Dagens outfit: Pænhed i form af en nederdel

Om hudpleje

PhotobucketInspireret af Emilys super indlæg om hudpleje fik jeg også lyst til at skrive om mine egne tanker og erfaringer med at finde den rette hudpleje til netop min hud.

For mig er det en konstant jagt efter de ideelle produkter, nogle har jeg fundet – og holder fast i og køber igen og igen – mens jeg med nogle produkter tænker “Der må være noget bedre derude”. Heldigvis får jeg både gennem mit arbejde og bloggen lov til at teste lidt at hvert 🙂

Før vi starter, vil jeg lige dele lidt info om min hud: Da jeg var teenager døjede jeg med rigtig mange bumser, men da hormonerne havde lagt sig i starten af mine 20’ere havde jeg det, man nok vil karakterisere som normal hud. Da jeg var 23 fik jeg pludseligt og meget uventet eksem i ansigtet, på armene og på brystet. Fire pencillinkure, tre cremer, et hudlægebesøg og en allergitest senere fik jeg konstateret atopisk eksem – læs mere om det på apoteket.dk – hudlægen kunne ikke finde årsagen til min eksem, men gav mig bare en masse hormoncremer, så på det punkt blev jeg jo ikke meget klogere…

Nu er min hud meget tør med tendens til tørre pletter, så det har været – og er stadig – en kamp for mig at finde den rette hudpleje. Desuden får jeg da også en bums i ny og næ 😉 Men her har I status pt., som jeg faktisk er ret tilfreds med – men der er jo altid plads til forbedring 😉

Efter en del trial and error har jeg fundet ud af, at det fungerer bedst for mig at dele min hudplejerutine op i dag og nat. Om natten fylder jeg virkelig på med olier og fede cremer, mens jeg om dagen holder det lidt lettere, så jeg også kan lægge makeup, uden det kager.

AFTEN – de produkter, der står nederst på billedet
Rens: Jeg starter med at rense mit ansigt med olie. Ja, det lyder nok forfærdeligt fedtet, men det virker! Det fjerner skånsomt og effektivt snavs og makeup (selv den vandfaste mascara), uden at man skal gnubbe, skrubbe og skure – og man har ikke den der stramme fornemmelse i ansigtet, som mere traditionelle renseprodukter har det med at gøre. Jeg bruger Cleansing Oil fra A-Derma, som kan købes på apoteket. Den er relativt billig og virkelig god – et produkt, jeg køber igen og igen.
Olie: Efter rens masserer jeg olie ind i min hud, der, fordi den er så tør, slubrer det i sig. For tiden bruger jeg Midnight Recovery Concentrate fra Kiehl’s, som jeg fik i en goodie bag til et event. Den er virkelig lækker og ikke så fedtet, som man skulle frygte. Hvis jeg en enkelt nat glemmer at smøre mig ind i det, kan jeg altså virkelig mærke forskel, min hud føles mere tør og flaget.
Creme: Over olien smører jeg en fed, fed creme. For nogen lyder rens med olie, påsmøring af olie OG en fed creme nok ret voldsomt, men der kan I se, hvor tør min hud er 😉 Jeg bruger Balm fra A-Derma (fedtcreme hedder den vist på dansk). Den kan jeg ikke leve uden! Den findes også i en lettere version, som vist bare hedder creme.

MORGEN – det, der er oven på boksen på billedet
Rens: Nu har min hud rigtig slubret til sig af olie og fed creme hele natten, og derfor skal den renses godt og grundigt, så det overskydende olie og creme ikke ligger på min hud og samler skidt og snavs til sig og gør mig hud mat og død at se på. Jeg bruger Renewing Cleansing Cream fra Murad, som igen er et af de produkter, jeg køber igen og igen. Den er lidt dyr, men virkelig drøj i brug, og den eksfolierer blidt huden, samtidig med at den bevarer hudens naturlige fugtbarriere. Jeg synes ofte, at de traditionelle scrubs med korn i er for skrappe til mig – så denne er perfekt, da den har en cremet konsistens.
Serum: Det er først for nyligt, at jeg har opdaget, hvilken virkning serum kan have på ens hud, så det er stadig ret nyt territorium for mig. Lige nu bruger jeg en serum, som jeg har testet i forbindelse med mit arbejde, Daily Serum Rejuvenate fra Intraceuticals. Den er virkelig god, men koster desværre godt 1.500 kr. Så når jeg løber tør, vil jeg forsøge mig med en fra Annemarie Börlind, som jeg har blogget om HER.
Creme: Sidste step er dagcremen. Mine krav til sådan en er, at den skal fugte godt, men ikke være så fed, at der ikke kan lægges jævn makeup over. Desuden skal der være SPF i. For tiden bruger jeg Watercress Extra Moisturising Cream fra Korres, og selv om den er rigtig lækker, så er den ikke fugtende nok til mit behov. Før det brugte jeg Extra SPF 25 Moisturising Balm fra Bobbi Brown, hvilket jeg var godt tilfreds med, men med en pris på 735 kr., blev jeg nødt til at prøve noget andet!

