Pashli Mini Satchel is here!

Vietnamesisk iskaffe

PhotobucketPhotobucketPhotobucketAh, er der noget bedre end at sove lææænge og vågne til dejligt søndagssolskin? Lige om lidt smutter jeg med hr. kæreste ud af døren – vi skal (som sædvanligt) til et par åbent hus’er – men inden da får I lige opskriften på verdens bedste iskaffe.

Min far har lavet disse om sommeren, så længe jeg kan huske. Selv da jeg var yngre og ikke kunne lide kaffe, så drak jeg alligevel iskaffe, da den kondenserede mælk var lige noget for min søde tand. Et af de bedste minder, jeg har fra en tur til Vietnam, var, da mig og min lillesøster stod og bryggede kaffe i min kusines motorvejscafé og hældte en hel masse kondenseret mælk i. Mums!

Nå, tilbage til iskaffe 🙂 Det er såmænd nemt nok at frembringe denne dejlige drik: Bryg en god, stærk kaffe. Hæld kondenseret mælk i efter smag. Top op med isterninger. Så kan Baresso da godt go home 😉

Kondenseret mælk kan fås i større supermarkeder, indvandrer-grønthandlere og asiatiske forretninger. Og de er på tilbud i Rema1000 i næste uge, så der må jeg forbi og hamstre til sommerens mange iskaffer 😉

24 kommentarer

 • Det er lidt pudsigt at du komme med dette indlæg, læste her i går et indlæg på en udenlandsk mad/kageblog om vietnamesisk kaffe.

  Og tak for tippet om Rema, må vist forbi på vejen hjem i morgen, det er også godt til chokolade Annes karameller 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I øvrigt kan man i Tyskland – fx i vietnamesisk ejede kiosker i Berlin, men også i store supermarkeder – købe kondenseret mælk på tube med tilsat sukker, en såkaldt Milchmädchen, også fra Nestlé. Den kan holde længe i køleskabet og koster vel 2-3 Euros 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhmmmmm, jeg har kun søde minder fra Vietnam om kaffe…. Måske jeg sku kaste mig ud i at prøve at lave en iskaffe selv?

  Tak for tippet, Maria.

  Mvh
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg *elsker* Vietnam og vietnamesisk mad! Men da jeg var på studietur til Vietnam med universitetet forrige år var hele holdet enige om en ting: vietnamesisk kaffe var *ikke* et hit! Puuuha, det faldt godt nok ikke i god jord, da vi alle arbejdede hårdt med vores projekter fra tidlig morgen til sen aften. Det var vist kombinationen af det utrolig søde kondenserede mælk og den faktisk temmelig sure kaffe. Da vi landede i Kuala Lumpur efterfølgende stormede vi alle mod Starbucks 😛 men det er vel smag og behag, og sikkert også hvad man er vant til 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er helt sikkert smag og behag 😉
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Uhm, jeg elsker også vietnamesisk kaffe. Da jeg boede/rejste i Vietnam sidste år købte jeg de der rigtige små kaffebryggere med hjem.. De der små dåser du ved? Anyways, jeg kan sgu ikke finde ud af at bruge dem, så det er måske et godt alternativ med alm kaffe – brygget almindeligt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Jeg ved, præcis hvilken “dåse” du mener! Er selv på jagt efter en – overvejer at stjæle mine forældres 😉 Indtil da bruger jeg bare alm. kaffe, og det fungerer fint!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har lige lavet din iskaffe her hjemme, og MUMS den er bare god:). Kunne man ikke også blende det hele (incl isterningerne), eller udskifte mælken med vanilieis? Og så tror jeg, at vi skal prøve at tilsætte Bailys:).

  Susie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Godt, du ku’ li’ den 🙂 Jeg tror sagtens, de forslag, du kommer med, kunne fungere – det er kun fantastien, der sætter grænser 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej. Jeg elsker vietnamesisk kaffe – og nu vil jeg prøve at lave det her i danmark 🙂 Jeg har købt kondenseret, så jeg kan drikke dejlig sød iskaffe hele weekenden 🙂 Men hvor længe har du “dåsen” stående i køleskabet før den bliver for gammel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er der en del, der har spurgt mig om, og der må jeg melde pas – her holder en dåse slet ikke så lang tid 😉 Så brug sanserne: Kig, lugt og smag dig frem.
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uden at være ekspert i kondenseret mælk, så syntes jeg ikke det fremgår på dåsen, at holdbarhedstiden forkortes når den åbnes. Så mon ikke den kan holde et godt stykke tid?

  Susie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Det er også det, jeg tænker – men jeg er ingen ekspert, så tør ikke anbefale noget 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har også lige prøvet din fars opskrift… Men øh, jeg skal vist lige lave en igen i morg. Kunne ikke lige bedømme hvor meget is der skulle i, så det blev ikke lige så koldt men bare lunken kaffe. Afkøler du kaffen først?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Så har du ikke kommet nok is i 😉 Og ja, det er bedst at lade kaffen køle af først 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu fik jeg så lavet den i dag… med et lidt bedre resultat. Smagte dejligt, så tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Godt, at det lykkedes 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sára

  Efter 20 minutter i Irma fandt jeg ENDELIG Kondenseret, gik hjem og så meget frem til at smage det her…… Hvem havde ingen isterninger?! MIG! Øvøv! Det må blive iskaffe i morgen i stedet!

  Er det forresten fint at bruge nescafe? Jeg har nemlig ikke noget “rigtig” kaffe! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • modemedmere

   Ej, øv 🙁 Så må du skynde dig at fylde fryseren 😉 Jeg har nærmeste helt nederste skuffe fyldt, man ved jo aldrig, hvornår det bliver tid til iskaffe eller mojitos 😉 Og ja, du kan sagtens bruge Nescafe, bare sørg for, at den er stærk 🙂
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pashli Mini Satchel is here!