Dagens outfit: Diskret mønstermiks

Anbefal en bog, eller to…

PhotobucketJeg tager snart på en tiltrængt tur ned til sand, strand og varme – og med mig skal jeg selvfølgelig have en masse bøger. Så kan I anbefale nogle læseværdige nogen af slagsen?

De to ovenstående bøger er jeg lige blevet færdige med, og jeg ville ønske, at jeg havde dem til gode til min ferie, for de er virkelig gode! Begge er blevet filmatiseret og har snart premiere her i Danmark.

Men tilbage til hvad dette indlæg skulle handle om: Anbefal en god bog, tak 🙂

41 kommentarer

 • Haruki Murakami er FAB. Læs dem på engelsk, en del af de danske oversættelser er så absurd dårlige 🙂
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil helst sikkert anbefale både Jette A. Kaarsbøls “Din Næstes Hus” samt Ida Jessens “Hvirum Trillogi. Det er gode historier, der egner sig godt til god tid og lyst til at forsvinde ind i bogens univers 🙂
  Tjek i øvrigt vores blog, hvor vi jævnligt har en masse spændende boganbefalinger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nadia

  Nu er det jo svært at vide, hvilke genrer du kan lide, men hvis du er til sproglige perler, skal du læse Karl Ove Knausgaards “Min Kamp” – ja, den er super hypet i litterære kredse, men den er virkelig smukt skrevet og dejligt reflekterende.. Du kan jo prøve at læse første side, så ved man med det samme, om det er noget for én 🙂 Så vidt jeg husker, starter den med noget ala “for hjertet er livet enkelt – det slår så længe det kan”, så så kører den ellers bare derfra 🙂 Hvis du er til mere “jeg skal bare slappe af og underholdes”-litteratur, kan jeg klart anbefale Jussi Adsler Olsens Afdeling Q – bøger.. De er godt skrevet og fyldt med spænding 🙂 Held og lykke med bogjagten 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jakob Ejersbo: Afrika-trilogien 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • line

  Jakob Ejersbos Afrika-trilogi, Eksil, Revolution og Liberty er fremragende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hvad med Frihed af Jonathan Franzen, God mod Nordenvinden af Daniel Glattauer, Arseniktårnet af Anne B. Ragde eller Hundrede år af Herbjørg Wassmo ? Har du købt de to bøger på tilbud for nylig? Jeg synes, jeg husker at have set en reklame for dem (og flere andre paperbacks), men kan desværre ikke huske hvor.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Chick lit: Eat, pray, love. Bogen er velskrevet, både eftertænksom og utrolig morsom.
  Krimi: Håkan Nesser “Menneske uden hund”. Svensk kvalitetskrimi hvor fortid og nutid flettes sammen på elegant vis.
  Roman: Per Petterson “Ud og stjæle heste”.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bossypants af Tina Fey (den er meget, meget hurtigt læst, men ret fantastisk… hvis man er til selvbiografier af Tina Fey).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, jeg kan anbefale masser!

  Audrey Niffenegger – The Time Traveler’s Wife: én af de smukkeste bøger, jeg har læst; en kærlighedshistorie med tidsrejser (det lyder mærkeligt, men det er virkelig godt!)

  Irvine Welsh – Glue: nu ved jeg ikke, om du har læst Trainspotting, men den her er mindst lige så god. Man følger 4 skotske drenge fra deres barndomsår i 70’erne op gennem 80’erne og 90’erne. En bildungsroman om, når tingene ikke går helt, som de skal.

  F. Scott Fitzgerald – Tender Is The Night: romantik og tragedie i 1920’erne.

  Hemingway – Farewell To Arms: krig og kærlighed – en klassiker;)

  Arundhati Roy – The God of Small Things: den her foregår i Indien, handler om de to tvillinger Rahel og Estha og deres familie og er meget smukt skrevet.

  Stephen Chbosky – The Perks of Being a Wallflower: en coming-of-age roman om Charlie, der ikke helt passer ind, og kæmper med teenageproblemer som den første forelskelse. Bogen er dog langt fra banal, og jeg har både grint og knebet en tåre med Charlie. Bogen er i øvrigt blevet filmatiseret med Emma Watson i én af hovedrollerne;)

  Chuck Palahniuk – Choke: hvis man kan lide Palahniuk, er den helt klart et must read. Victor er afhængig af sex og arbejder i et ‘colonial America’ landsby-museum. Handlingen er tricky at forklare, men bogen er enormt morsom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har næsten også lige læst One day, og jeg er enig. Den er overraskende god og slet ikke så Chick-lit som jeg havde forventet. Så måske jeg også lige skal have tjekket The Help ud, man kan jo altid bruge lidt ny inspiration.

