Friske forårsruller med and
Grøntsagerne er skåret ud og klar til at blive fyldt i rullerne. Der er sukkerærter (kort blancheret for at undgå bæ-bakterier!), agurk, hjertesalat, mango, gulerod, koriander og mynte.
Fyldet bliver lagt på det udblødte rispapir.
Rullerne dyppes i denne sauce, som jeg ikke rigtig kan udtale. Det plejede vist at hedde Würze?!
En del af jer har efterlyst lidt flere madindlæg her på bloggen, og selvom det jo først og fremmest er en modeblog, så skal der også være plads til mere – det er vel derfor, bloggen hedder Mode Med Mere 😉
Mortensaften står for døren, så derfor får vi and smidt i nakken på tilbud. Jeg kunne i hvert fald ikke står for to store, friske andebryster i Irma her den anden dag! De skulle dog ikke laves til den traditionelle spise med kartofler og sovs – selvom jeg også elsker det 🙂 – men en lidt mere frisk og let variation af and – nemlig and som fyld i friske forårsruller (også kendt som vietnamesiske sommerruller).
Friske forårsruller med and (2 pers. + rester til fx madpakke eller frokost til 1 pers)
1 pk rispapir
½ pk sukkerærter
2 gulerødder
½ agurk
1½ hoveder hjertesalat
1 mango
en håndfuld koriander
en håndfuld mynte
evt. 50 g risnudler som ekstra fyld, hvis du er meget sulten
1 fed hvidløg
2 cm ingefær
en smule frisk chili
3 spsk hoisinsauce
1 spsk soyasauce
2 andebryster
en smule sesamolie + rapsolie til stegning
sauce til at dyppe i
Sådan gør du
1. Læg evt. risnudlerne i blød i kogende vand.
2. Knus eller finthak hvidløg, ingefær og chili og miks med hoisinsauce og soyasauce. Rids skindet på andebrysterne og mariner dem i marinaden i så lang tid som muligt.
3. Skyl alle grøntsager og skær dem i tynde stave. Husk at blanchere sukkerærterne, da der kan være bakterier i.
4. Steg andebrysterne på en pande med en smule sesamolie og rapsolie. Lad dem hvile pakket ind i sølvpapir i 10 min.
5. Kog evt. risnudlerne færdige og skær andebrysterne i tynde skiver.
6. Læg et ark rispapir ad gangen i blød i en balje vand fra hanen og læg papiret på en tallerken. Efter 1-2 min. er det blødt.
7. Læg grøntsager, and og evt. nudler i et bånd midt på rispapiret. Rul rispapiret stramt om fyldet. Det klistrer lidt, men øvelse gør mester.
8. Dyp i sauce og enjoy!
Jeg synes, det er mest hyggeligt at sætte al fyldet på bordet, så man selv kan sidde og fylde i sine ruller efter smag og sult. Men man kan selvfølgelig også rulle alle i forvejen og så servere dem – man kan evt. skære dem i mundrette bidder a la Sticks n Sushi.
Andre derude, der har gang i rispapiret? Hvad plejer I at fylde i?
Hvor køber man en mangodeler? Den kommer vist ind under katogorien af ting, jeg ikke anede, jeg havde brug for 🙂
– Vibeke