Inspireret af Emilys indlæg vil jeg desuden til at gøre det mere i masker – både de fugtgivende og dybderensende – det er noget, jeg ikke rigtig har gjort mig i af frygt for, at min hud slår ud. Og så vil jeg også se, om der ikke kan blive plads til lidt forkælelse i form af en ansigtsbehandling i ny og næ 😉

Klap på skulderen til dig, der nåede til bunds i dette indlæg. Men nu når I har brugt til på at høre mig bræge om min hudpleje, vil jeg da mægtig gerne høre om jeres.

Hvilken hud har I, og hvilke produkter fungerer for jer? Og hvis I har yderligere spørgsmål til produkterne, så spørger I selvfølgelig også bare løs 🙂

28 kommentarer

 • Chris

  Dejligt med sådanne indlæg. Måske jeg skulle prøve olie-rensen. Skyller man slet ikke efter med vand?!
  Jeg bruger den lyserøde bioderma alt i en rens der var meget omtalt på et tidspunkt. Har også tør hud, dog ikke så tør som dig tror jeg. Samtidig døjer jeg med at min hud (især kinder) er meget lyserød, så har også været meget på jagt efter den perfekte dagcreme/natcreme, der kunne beskytte min hud. Har indtil nu brugt Origins dr weil dag, nat og serum. Har dog fundet en creme fra kiehls: ultra facial cream, sOm virker beskyttende ifht skift mellem kulde og varme (som tit er det der forårsager de røde kinder). Den er rigtig god, men ikke så fugtende, så nu er jeg på jagt efter en god ansigtsolie. Har stadig en rest af blackberry complexion Oil (tror jeg den hedder) fra Ole Henriksen, som er udemærket, men vil gerne finde en uden parfume. Måske jeg sku prøve Kiehls 🙂
  Ellers er jeg også glad for den sorte Origins maske ligesom Emily, og deres drink up fugtmaske er også god – den har youblushblog anbefalet engang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jo, du skyller olien af med vand 🙂 Jeg døjer også med røde kinder – og har faktisk et par prøver af den creme fra Kiehl’s liggende, som du skriver om. Den vil jeg straks prøve! Og så har jeg faktisk lige købt Drink Up fra Origins efter at have set den hos Sara 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

   Der er sæbe i din cleansing oil 🙂 SPF 50 eller ej, så skal du stadig putte den på hver anden time for at gå nogen som helst effekt af den. Det er der jo ingen det gør.