  Til din rejse vil jeg foreslå noget Murakami evt. trækopfulgens krønike eller Kafka på standen. Jeg synes Murakami skriver helt fantastisk og gribende, eneste minus er at bøgerne ikke er lange nok (og så vejer de nok en del). Ellers er der jo også John Irving med Verden ifølge Garp (og mange flere). Han skriver humoristisk og alvorligt på samme måde. Love it. Hvis vi er ude i noget lettere litteratur ville jeg nok tage noget Erlend Loe med. Sort humor når det er bedst, meget letlæseligt men stadig med en vis dybde og ironi. Ellers er der jo også altid Helle Helle – hende kan jeg aldrig få for meget af.

  Okay, det blev lidt mere end en bog. Men jeg tænkte lige tilbage på noget af det gode jeg har læst på det seneste.

  Eij jeg må også lige anbefale Chimamanda Ngozi Adichie. Hun er en nigeriansk/amerikansk forfatter som skriver nogle rigtig gribende romaner/noveller om borgerkrig i Nigeria. De er virkelig fængende de bøger og så smukke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg læste kun lige overskriften, og var allerede klar til at anbefale dig One Day. Dejlig bog!

  Udover den har jeg været glad for The Time Traveller’s Wife, virkelig god historie. Den er også filmatiseret for et par år siden. Min næste bog bliver Life of Pi, som jeg har læst og hørt så meget om. Måske den var et bud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er virkelig vigtigt med en god bog på ferien – så har man en undskyldning for bare at blive ved med at dase ;D Jeg har selv læst the Help, og synes virkelig den er fantastisk! Hvis du vil have en god bog i lidt samme stil, så kan jeg helt sikkert anbefale Drageløberen af Khaled Hosseini, den er virkelig smuk og medrivende. Men husk solcreme – man glemmer virkelig tiden når man er opslugt af den 🙂
  God tur!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jules

  Er du mest til bøger på engelsk?
  Jeg har også læst The Help. Den er fantastisk!
  Hvis du er til bøger om samfund og ovenud interessante personligheder, så læs; Nomaden af Ayaan Hirsi Ali.
  Hvis det godt må være lidt romantik og spændende historie (og du er glad for bøger der skal filmatiseres), så er; Julie af Anne Fortier perfekt til ferien (på engelsk hedder den; Juliet).
  Hvis du er til det lidt spirituelle og gode historier som alle kan lære lidt af ;), så vil jeg anbefale Paulo Coelho: Pilgrimsrejsen og især Alkymisten.
  Hvis du er til det lidt specielle og et lille tvist for hjernen…Så vil jeg klart anbefale: Pi’s liv af Yann Martel.
  Hvis du er mest til krimier, så er vores egen Jussi Adler-Olsen også et bekendtskab værd.

  Jeg håber at jeg nåede at få dækket lidt af din smag ;).
  Ha’ en rigtig dejlig ferie…og skriv endelig hvad du vælger at læse; måske kan jeg også få anbefalet en bog :D.
  Jules

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu har du jo læst The Hunger Games, og der er nogle lidt i samme stil af Cassandra Clare, som jeg ikke selv har læst, men som skulle være ret gode. Det er en serie, der hedder The Mortal Instruments, og den første hedder City of Ashes. Har flere veninder som har været ret begejstrede for dem!

  Ellers er John Green og Nick Hornby begge rigtig gode, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  ååårh Niceville! elskede den bog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jakob Ejersbos’ trilogi er virkelig god! – Hvis du ikke allerede har læst dem 😉 Eksil, revolution, liberty. (tror jeg vidst nok de hedder)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  En helt anden boldgade – stephen kings under the dome :o)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  “Renselse” af Sofi Oksanen. “Vi, de druknede” af Carsten Jensen (fan-tas-tisk!). Og hvis du ikke har læst den, “Den lukkede bog” af Jette A. Kaarsbøl. Faktisk er de alle sammen fantastiske!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shopaholic bøgerne er jo altid gode 😉 Ellers har jeg været glad for Maise Njor og Camilla Stockmanns bøger eller “The Bell Jar” af Sylvia Plath, som dog er en noget anden genre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvad med Cecelia Aherns “Et sted i nærheden” – der kommer med en ret underlig, men også god og sjov forklaring på hvor alle de ting, vi mister, bliver af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg var helt vildt med Jonathan Safran Foer’s Extremely Loud & Incredible Close (den er også ved at blive filmatiseret med bl.a. Tom Hanks og Sandra Bullock). Den handler om en dreng som man ikke kan andet end at holde af 🙂 Den anden handler om hans bedsteforældre og den er måske lidt speciel for nogle.

