Søndagssang: St. Vincent - Cheerleader

Gris marineret i soja og hvidløg med mangosalsa

PhotobucketI kender det sikker alt for godt – det gør jeg i hvert fald: Man står nede i det lokale supermarked efter arbejde, sammen med trillioner andre mennesker, og kan slet ikke komme på, hvad der skal laves til aftensmad. Hvad gør man så? Jeg tyer til en af de retter, som jeg kan lave i søvne, men som bare fungerer og smager godt. Hver gang.

Min “hofret” er ovenstående: Nakkekotelet marineret i soja og hvidløg serveret med mangosalsa og ris. Slurp! Marinaden har jeg lært at lave af min mor, og jeg kan slet ikke tælle, hvor mange gange jeg har stået og pillet og knust hvidløg til netop denne marinade i løbet af min opvækst. Den fungerer også fortrinligt til kylling, skulle jeg hilse og sige 🙂

Som med alle retter, man kender godt, laver jeg denne på slump – men jeg har prøvet at angive nogle cirkamål. Meningen er, at marinaden skal have den rette balance af salt fra soja og sødt fra sukkeret. Sidstnævnte gør også, at kødet får en flot karamelliseret stegeskorpe.

Gris marineret i soja og hvidløg med mangosalsa
Det skal du bruge – 2 personer
– 4 stk. nakkekoteletter
– 1 fed pillet hvidløg
– 1½ spsk sojsauce
– 2 spsk sukker
– friskkværnet peber
– evt. et drys five spice
– smagsneutral olie til stegning
Mangosalsa:
– ½ agurk
– ½ rød peberfrugt
– 1 mango
– en håndfuld cherrytomater
– lidt mynte
– 1-2 skvæt fiskesauce
– ½ lime
– Ris

Sådan gør du:
1. Knus hvidløget i en morter med sukkeret. Tilsæt friskkværnet peber, soja og evt. five spice. Hæld marinaden over kødet, og lad det trække, mens du laver mangosalsaen.
2. Hak alle grøntsagerne i små tern. Finhak mynten. Bland det hele sammen i en skål. Tilsæt lime, og smag til med fiskesauce.
3. Steg nakkekoteletterne i olie på en pande – de kan også steges i ovn.
4. Server koteletterne og mangosalsaen med ris.

Det var min “ty til”-ret – hvilken ret er en sikker vinder i din bog?

8 kommentarer

 • ummenum, det skal jeg prøve..
  jeg laver en rigtig god skinketærte med parmasan og hytteost eller min specialitet: kylling i pikantost-sovs 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Uh, kan du linke til nogle af de opskrifter? 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ejj hvor ser det lækkert ud! Jeg har viiiiiirkelig en svaghed for mad… 🙂

  Tjek min blog http://agoodiebag.blogspot.com/ har lige startet en læææækker konkurrence – skynd jer at deltage, der er stor vinderchance hæhæ!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Mums hvor lyder det bare lækkert. Jeg har afprøvet de fleste af dine opskrifter, og de er altid et hit herhjemme:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • conny

  Ser dejligt ud – hvor finder du “five spice” – og hvad er det? Jeg har kun kunnet finde noget med fem slags peber.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg finder det i asiatiske forretninger. Det er en blanding af fem forskellige krydderier 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagssang: St. Vincent - Cheerleader