   Har familie i Japan, så en lind strøm af Shu Uemura finder vej til min postkasse…hæhæ.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Den fra A-derma er lavet til atopisk hud som min – og er garanteret sæbefri 😉 Det er derfor, jeg er så glad for den! Når jeg er meget ude i Kgs. Have eller på stranden om sommeren, putter jeg faktisk solcreme på igen ret ofte – og når jeg bare er inde på arbejde, er der ingen grund til at komme det på hveranden time, så jeg synes nu, mine SPF-vaner er gode nok 🙂 Ville gerne som dig bruge noget som fx P20, problemet er bare, at jeg desværre ikke så godt tåler de vand- og svedfaste solcremer, da der er store mængder alkohol i, hvilket total udtørrer og irriterer min hud 🙁 Og heldig, at du har Shue-pushere!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Shu Uemuras renseolie og Embryolisse Lait-Creme Concentre har jeg brugt i årevis. Jeg har normal/kombinationshud. Derudover bruger jeg P20, en faktor 20 der er vand- og svedfast og som holder i 10 timer. Vil bare lige sige at du godt kan spare dig en dagcreme med spf. Spf’en virker i højst to timer med mindre du har tænkt dig at putte den på hver anden time resten af dagen. Brug ALTID en rigtig svedfast fotostabil solcreme. Dvs ikke det bras fra Matas. Men det er jo lidt ligegyldigt om vinteren.
  Derudover bruger jeg to masker fra Dermalogica – Gentle Cream Exfoliant og Multi-Vitamin Recovery Masque. Nam nam.
  I øvrigt vasker jeg ikke mit ansigt om morgenen. Det vil jeg også foreslå dig at lade være med hvis du har så tør hud. Sæbe er noget møg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg gad også gerne prøve den fra Shu Ermura – hvor køber du den henne? Har også prøvet den fra Embryolisse, men den fugter ikke nok til mit behov. Om sommeren bruger jeg SPF50 ansigtscreme fra Kiehl’s 😉 Kan desværre ikke bruge P20, da der er alt for meget alkohol i til min tørre hud. Om vinteren nøjes jeg bare med at bruge dagcreme med SPF. Har faktisk prøvet at droppe ansigtsvask om morgenen, men min hud bliver grå og kedelig af det – desuden er der ikke sæbe i de produkter, jeg bruger.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg kender kun alt for godt jagten på bedre produkter. Jeg har måtte sande, at Estee Lauder dagcremen med SPF 15 er det eneste, der virker på min hud om vinteren. Jeg har normal hud med tendens til at blive lettere fedtet op ad dagen. De traditionelle cremer/produkter mod fedtet hud er alt for hårde til mig. Jeg skal bruge masser af fugt, men let konsistens. Ellers kikser det. Til rens bruger jeg Dermalogica special cleanser. Lidt dyr, men meget drøj. Og så gør den præcis, hvad den skal uden at provokere det mindste. Om aftenen bruger jeg en iris creme fra waleda sammen med mandelolie. Billigt alternativ til dyr natcreme. Tak for dit indlæg. Jeg elsker at høre om andres produktoplevelser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Har også planer om at prøve Dermalogica på et tidspunkt!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria.
  Super godt indlæg, altid rart at se hvilke produkter andre har gode erfaringer med.

  Min hud er en smule forskellig fra din. Jeg har en tendens til fedtet t-zone men tørre kinder. Så det er lidt en kamp at finde produkter der opfylder begge de 2 krav: fughtighed til kinder men ikke fedte t-zonen yderligere.
  Jeg har dog siden jeg var 14-15 år renset min hud og haft en daglig ansigtspleje der består af: Clinique normal/kombineret rensesæbe på pumpe derefter skintonic fra Clinique nr. 1 og tilslut bruger jeg en dagcreme fra Dermalogica, om sommeren bruger jeg Active moist da den er lettere og ikke så fed og her om vinteren bruger jeg Skin Smoothing Ceram.
  Derudover bruger jeg en øjencreme fra Clinique til at reducere mørke rande og hævelser 🙂
  Disse ting virker super godt for mig og hvis der er behov supplere jeg med masker af dybderensende eller fugtigivende, alt efter periode og behov 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Min veninde er også rigtig glad for Clinique 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fint indlæg, fedt med noget beauty 🙂 Jeg døjer med uren hud. Det er ikke akne, men især ved hagen kan der godt komme noget, hvis jeg er stresset. Jeg er lige begyndt på dermalogica, hvilket jeg er glad for. Håber på at se resultater på et tidspunkt! Jeg kan se du bruger noget Murad, det skulle også være super godt.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg er superglad for Murad – har også lige købt en dybdrensende maske derfra, og håber, den er lige så god som rensecremen, jeg har!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den der olierens du bruger om morgenen, hvordan renser du den af igen? Og får du ikke olie i øjnene og klsitrede øjenomgivelser, når du renser øjenmakeup af?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er meget svært at forklare, men den har konsistens som en olie, men når man kommer den på et fugtig ansigt, så skummer den op præcis som en sæbe, så jeg renser det bare af med vand. Den efterlader ikke huden fedtet eller klistret, da den jo netop skummer op og kan vaskes af med vand. Håber, det gav mening 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Z

  Dumt spørgsmål, men bruger du ikke lang tid på det så? Natlige rutiner ville jeg kunne leve med, men om morgenen ville jeg aldrig have tid til så meget – eller lyder det bare af mere end det er? 🙂

