Dagens outfit: 111111

Nudelsalat asian style med kødboller

PhotobucketPhotobucketDa rigtig mange af jeg kommer med så søde og gode tilbagemeldinger på mine mad-indlæg, vil jeg forsøge at komme med lidt flere af slagsen – problemet er bare, at jeg faktisk ikke laver mad så tit. Det er faktisk mest min kæreste, der står for det!

Men i sidste uge kom min lillesøster på besøg, og sammen lavede vi denne lækre ret, som jeg har fundet i Femina 44/2011 – jeg er nemlig så heldig at få stakkevis af ugeblade og magasiner via mit arbejde, og de er jo fyldt med opskrifter, som jeg kan afprøve og lade mig inspirere af 🙂

Ikke overraskende bliver jeg for det meste draget af de asiatisk inspirerede opskrifter: De er fyldt med smag og friske råvarer og ligger ikke så tungt i maven, som en god omgang kød og kartofler godt kan gøre. Der er koriander i opskriften, men det kan sagtens udelades, hvis man ikke er til det.

Nudelsalat asian style med kødboller (2 pers.)
400 g hakket svin og okse
salt
1 lille løg, revet
½ bundt koriander, hakket
1 spsk mel
1 æg
½ dl soja
1/4 dl sukker
150 g nudler, ris- eller udonnudler el. lign.
1 tsk sukker
saft af 1 limefrugt
hakket rød chili efter smag
3 gulerødder i julienne
1 bananskalotteløg i tynde både
100 g blandet salat
½ bundt plukket koriander
sesamfrø
limebåde

Sådan gør du
1. Rør kødet med salt, løg, koriander, mel og æg.
2. Form kødboller af farsen på størrelse med golfbolde.
3. Steg kødbollerne i lidt olie på en varm pande eller ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 10-12 min., eller til de er gennemstegte.
4. Bring imens soja og 1/4 dl sukker i kog. Lad det koge til sukkeret er smeltet og yderligere 1 min. Lad dressingen køle af.
5. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
6. Rør 1 tsk sukker med saften fra 1 lime, så sukkeret er opløst. Smag til med chili, som du lyster.
7. Vend nudler, gulerødder, skalotteløg, salat og koriander med limedressingen.
8. Vend kødbollerne i sojadressingen og drys med sesamfrø.
9. Server nudelsalat og kødboller i store fade på bordet, så folk selv kan tage – eller portionsanret nudelsalaten i to store skåle og kom kødbollerne på toppen.
10. Server straks med resten af sojadressingen og limebåde til.

14 kommentarer

 • Hvor er du go’! Jeg har lige købt nudler og leder efter en opskrift, hvor jeg kan bruge dem 🙂

  /Anna

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser rigtig lækkert ud!:-)

  Tidligere her på bloggen har der været nogle billeder af sådan nogle skjorte kraver man kan sætte på tøjet? Ved du hvor jeg kan finde sådan en? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser lækkert ud 🙂 Elsker at spise asiatisk mad.. Tror jeg skal lave den nudelsalat en af dagene.

  http://www.mi-fashion.blogspot.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fed opskrift, den vil jeg prøve at lave!!! 🙂
  Tjek min blog 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, det ser godt ud, det vil jeg også prøve at lave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser super lækkert ud! vil jeg prøve i aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Maria
  Lavede denne salat i går aftes – HIT! Super lækker kombination af den friske salat og de søde kødboller med sesamknas. Jeg kom sukkerærter i salatan og erstattede skalotteløg med forårsløg, fungerede fint. Bliv endelig ved med at madblogge, dine opskrifter er super inspirerende!
  HIlsen Maria 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Maria,
   Det er jeg meget, meget glad for at høre. Det er feedback som din, der gør, at der kommer flere madindlæg 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: 111111