The perfect black party pump

Friske forårsruller med and

PhotobucketMangodeler in action!

PhotobucketGrøntsagerne er skåret ud og klar til at blive fyldt i rullerne. Der er sukkerærter (kort blancheret for at undgå bæ-bakterier!), agurk, hjertesalat, mango, gulerod, koriander og mynte.

PhotobucketFyldet bliver lagt på det udblødte rispapir.

PhotobucketMums!

PhotobucketRullerne dyppes i denne sauce, som jeg ikke rigtig kan udtale. Det plejede vist at hedde Würze?!

En del af jer har efterlyst lidt flere madindlæg her på bloggen, og selvom det jo først og fremmest er en modeblog, så skal der også være plads til mere – det er vel derfor, bloggen hedder Mode Med Mere 😉

Mortensaften står for døren, så derfor får vi and smidt i nakken på tilbud. Jeg kunne i hvert fald ikke står for to store, friske andebryster i Irma her den anden dag! De skulle dog ikke laves til den traditionelle spise med kartofler og sovs – selvom jeg også elsker det 🙂 – men en lidt mere frisk og let variation af and – nemlig and som fyld i friske forårsruller (også kendt som vietnamesiske sommerruller).

Friske forårsruller med and (2 pers. + rester til fx madpakke eller frokost til 1 pers)
1 pk rispapir
½ pk sukkerærter
2 gulerødder
½ agurk
1½ hoveder hjertesalat
1 mango
en håndfuld koriander
en håndfuld mynte
evt. 50 g risnudler som ekstra fyld, hvis du er meget sulten
1 fed hvidløg
2 cm ingefær
en smule frisk chili
3 spsk hoisinsauce
1 spsk soyasauce
2 andebryster
en smule sesamolie + rapsolie til stegning
sauce til at dyppe i

Sådan gør du
1. Læg evt. risnudlerne i blød i kogende vand.
2. Knus eller finthak hvidløg, ingefær og chili og miks med hoisinsauce og soyasauce. Rids skindet på andebrysterne og mariner dem i marinaden i så lang tid som muligt.
3. Skyl alle grøntsager og skær dem i tynde stave. Husk at blanchere sukkerærterne, da der kan være bakterier i.
4. Steg andebrysterne på en pande med en smule sesamolie og rapsolie. Lad dem hvile pakket ind i sølvpapir i 10 min.
5. Kog evt. risnudlerne færdige og skær andebrysterne i tynde skiver.
6. Læg et ark rispapir ad gangen i blød i en balje vand fra hanen og læg papiret på en tallerken. Efter 1-2 min. er det blødt.
7. Læg grøntsager, and og evt. nudler i et bånd midt på rispapiret. Rul rispapiret stramt om fyldet. Det klistrer lidt, men øvelse gør mester.
8. Dyp i sauce og enjoy!

Jeg synes, det er mest hyggeligt at sætte al fyldet på bordet, så man selv kan sidde og fylde i sine ruller efter smag og sult. Men man kan selvfølgelig også rulle alle i forvejen og så servere dem – man kan evt. skære dem i mundrette bidder a la Sticks n Sushi.

Andre derude, der har gang i rispapiret? Hvad plejer I at fylde i?

16 kommentarer

  • Hvor køber man en mangodeler? Den kommer vist ind under katogorien af ting, jeg ikke anede, jeg havde brug for 🙂

    – Vibeke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lou

    Elsker friske ruller! Jeg laver dem med kæmperejer eller stegt tofu (stegt en ekstra gang i soya. Resten af fyldet varierer fra gang til gang, men der kommer altid thai-basilkum og frisk koriander, lidt risnudler og bønnespirer i rullerne.
    Og så dypper jeg i hoisin sauce (med lidt hakkede usaltede peanuts i).

    Lou – http://goldenghetto.blogspot.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville SÅ gerne at jeg kunne klemme dem ned, men for nyligt prøvede jeg friske forårsruller med kylling. Selve konsistensen af ris “pandekagen”, kunne jeg bare slet ikke have 🙁 Det ser ellers rigtigt rigtigt lækket ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Nå, det var ærgerligt, men ja, det er ikke alle, der kan ha’ konsistensen!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser de bare lækre ud – dem skal jeg lave 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Jeg elsker vietnamesiske ruller – mest fordi de minder mig om da jeg var i Vietnam og fik dem hele tiden. Jeg laver mest med tigerrejer e.l. kort stegt i hvidløg og chili og så ellers friske grønsager, jeg bruger også tit de tynde gennemsigtige risnudler, så de bliver fyldt lidt ud. Og så er koriander og mynte et must for mig! Det er en fantastisk ret og er hyggeligt når man har gæster, at alle selv kan sidde og samle sine ruller med det man helst vil have i. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Det er nemlig rigtig god gæstemad 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caja

    Hvor har du fundet mangodeleren henne? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • De ser rigtig gode ud! Det er også gode til at lave dem herovre i USA, men vil helt sikkert prøve at lave dem selv, når jeg kommer hjem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Det skal du da helt sikkert prøve 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøøj, det ser godt ud, og nemt ud! Det kunne være at man skulle begive sig ud i en slags….kom endelig med flere af den slags indlæg, det ser vildt lækker ud 🙂

    asinmylife.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Det er nemlig både nemt og lækkert 🙂 Og der kommer et til madindlæg lige om lidt!
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

The perfect black party pump