  Jeg gør faktisk ikke noget for min hud. Det er virkelig skidt, faktisk, burde nok bruge ansigtscremer og rense huden med andet end vand og sæbe. Men har en ide om at hvis jeg vender huden til ekstern fugt, så vil dens naturlige fugtmekanisme blive dårligere. Egentlig ret fjollet – måske er jeg også bare for doven 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Nej, jeg bruger nok 5 min. morgen og aften – det virker bare nok ret voldsomt på skrift! Når først man er kommet ind i rutinen med vaske, pleje og creme, så går det rigtig hurtigt. Jeg havde også en periode i starten af mine 20’ere, hvor jeg ikke behøvede at gøre noget som helst for min hud, men sådan er det desværre ikke længere – hud forandrer sig jo gennem hele dit liv 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Z

   5 minutter er til at overskue 😉

   Dit indlæg inspirerede mig til at gøre noget mere ved min hudpleje. Har påført både nat- og dagcreme i går/i dag. Babysteps 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Er, hvor er jeg glad for at høre det 🙂 Det kan godt være, at man ikke her og nu synes, at der skal gøres det store med ens hud, men i det lange løb, tror jeg, det kan betale sig. Og så tager det netop kun 5 min., når man er kommet ind i de gode vaner 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg følger ALTID tæt med i dine ansigt/hud/produkt indlæg da jeg også døjer med de pokkers røde kinder og tør hud 😉 Det er vidst det man kalder sensitiv hud. Som Chris skriver bliver det lige præcis fremprovokeret af varme/kulde skift og tør luft om vinteren. Jeg leder stadig efter en perfekt dagcreme og det kunne være jeg skulle prøve dem der anbefales her. Men her kommer altså lige lidt gode råd jeg selv har fået af en kosmetolog:

  Om vinteren skal man ISÆR bruge en fed eller ultra fugtgivende creme, men ikke med vand i, da det “fryser” i minus grader og forsager skader i huden (samme råd som når man er på skitur). Nå man har sensitiv hud er det NO GO at bruge masker/peeling med slibekorn o.l. da det er for hårdt mod huden (som du selv skriver). Istedet skal man bruge nogle med frugtsyre da det også peeler huden, men mere skånsom.

  Jeg har selv fornylig opdaget Redness Solution serien fra Clinique, som netop hjælper på rødmen i huden og sprængte blodkar. Der er bl.a en god ansigtscreme (daily relief, til 375,- ca.) en cleanser en en pudder til nødsituationer!!! (instant relief til 250,- ca.). Fælles er, at alle produkterne er gule – OGSÅ pudderen – da de dæmper/camouflerer det røde. Er specielt glad for pudderen !! Den er virkelig god når man kommer udefra og ind til fest osv hvor man ikke gider ligne en klovn 😉

  Mvh. Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Tak for alle de gode tips! Os med sensitiv hud må stå sammen 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Maria, som de andre siger et rigtigt fint lille indlæg, det er altid fedt at høre hvad der virker for andre. Ikke sikkert det virker for en selv, men det er nogen gange værd at prøve 🙂 Det må virkeligt være irriterende med så tør en hud og jeg sad og kunne ikke lade være med at tænke på, om du mon får fedtstoffer nok i din kost? De gode af slagsen, vel at mærke…Det er måske et lidt underligt spørgsmål, men er selv blevet mere og mere opmærksom på hvor vigtigt det er at give kroppen noget at arbejde med indefra og ikke kun udefra….

  Selv har jeg også tør hud indimellem (pletvist) og det forværres meget af det der skift mellem kold og varm luft, men ud over at jeg også har opdaget serum og olie som vigtige “redskaber”, så forsøger jeg også at få en masse af det gode fedt i min kost dvs. fisk, nødder osv. Jeg har fx hørt at fiskeolie + kæmpenatlysolie kunne have en god effekt på tør hud og synes selv, at det er værd at prøve. Er ellers generelt en anelse skeptisk overfor kosttilskud, men fx kæmpenatlysolie skulle angiveligt kunne give kroppen nogle essentielle GLA-fedtstoffer som den ikke selv kan producere, så det vil jeg i hvert fald prøve for at se om det hjælper på krokodillehuden 🙂

