Instant want!

Tanker om workwear

PhotobucketTypiske outfits fra min nuværende arbejdsplads. Jeg er ansat som journalist i et ugeblads- og magasinforlag.

 

PhotobucketTypiske outfits fra min gamle arbejdsplads, hvor jeg var pressemedarbejder i en kommunikationsafdeling i staten.

Det er snart to år siden, jeg blev færdiguddannet – jeg har en bachelor i journalistik fra Syddansk Universitet i Odense – og jeg får fra tid til anden spørgsmål om, hvad man skal indkøbe til garderoben, når man begynder på sit første rigtige job. Det er selvsagt lidt svært for mig at svare på, for det kommer jo meget an på, hvilken arbejdsplads man starter på 😉

Men jeg kan jo tage udgangspunkt i mig selv, og så håber jeg, I kan bruge mine erfaringer til noget – og så må I også meget gerne dele jeres tanker og erfaringer i kommentarfeltet, for jeg synes bestemt ikke, det har været nemt!

Mit første job var som pressemedarbejder i en kommunikationsafdeling hos en statslig myndighed. Uh, det virkede meget formelt! Jeg fik ikke en decideret dresscode stukket i hånden, men det er klart, at jeg gerne ville være præsentabel og udstråle seriøsitet. Til daglig arbejdede jeg sammen med jurister og cand.scient.pol’er, der var i ny og næ møder med direktionen, og en sjælden gang kunne en minister sågar komme på besøg! Desuden synes jeg, at jeg på grund af min alder – som dengang var 24 – også skulle klæde mig ret voksent for at blive taget seriøst (det var nok mest i mit eget hoved end i realiteten, at det forholdt sig sådan!). Så jeg holdt mig meget til afdæmpede farver, diskrete print og klassiske snit, men gjorde det personligt ved fx at tilføje en statementhalskæde eller en lille farveprik.

I sommer fik jeg så et job som journalist hos et ugeblad, hvor skønhed, og mode virkelig er i højsædet, så her har jeg klart mere frie tøjler og er nok lidt mere trendy klædt på, man skal jo vise, at man er med på beatet 😉 Jeg hopper klart i mere sprælske farver og prints, fx tror jeg ikke, at jeg ville have taget en t-shirt med et dødningehovede på på min gamle arbejdsplads 😉

Uanset om man arbejder et meget formelt og corporate sted, eller om man har job et mere casual og kreativt sted, så synes jeg helt klart, at nøglen til workwear er, at man udstråler seriøsitet uden at være kedelig, at man lader sin personlighed skinne igennem, men at man heller ikke er klædt for udfordrende eller vildt, så det tager opmærksomheden fra det, man siger.

Det var mine tanker om og erfaringer med workwear – I må meget gerne dele jeres i kommentarfeltet 🙂

18 kommentarer

 • Teresa

  Dejligt indlæg! Har arbejdet på kontorer som studerende i mange år og har altid klædt mig nogenlunde neutralt. Men nu blev jeg så færdig med min kandidat i juni og er startet på en ingeniørvirksomhed, hvor der er 80 % mænd og jeg vil derfor MEGET gerne have flere ideer til at klæde mig mere kvindeligt og unikt. Så tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ja, det kan til tider være ret svært. Håber, du fik noget inspiration 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vic

  Jeg elsker de forskelligt formede nederdele 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Maria.
  Jeg sad lige og studsede over, hvorfor du ikke tog en kandidat efter din bachelor i journalistik? Der er self. ikke noget galt i ikke at gøre det, overhovedet! 🙂 Men var du træt af skole osv eller hvad?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jamen, man kan sagtens klare sig med “bare” at have en bachelor 🙂 Det er ikke som fx jurist el.lign. hvor man kun kan få job, hvis man er kandidat. Jeg var simpelthen så skoletræt, at jeg gerne ville prøve at komme ud i den virkelige verden efter min bachelor. Jeg har planer om at tage en kandidat, men hvornår det bliver – og OM det overhovedet bliver – ved jeg ikke. Er ret hooked på at arbejde 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu færdes jeg jo i samme branche som dig, og jeg er pt. skizofren mellem meget de to sider, du viser.

