Nudelsalat asian style med kødboller

Da rigtig mange af jeg kommer med så søde og gode tilbagemeldinger på mine mad-indlæg, vil jeg forsøge at komme med lidt flere af slagsen – problemet er bare, at jeg faktisk ikke laver mad så tit. Det er faktisk mest min kæreste, der står for det!
Men i sidste uge kom min lillesøster på besøg, og sammen lavede vi denne lækre ret, som jeg har fundet i Femina 44/2011 – jeg er nemlig så heldig at få stakkevis af ugeblade og magasiner via mit arbejde, og de er jo fyldt med opskrifter, som jeg kan afprøve og lade mig inspirere af 🙂
Ikke overraskende bliver jeg for det meste draget af de asiatisk inspirerede opskrifter: De er fyldt med smag og friske råvarer og ligger ikke så tungt i maven, som en god omgang kød og kartofler godt kan gøre. Der er koriander i opskriften, men det kan sagtens udelades, hvis man ikke er til det.
Nudelsalat asian style med kødboller (2 pers.)
400 g hakket svin og okse
salt
1 lille løg, revet
½ bundt koriander, hakket
1 spsk mel
1 æg
½ dl soja
1/4 dl sukker
150 g nudler, ris- eller udonnudler el. lign.
1 tsk sukker
saft af 1 limefrugt
hakket rød chili efter smag
3 gulerødder i julienne
1 bananskalotteløg i tynde både
100 g blandet salat
½ bundt plukket koriander
sesamfrø
limebåde
Sådan gør du
1. Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg.
2. Form kødboller af farsen på størrelse med golfbolde.
3. Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande eller ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 10-12 min., eller til de er gennemstegte.
4. Bring imens soja og 1/4 dl sukker i kog. Lad det koge til sukkeret er smeltet og yderligere 1 min. Lad dressingen køle af.
5. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
6. Rør 1 tsk sukker med saften fra 1 lime, så sukkeret er opløst. Smag til med chili, som du lyster.
7. Vend nudler, gulerødder, skalotteløg, salat og koriander med limedressingen.
8. Vend kødbollerne i sojadressingen og drys med sesamfrø.
9. Server nudelsalat og kødboller i store fade på bordet, så folk selv kan tage – eller portionsanret nudelsalaten i to store skåle og kom kødbollerne på toppen.
10. Server straks med resten af sojadressingen og limebåde til.
Hvor er du go’! Jeg har lige købt nudler og leder efter en opskrift, hvor jeg kan bruge dem 🙂
/Anna