Tempura
Hr. kæreste fik en fritøse i fødselsdagsgave af sine venner, og den indviede vi i går aftes med en omgang tempura. Tempura er en japansk opfindelse: En let og luftig dej, som du dypper grøntsager, fisk og rejer i, og når det bliver dybstegt, får du den mest sprøde spise. Mums!
Jeg har fundet opskriften hos Sticks n Sushi, og den er bare supergo’ og nem 🙂
Tempuradej
1½ dl hvedemel
1 dl maizenamel
2 tsk salt
1 tsk peber
1½ tsk karrypulver
2 æggeblommer
1 dl isvand
Olie til stegning
Rejer, fisk og grøntsager som løg, squash, svampe etc.
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser, og tilsæt æggeblommer. Rør dejen glat med isvandet. Dejen må ikke være for tyk. Dyp fisk, rejer og grøntsager i dejen og sænk det forsigtigt ned i den varme olie. Steg, til det er gyldent og sprødt. Server med ris, chilisauce og soja.
I dag skal vi have fish n chips, og jeg skal da bestemt også lave forårsruller snart 🙂 Har I andre gode forslag til, hvad man kan lave i fritøsen?
Confit de canard er bare lækkert! Man får ikke noget mere mørt andekød.. Mener at det kan koges i en fritøse 🙂
Dejlig blog du har her!
Lisa