  I mit blogger-liv skal jeg være trendy og i mit kommunikationsliv skal jeg være seriøs. Og de to stile går ikke nødvendigvis ret godt sammen. Så man må tilpasse sig.

  Men i hvert fald i det offentlige synes jeg næsten, det er værre at være over dressed. I mit job i en kommunikationsafdeling var vi i hvert fald temmeligt casual. Så der er også store forskelle.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   I mit job som pressemedarbejder var jeg bestemt også casual, men der var visse dele af min mere trendy garderobe, som jeg ikke synes var passende.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helt sikkert. Det har du ret i. Men du har nok også flere trendy ting i din garderobe end mig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du ser supper lækker ud. Elsker specielt din prikkede skjorte.
  Og så må jeg lige komplimentere din måde at klippe billeder sammen på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg troede du også engang arbejdede for Alt for damerne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeps, men det var inden, jeg blev færdiguddannet 😉 Der var jeg journalistpraktikant 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dot

  Ååh, hvor er det bare bekræftende at du længere oppe skriver at man godt kan ‘klare’ sig med kun en bachelor!
  Jeg skal til at læse ( igen) og vælge ny retning, og kan faktisk ikke overkomme at læse i langlang tid igen.
  Pyyha altså. Du må altid gerne fortælle noget mere om dine arbejdsopgaver, om det var svært at finde job efter endt uddannelse, tanker om fremtidsmuligheder osv.
  Mvh Dot.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Dot,
   Det kommer jo meget an på, hvilken retning du vælger – om man kan “nøjes” med at klare sig med en bachelor. Fx inden for medicin, jura etc. så er en bachelor nytteløs, der SKAL du have en kandidat. Inden for journalistik behøver du faktisk slet ikke at have en uddannelse! Min chef startede med at være journalist som 16-årig, og som 32-årig er hun chefredaktør for tre blade! Så inden du vælger, så er det vigtigt, at du undersøger, om den branche, du vælger, godtager en bachelor, eller om man skal op og have en kandidat. Oftest vil det også være sådan, at en kandidat automatisk udløser en højere løn, sådan var det i hvert fald, da jeg var i det offentlige – sådan er det ikke for mig nu, hvor jeg er i det private, der er ikke nogen forskel!
   Mine daglige arbejdsopgaver er at skrive og redigere artikler. Jeg laver engang i mellem interviews og mode/skønhedsting. Det var ret svært at få et job, da jeg var færdiguddannet, da arbejdsløsheden generelt er høj inden for journalistik/kommunikation. Måske vil jeg læse en kandidat i fremtiden, men lige nu har jeg det fint med at arbejde fuld tid 🙂
   Håber, det hjalp!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Emilie

  Selvom det her indlæg er postet for længe siden (dog repostet igen), synes jeg lige, at jeg ville knytte en kommentar til bachelorsnakken.

  Journalistuddannelsen er – både på Syddansk Universitet og Journalisthøjskolen – en bacheloruddannelse. Det betyder, at man er færdiguddannet, når man har bestået sin bachelor. Derefter kan man vælge at tage en kandidat. Hvis man har lyst. Nogen gør det, mange gør det ikke.
  Man kan altså ikke tale om “at nøjes med” en bachelor – uddannelsen er simpelthen ikke længere 🙂

  Hilsen Maja Emilie, 8. semester-studerende på Journalisthøjskolen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Du har helt ret – men for mange, som ikke er inde i uddannelserne, så virker det jo lidt som at “nøjes” med en bachelor. Det er jo ikke alle fag, hvor man kun kan tage bacheloren og så få et job, fx jura og medicin. Når jeg siger “nøjes med” er uddannelsen jo ikke mindre værd 😉 Men mange bliver bare overraskede over, at jeg “kun” har en bachelor og kan få et arbejde med det 😉 Og i det offentlige fx skelner de lønmæssigt mellem en BA og CAND – så der er der i den grad tale om at “nøjes” 😉 Been there, done that!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instant want!