtigt, at Airbrush Legs fra Sally Hansen kan kategoriseres som en selvbruner. På flasken står der “Leg Makeup”, og det er nok meget rammende: Det er en slags foundation til benene, der giver jævn farve til dine ben, skjuler knopper, der kan komme fra indgroede hår, og så giver den shine og glød til benene – lidt som nylonstrømpe i sprayform! Den er virkelig let at fordele – ingen striber eller girafpletter her – lugter ikke, smitter ikke af på tøj og møbler, men kan nemt skylles af i badet. Miraklet koster 150 kr. i Matas 🙂

Og så sørger jeg for at cykle alle steder hen, og så bor jeg på fjerde sal uden elevator 😉 Og husk, at et par wedges eller høje hæle er en nem måde at snyde sig til længere, mere slanke ben 🙂

Hvad gør I for at få pæne sommerben?

34 kommentarer

 • Uh, en god lille guide! Måske det der Airbrush Legs skal prøves.. Jeg snyder også lidt nogle gange. Har stort set sammen fremgang som dig – scrub, epilator, fugt – men jeg bruger dog Doves solbruner-creme. Altså det der creme, der er tilført en smule selvbruner. Det er rigtig nemt at bruge, og jeg synes, at der giver en fin farve 🙂

  /Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg fik også engang den creme fra Dove til test, fik dog aldrig prøvet den!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sally Hansens vidunder vil jeg da klart overveje – især fordi du roser den skyhøjt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mm.

  Hvilken epilator har du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Faktisk prik det samme som dig – skrub, hårfjerning, fugt. Og så lidt opstrammende stads til lårbasserne;-) Er virkelig ikke til regulær selvbruner, men bruger dog Doves selvbruner-bodylotion, så benene lige får lidt farve. Men vil da helt klart tjekke den der airbrush – den lyder ret så fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Hej

  Jeg prøvede det med epilator for nok 10 år siden, men jeg synes det gjorde frygtelig ondt og har derfor ikke prøvet det siden. Men hvad er din erfaring? Jeg kan huske man kunne købe nogen der kom med en slags køle pose man kunne komme i fryseren og derefter bruge til at dulme smerterne mens man sad og hev hårene ud. Piv… Hvad kan nutidens epilatore?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg synes, man vænner sig til smerten 😉 Nutidens epilatorer har også nogle specielt byggede “hoveder”, der gør epileringen mere skånsom og smertefri. Der er altså sket meget på den front på 10 år 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg har til alle tider sværget til min skraber, men er monster træt af at jeg kan blive nødt til at barbere min ben hveranden dag! Har overværet voks eller en epilator, men er bange for det gør ondt.
  Hvad er dine erfaringer med en epilator?

  Er super glad for din blog. Elsker dine outfitindlæg. Så tak fordi du blogger så tit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Min erfaring er, at ja, det gør mega ondt i starten, men man vænner sig til smerten. Nu kan jeg næsten ikke mærke, når jeg epilerer 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Sprayer du kun eller smør du bruneren ud efter du har sprayet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Jeg sprayer den på benene og smører den ud, så farven bliver jævn 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Faktisk barber jeg mine ben.. Ikke så godt! Jeg får nemlig brandsår af det, hvilket har resulteret at jeg har fået ar.
  Tror jeg skal prøve epilator en dag. Gør det ondt at arbejde med epilator? Eller hvad gør den maskine egentlig? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ja, det gør ondt, men det er en smerte, man vænner sig til med tiden 🙂 Epilatoren består af en masse pincetter, der kører rundt, og som hiver håret ud med roden 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Dejligt med en lille guide! Men når jeg bruger min epilator gør det virkelig ondt og de prikker hvor hårene har siddet bliver ret tydelige. Har du prøvet det? Og i så fald har du en løsning? Hjælper det hvis man skrubber før man fjerner hårene? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Ja, jeg får også prikker, men det hjælper helt klart at skrubbe huden 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Maria.
  Sikken en fin lille guide. Du har ret i, at man kan blive nødt til at snyde lidt med dét vejr den danske sommer byder på! Og jeg kan også kun anbefale Sally Hansens spray til benene; it works! 😉
  Mange hilsner,
  Regitze // Beauty Block

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Yay! Sally Hansens spray rocks!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Jeg har ingen erfaring med epilatorer. Hvor længe holder det hårene væk? Er nemlig dødtræt af skrabere (-:

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hov det var ikke meningen, at det skulle være et kommentar på dit svar (-;

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det er helt ok 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Det kommer jo meget an på, hvordan dine hår generelt gror 🙂 Mine hår gror ret hurtigt, og jeg epilerer ca. en gang om ugen – men jeg er heller ikke så emsig, hvis der er lidt stubbe 😉 Desuden er ens ben ikke så stikkende som men en skraber, da hårene jo bliver hevet ud med roden – så fornemmelsen af glatte ben varer helt sikkert længere ved end med skraberen 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lækre tips! 😀 Jeg kender godt til denne “leg makeup”, men jeg blev lidt uvenner med den, fordi den faktisk smittede af alle steder. 🙁 Både på lagener, tøj, kæresten og på gulvet (når man sprayer). Det kræver nok lidt øvelse, men fedt resultat! 🙂

  Loulou / http://www.loulouworld.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Mærkeligt! Det har jeg slet ikke oplevet… Men ja, øvelse gør mester 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Skal til bryllup i weekenden og har rester af 8(!) mygstik på benet, så dit indlæg kommer jo som kaldet. Og efter at have læst endnu en positiv anmeldelse af Airbrush Legs, var jeg klar til at slå til.
  Men så kom udfordringen: Jeg har nu været i to forskellige Matas, og de har den ikke! Ikke som i udsolgt, men som i “har den ikke”.
  Men Matas har den på sin hjemmeside (men det kan jeg jo ikke nå). Fik ekspedienten til at tjekke andre Matas – yes yes, den skulle være på den på Nørrebrogade i følge systemet, men hun ville lige ringe og høre….resultat: De anede ikke, hvad det var!
  Hm. Vil meget gerne have fingrene i den i dag eller senest i morgen. Måske Magasin er redningen.
  Hvor køber du den mon?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Hej Louise,
   Jeg købte min i Matas på Fisketorvet, der var dog ikke mange tilbage, så tør ikke love noget. Jeg håber, du når at finde den!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Det er faktisk noget af en jagt. Det er åbenbart ved at udgå alle steder. Har nu forsøgt 6 Matas’er (hvoraf en havde en tester, men ville ikke sælge den), Magasin, Illum og Esthetique uden held. Tror, man skal ud til de små Matas’er for at finde den. Og derefter online:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • maria

   Øv, udgår de?! Så må jeg prøve at hamstre, hvis jeg finder dem… Jeg håber, du har held med dig!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • What. Lys? Roterende hoved? Kan bruges i badet? Ja der er sgu sket noget på epilatorscenen siden jeg sidst købte ny. Må snarest have fat i den Braun nummer 7! Og det der benfoundation kunne jeg helt sikkert også bruge. Tak for tipsss

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyreprint fra Charlotte Taylor