  Hvis du gerne vil læse og lære lidt så er der en meget interessant og underholdende bog der hedder Den kvindelige hjerne, skrevet af Louann Brizendine. Den giver et indblik i hvorfor vi reagerer, tænker og føler som vi kvinder gør, og hvornår.

  Er du mest til chick lits så kunne du også læse Elizabeth Gilberts Eat, Pray, Love.

  Rigtig god ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Alt af Jonathan Safran Foer plejer at være godt, og han har vist lige udgivet en ny bog. Ellers trilogien af Jakob Ejersbo, alt af Haruki Murakami… Ååååh ferie!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alt med Haruki Murakami! Især trækopfuglens krønike eller Kafla på stranden.

  Ellers Bukowski (på engelsk). Paperbacks kan fåes til en billig penge.
  Og så går man jo heller aldrig fejl af good old’ Ernest (altså Hemmingway). Især Edens have var jeg betaget af. Eller farvel til våbnene. Eller… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Jeg læste 3096 dage af Natascha Kampusch, da jeg tog til Tyrkiet. Det er hendes selvbiografi om den tid, hvor Wolfgang Priklopil holdt hende fanget under jorden. Hvis man finder ting som Peter Lundin og Fritzl-familien bizar, men alligevel fængende at læse om, så kan jeg i hvert fald anbefale den. Den er hård.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • hej søde maria, du kan måske finde lidt inspiration her 🙂 http://blog-land.dk/2011/07/yndlingsbog/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hvis du godt kan lide at læse bøger på engelsk (hvilket det ser ud til) kan jeg anbefale “Everything is illluminated” og “Extremely loud and incredibly close”af Jonathan Saffron Foer. Derudover er jeg også begejstret for forfatterparret Paul Auster/Siri Hustvedt – specielt Austers “The Brooklyn Follies” og Hustvedts “The summer without men”. I am Charlotte Simmons” af Tom Wolfe er også god (og lang!) og noget lettere end de andre.
  Og ja “The Help” er virkelig god!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Jeg har ogaå lige læst One day – eller samme dag næste år som den jo hedder på dansk 🙂 og den var god, men jeg har altså læst bedre. “Pige i tyverne”af Sophie Kinsella kan godt anbefales.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne T

  Hej Maria.
  Jeg eeeelskede også One day, så tænkte at jeg lige ville smide dig et par anbefalinger.
  En af de bedste bøger jeg har læst (og genlæst) er Richard Yates’ Revolutionary Road – jep, den med Kate og Leo 😉 Den er netop udkommet på dansk (selvom den blev skrevet for 40 år siden), men kan se du ikke har noget imod engelske bøger, og den er altså virkelig fint, fint skrevet på originalsproget.
  I samme stil som One day, kan jeg anbefale Cecilia Aherns “Hvor regnbuen ender” – så sød (chicklit) historie, der passer perfekt til en solseng!
  Af lidt nyere dato vil jeg slå et slag for Dy Plambecks “Gudfar” og Paul Austers “Brooklyn Dårskab” – begge to SKIDE seje. Kommer lige til at tænke på, at jeg faktisk har skrevet en anmeldelse af dem på et site, der hedder Overspring.dk (for studerende i Aarhus) – hvis du er interesseret, skal jeg gerne smide et link.
  Nå, det var lige lidt tips fra en bog-elsker 🙂
  God ferie, når den tid kommer
  /Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Læs eksil-trilogien af Jakob Ejersbo! De er fantastiske, alle tre!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • dharma

  Jeg er kæmpe Paul Auster fan, så vælg én eller flere af ham… ellers er der jo altid “den hvide tiger” om indisk kultur, “pi´s liv” om en dreng på en båd eller måske “shadows of the wind”, alle gode bøger…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har virkelig overvejet begge og især The Help! Tak for anbefalingen 🙂

  Milana fra http://modeverden.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Hansen

  Ekstremt højt og utrolig tæt på(Extremly lound and incredebly close(mener jeg den hedder originalt)) af Jonathan Safran Foer er super god. Den handler om en lille dreng post-11/9, som overtager nogle hængepartier for sin far. Den er rigtig vis og rørende.
  Jeg var og helt, helt vild med One Day! Dog især fordi jeg læste den på original sprog, det gælder sikkert også for Foers bog.
  Men i hvert fald en anbefaling fra en der også elskede One Day.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har læst begge bøger, du nævner og synes godt om dem. (specielt The Help) Nå, men en af de bedste bøger jeg har læst i år hedder Let the great world spin skrevet af Colum McCann. Den er måske lidt “tung” at komme i gang med, men det betaler sig i længden.

