Vietnamesisk iskaffe

Ah, er der noget bedre end at sove lææænge og vågne til dejligt søndagssolskin? Lige om lidt smutter jeg med hr. kæreste ud af døren – vi skal (som sædvanligt) til et par åbent hus’er – men inden da får I lige opskriften på verdens bedste iskaffe.
Min far har lavet disse om sommeren, så længe jeg kan huske. Selv da jeg var yngre og ikke kunne lide kaffe, så drak jeg alligevel iskaffe, da den kondenserede mælk var lige noget for min søde tand. Et af de bedste minder, jeg har fra en tur til Vietnam, var, da mig og min lillesøster stod og bryggede kaffe i min kusines motorvejscafé og hældte en hel masse kondenseret mælk i. Mums!
Nå, tilbage til iskaffe 🙂 Det er såmænd nemt nok at frembringe denne dejlige drik: Bryg en god, stærk kaffe. Hæld kondenseret mælk i efter smag. Top op med isterninger. Så kan Baresso da godt go home 😉
Kondenseret mælk kan fås i større supermarkeder, indvandrer-grønthandlere og asiatiske forretninger. Og de er på tilbud i Rema1000 i næste uge, så der må jeg forbi og hamstre til sommerens mange iskaffer 😉
Det er lidt pudsigt at du komme med dette indlæg, læste her i går et indlæg på en udenlandsk mad/kageblog om vietnamesisk kaffe.
Og tak for tippet om Rema, må vist forbi på vejen hjem i morgen, det er også godt til chokolade Annes karameller 😉