Equip me with Equipment, please!

Tempura

PhotobucketPhotobucketHr. kæreste fik en fritøse i fødselsdagsgave af sine venner, og den indviede vi i går aftes med en omgang tempura. Tempura er en japansk opfindelse: En let og luftig dej, som du dypper grøntsager, fisk og rejer i, og når det bliver dybstegt, får du den mest sprøde spise. Mums!

Jeg har fundet opskriften hos Sticks n Sushi, og den er bare supergo’ og nem 🙂

Tempuradej
1½ dl hvedemel
1 dl maizenamel
2 tsk salt
1 tsk peber
1½ tsk karrypulver
2 æggeblommer
1 dl isvand
Olie til stegning
Rejer, fisk og grøntsager som løg, squash, svampe etc.

Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt æggeblommer. Rør dejen glat med isvandet. Dejen må ikke være for tyk. Dyp fisk, rejer og grøntsager i dejen og sænk det forsigtigt ned i den varme olie. Steg, til det er gyldent og sprødt. Server med ris, chilisauce og soja.

I dag skal vi have fish n chips, og jeg skal da bestemt også lave forårsruller snart 🙂 Har I andre gode forslag til, hvad man kan lave i fritøsen?

8 kommentarer

  • Lisa

    Confit de canard er bare lækkert! Man får ikke noget mere mørt andekød.. Mener at det kan koges i en fritøse 🙂

    Dejlig blog du har her!

    Lisa

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Min kæreste laver ofte confit de canard – men man kan sagtens gøre det uden en fritøse 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Falaffel og løg- og blæksprutte-ringe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Falafler er en go’ idé! Og blæksprutteringe skal jeg helt sikkert også lave snart 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maria,

    jeg laver tit tempura, men blogger bare ikke om det. Kunne være jeg skulle gøre det 🙂 men ellers er squash skåret på langs og rød peber super lækkert.

    /Chau

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • modemedmere

      Tak for tip 🙂 Brugte faktisk både squash og rød peber denne omgang, det er bare ikke med på billedet 🙂
      /Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tempura er en dejlig ret. Man kan faktisk også spise det med kun salt. Squash og rød peber er lækkert, det har jeg også haft succes med før.
    Kyoto

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Equip me with Equipment, please!