  God ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine

  Her er lige nogle titler man VIRKELIG burde overveje at læse, hvis man ikke allerede har gjort det:

  Under en strålende sol (skrevet at samme forfatter som ‘Drageløberen’ – denne er bare mere rørende, dybere og omhandler en tragisk kvindeskæbne – den er først god 100 sider inde, men til gengæld værd at vente på)

  Sandhedsspille (psykologisk thriller der lejer med ens egen hjerne)

  Q&A – drengen der havde svar på alt (eller lign. titel) – (Bogen bag Slumdog Millionaire)

  Fængslet i Teheran (fortælling baseret på virkelig hændelser om stikkere, livet under krig og kærlighed – dybt rørende)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej Maria!
  Jeg vil anbefale dig to bøger. Den første er “Rum” af Emma Donoghue – den er ret ny og bygger på historien om Jack på 5 år som bor sammen med sin mor i ‘Rum’. ‘Rum’ er 11 km2 og…Jack’s eneste virkelighed. Ja, den er skrevet med inspiration fra Kampusch/Fritschel sagerne, MEN den er en af de bedste bøger jeg har læst. Så smukt og vittigt skrevet at man ikke kan andet end at elske den! Og jeg lover dig, den er mere feel-good end feel-bad. Man smiler ad Jack, bogens lille helt. Og den er en beskrivelse af helt enestående moderkærlighed.

  Bog nr. 2 er en helt anden boldgade og hedder “Den hundredeårrige der sprang ud af vinduet og forsvandt”. En bog fyldt med humor og fart over feltet. Den er ikke mindre end super god hvis du vil have garanti for trækninger på smilebåndet. Nå ja, også får man lige genopfrisket en lille smule af det 19 århundredes historie 😉

  Ha’ en god ferie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg så the help i biografen for noget tid siden (Jeg bor pt. i USA) den er VIRKELIG god.. Jeg har dog ikke læst bogen 🙂 Men filmen er helt værd at se 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes der er så mange fantastiske bøger, men hver gang jeg har læst en “tøsebog” må jeg have en krimi til at skylle det ned med. Mine absolute farvoritter er Jussi Adler-Olsen bøgerne om afdeling Q. Læs dem!! Du skal starte med “Kvinden i buret” da det er den første. Lover dig de sidste 100 sider slipper du ikke bogen! Du kan tit købe bøgerne på tilbud i Bilka.
  Hvis du vil have lidt historisk vinkel blandet med en krimi. Så vil jeg læse Leif Davidsen bøger især Balkan triologien. Den er fantastisk. Det er tre bøger forlaget har samlet i et bind. Kan ikke huske hvad hver enkel bog hedder der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uh, The Help står også på min ‘skal-læse-snart-liste’ og One Day er bare skøn. Glæder mig til filmatiseringen!

  Jeg vil på det allerallervarmeste anbefale at læse Siri Hustvedt og især “En Amerikaners lidelser” (på tords af den lidt halvdårlige danske titel). Hun skriver fantastisk og man dvæler nærmest ved hvert eneste lille ord. Læs også min medbloggers anbefaling af hendes forfatterskab her: http://culture-casual.com/2011/05/05/nye-udgivelser-2/
  Hun er btw. gift med Paul Auster, som jo så sandelig også er værd at tjekke ud 🙂

  Ellers kan jeg også anbefale Martin Kongstads noveller i ‘Han danser på sin søns grav’, som er et dejligt skarpt, selvkritisk billede af den ‘kreative klasse’.

  Ellers er Helle Helle jo også altid et dejligt bekendtskab, jeg er især vild med ‘Ned til hundene’.

  /Marie
  http://culture-casual.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis du godt kan lide sjove og interessante bøger, kan jeg virkelig anbefale forfatteren John Irving. Han er er fuldstændig fantastisk, og får blandet utroligt underligt skøre og overdrevent morsomme personer og historier ind i hans bøger. Bøgerne er ofte livshistorier, og jeg kan især anbefale Verden ifølge Garp, indtil jeg finder dig og det nyeste skud på stammen: sidste nat i twisted river. Det er virkelig tykke bøger, og det er ikke chick lit, men nærmere en smule absurdt på den sjove måde, virkelig sådan nogle bøger, hvor man opdager sig selv få grineflip meget ofte og så er trangen til at blive ved med at læse videre bare hele tiden tilstede. Prøv at læs dem, de er virkelig gode!!! ;D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] bliver liggende i sengen og læser Haruki Murakami – rigtig mange af jer anbefalede ham, da jeg efterlyste læseværdige bøger. Tak for […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Diskret mønstermiks