  /Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hej Charlotte,
   1000 tak for input – jeg tror, du har helt ret! Selvom jeg synes, jeg får en varieret og sund kost, så kan jeg godt se, at jeg nok mangler på “sund fedt”-fronten! Selv har jeg, ligesom dig, nemlig ikke meget til overs for kosttilskud – og jeg er simpelthen for dårlig til at få dem taget hver dag! Men nu vil jeg da prøve at give den (endnu) et forsøg – det er da et forsøg værd 🙂 Igen 1000 tak for “reminderen” 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Hej 🙂
  Jeg ville hører om det er okay at bruge en “skrubbecreme” hver morgen?
  Nogle steder skriver de nemlig 1-2 gange i ugen. Men kan man godt brugde den hver dag ?? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er ikke en traditionel skrubbecreme med korn, men den eksfolierer ultrablidt med frugtenzymer. Jeg har ikke haft problemer med at bruge den hverdag, mener, der står på pakken, at man kan bruge den hver dag…
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg syntes der mangler den upartitiske kosmetolog, jeg syntes tit at kosmetologer forhandler et produkt og når man kommer ind med en problemhud, så er det tit fordi man bare mangler at skifte til LIGE præcis dette mærke! Fordi hvor kan man dog føle sig fortabt på hudpleje markedet…og deres (somregel meget dyre) mærker er ikke nødvendigvis bedre end så meget andet.

  Jeg har haft acne – og måtte så have ROA/roccutan via. hudlæge for at det gik helt væk, det har hjulpet, men får da stadig lidt en gang imellem.

  Jeg har så også været ved kosmetolog, (efter ROA kuren stoppede) og det var så ved en Dermalogica kosmetolog. Jeg købte deres rensebar, skin smoothing creme samt deres skin hydrating booster serum.
  – som forresten kan købes ret billigt på lookfantastic.com hvor jeg sidenhen har fyldt op, hvis jeg manglede noget. (tror også de har Murad)

  Jeg vil sige det sådan det virkede, men jeg gik også fra panik indkøbte produkter – og manglede styring/viden. Tror jeg dengang fik afvide jeg havde kombineret hud – det var i Maj.

  Pt. har jeg meget tør hud, jeg små skaller efter en hel dag med foundation (Dior – Teint Miracle) i T-zonen, ikke i flager, men bare til man kan se at det ser noget tørt ud + en tendens til let rødmen.
  Her virker Dermalogica deres skin hydrating booster serum (plus deres extra +fugt version serum)+skin smoothing creme ikke på tørheden. Har også en prøve på en af deres fugtmasker som løser problemet i et døgn…så er pt. ikke så imponeret af Dermalogica om vinteren, så hvis du lider af meget tør hud, så ved jeg ikke om din hud vil have gavn af de produkter jeg nævner – men igen vi er alle forskellige.

  Jeg brugte en anbefalet rense-sæbe bar fra dermalogica, men pga. tør hud gik jeg over til Loreal’s 3-i-en rensemælk, hvilket var midlertidig grundet rest.

  Jeg har så fået mine øjne op for apo-rot.de og den besparelse de har på Avene+andre gængse apotek mærker (plus loppemiddel til hund :P)

  Jeg er så endt ud med en creme derfra til meget tør/tør sensitiv hud med SPF 20 – som jeg er ved at forsøge mig med, pt. ser det ok ud, små forbedringer i forhold til før på et par dage, men bruger så stadig dermalogica skin smoothing creme om natten.

  Jeg har derudover købt noget avene – skrubbe creme til sensitiv hud, (forsøg på at få døde hudflager til livs om det er det der går galt)

  Så har jeg købt en 5-i-1 rens (bio et eller andet kalder de den), med en masse øko ting i, virker lækker men har endnu ikke afprøvet det endnu.

  Så noget thermal water fra avene og nogle brev fugtmasker hydraphase fra La roche posay.

  Pt. er min plan at afprøve lidt apoteker mærker, og komme lidt væk fra dermalogica – da jeg ikke syntes prisen lever op til effekten. Hvis ikke hjælper, så vil jeg helt klart afprøve Murad, deres redness relief og især deres skin recovery cream, som bruges efter behov, syntes jeg virker interessant. Men pt. vil jeg se om billigere mærker ikke kan give fremskridt i den rigtige retning…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Hehehe, jeg har også lige modtaget en pakke med køb fra apo-rot 🙂 Er fast kunde der 🙂 Du har helt ret med kosmetologerne, de er jo interesserede i at sælge de produkter, de fører, så dem kan man nok ikke stole 100 procent på. Jeg vil helt klart anbefale dig at prøve Aderma, der kan fås på apoteket, det er super godt!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er godt nok nogle lækre produkter, du har fundet! Ville ønske jeg havde råd til at købe sådan nogle lækre produkter, for det er jo altafgørende for, hvor godt huden har det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Man kan nu også sagtens finde gode, billigere produkter 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens outfit: Pænhed i form af en nederdel